Hírmorzsák 2017-09-19 (21:15)

Dwight Howard a 2014/15-ös szezon után azon is elgondolkodott, hogy befejezi a kosárlabdázást. Beasley szerint a Knicks akár 5-6. helyen is végezhet keleten. Durant elnézést kért, hogy megszólta a Thundert és Billy Donovant. Gallinari napokon belül teljes értékű edzésmunkát végezhet. Feszültség van a bevételek elosztása miatt a tulajdonosok között, sok csapat veszteséges a revenue sharing ellenére is. Dante Cunningham marad a Pelicansnél. Winslow negyedik éves csapatopcióját lehívta a Heat. Doug Collins visszatér a Bullshoz.

Lee Jenkins (Sports Illustrated) írt egy hosszabb cikket a Charlotte Hornets új centeréről, Dwight Howardról, aki elmondta az újságírónak, hogy annyira nem élvezte a játékot a Houston Rocketsnél, hogy a 2014/15-ös idény végén azon is elgondolkodott, hogy abbahagyja a kosárlabdázást. Howard aztán úgy volt vele, hogy az életén kellene változtatnia, és ez akkor is így lenne, ha már nem játszana, úgyhogy azt csinálta, amit fiatal önmaga tett volna - egy lelki pásztor után nézett, aki Calvin Simmons lett. Simmons azt mondta, hogy Howard az NBA egyik üdvöskéjéből feketebárány lett, de rájött, hogy hibázott néhány dologban, és változtatnia kell.

A New York Knicks új játékosa, Michael Beasley azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy vele, Carmelo Anthonyval, Kristaps Porzingisszel és Tim Hardaway Jr.-ral a Knicks nemcsak bejuthat a PO-ba, de akár az 5-6. helyet is megszerezheti keleten. A játékos azt is hozzátette, hogy 107 kilóról 98-ra fogyott a nyár folyamán, és elege van már az állandó költözésekből, nagyon szívesen maradna hosszútávon New Yorkban.

Arról ma reggel olvashattatok, hogy Kevin Durant álfiókokat használ twitteren, amiből viszont nem sikerült átjelentkeznie legutóbb. Egyes tweetekben ráadásul korábbi edzőjét és csapatát, az Oklahoma City Thundert és Billy Donovant becsmérelte - ezeket később törölte ugyan, de most Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, hogy bánja, hogy a szájára vette volt klubját és edzőjét, ez gyerekes, idióta dolog volt, tovább akar lépni a tegnapról, de haragszik magára. Azt beismerte, hogy van másik instagram fiókja, de az csak a barátainak és a családjának van, a twittert pedig sokszor használja arra, hogy kapcsolatban legyen a szurkolókkal, csak ez most kicsit elfajult, és ez néha megtörténik. Ettől függetlenül használni fogja a twittert továbbra is, csak egy kicsit vissza fogja majd magát, és inkább a kosárlabdára koncentrál.

Eric Pincus (Basketball Insiders) jelentette, hogy információi szerint a Los Angeles Clippers kiscsatára, Danilo Gallinari esetében már csak napok kérdése a visszatérés, így az edzőtábor kezdetére nagy valószínűséggel teljesen fel fog épülni - mint ismert, Gallinari az olasz válogatott hollandok elleni felkészülési találkozóján megütötte Jito Kokot, ami miatt eltört a jobb keze.

A Miami Heat nem okozott meglepetést senkinek, lehívták Justise Winslow negyedik szezonra, 2018/19-re vonatkozó csapatopcióját. Volt két szerződtetés is - a Chicago Bulls tanácsadónak vitte vissza a csapathoz egykori vezetőedzőjét, Doug Collinst, aki John Paxson jobb keze lesz a gárdánál. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig nemrég jelentette, hogy Dante Cunningham egy évre 2.3 millió dollárért elkötelezte magát a New Orleans Pelicanshez.

Van némi feszültség a liga tulajdonosai között, erről ma írt hosszabb cikket Brian Windhorst és Zach Lowe (mindketten ESPN), mivel a bevételek szétosztása után is van kilenc csapat (Atlanta Hawks, Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Memphis Grizzlies, Milwaukee Bucks, Orlando Magic, San Antonio Spurs és a Washington Wizards), amely negatív pénzügyi mérleggel zárta az előző idényt - egyébként 14 csapat zárt mínuszban a "revenue sharing" előtt. 10 csapat osztott le összesen 201 millió dollárt 15 másik együttesnek, 5 gárda pedig se nem adott, se nem kapott pénzt (Toronto Raptors, Nets, Miami Heat, Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers) - ennek a 201 milliónak a 71.5 százalékát, 144.4 milliót négy franchise, a Golden State Warriors, a New York Knicks, a Los Angeles Lakers és a Chicago Bulls adta, és emiatt van is bőven problémázás.

A nagy piacon lévő együttesek tulajdonosai közül azt nyilatkozta az egyik Windhorstéknak, hogy a revenue sharing különleges körülményekre volt kitalálva, nem egy állandó támogatásnak, míg a kis piacú csapatok tulajai közül az egyik azt mondta, hogy nekik ki lett adva, hogy vezessék jól a klubjukat, és akkor pozitív pénzügyi mérleggel zárnak, de a nagy piacokon lévőknek semmit nem kell csinálniuk, gyengén is vezethetik a csapatot, akkor is pozitívban vannak. Fel is merült a legutóbbi Board of Governors ülésen, hogy bővítik a ligát, mert a bővítés ára 1 milliárd dollár is lehetne, és ezt nem kellene a játékosokkal megosztani, hanem csak a tulajdonosok osztanák el egymás között. Azt az ötletet is bedobta néhány profitot termelő csapat tulaja, hogy a legtöbb veszteséget termelő együttesek közül költöztessenek más piacra egyet vagy néhányat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus