Hírmorzsák 2017-09-21 (22:00)

A Bulls nyitott arra, hogy kivásárolják Wade-et. A Heat és a Lakers mezszponzora is megvan. Stephenson hatodik emberként kezdi az idényt a Pacersnél - McMillan érettebb játékot vár tőle. A szurkolók és az üzleti partnerek miatt akarnak változtatni a lotteryn. Kendall Marshall a Bucksnál. Alex Len egy évre a QO-ért marad a Sunsnál. Új játékosok a Golden State-nél, Atlantában, Indianában és Houstonban.

A Chicago Bulls egyik vezetője, John Paxson a Mully and Hanley című műsorban elmondta, hogy Gar Forman kapcsolatban van Dwyane Wade embereivel, beszélnek a kivásárlásról, de Wade-től személyesen például semmit nem hallottak. Több mint hajlandóak megegyezni a dobóhátvéddel, tudják, hogy karrierje milyen szakaszában jár már, és ha nem akar a csapatnál játszani, akkor meg fogják oldani ezt a dolgot, de olyan megállapodást kell kötniük, ami a klubnak is jó, mert nekik a Bulls érdekeit kell nézniük - nem mehetnek bele abba, amit Wade akar, mert az nyilvánvalóan neki lenne előnyös, de az együttes számára nem, egyszerűen közös nevezőre kell jutniuk.

Két csapat is eladta a mezén a szponzorhelyet. A Miami Heat az Ultimate Software-rel állapodott meg, míg a Los Angeles Lakers évi 12-14 millió dollárért a Wish-sel szerződött le - a Wish logója egyébként a G-Ligás csapat, a South Bay Lakers mezén is ott lesz.

A Milwaukee Bucks Kendall Marshallnak adott meghívót az edzőtáborba - tavaly a G-Ligában, a Reno Bighornsnál 15.1 pontot, 3.8 pattanót és 9.0 gólpasszt átlagolt, míg a Team USA tagjaként idén nyáron a 3.6 pont, 2.6 pattanó és 4.8 gólpassz voltak a mutatói az AmeriCupot nyerő együttesben. A Golden State Warriors Antonius Clevelandet, Michael Gbinije-t, Alex Hamiltont és Georges Niangot szerződtette a training campre. A Houston Rockets Chris Johnsonnal állapodott meg - ő részlegesen garantált szerződést kap. Az Atlanta Hawks az előző idényben a Gonzagánál játszó Jordan Matthews-zal írt alá az edzőtáborra. Az Indiana Pacers pedig az előző idényben a G-Ligában 46%-kal triplázó Jarod Uthoffnak ad lehetőséget.

Volt egy komolyabb hír is - az ESPN értesülései szerint a Phoenix Suns centere, Alex Len aláírja a 4.2 millió dolláros QO-t, így jövő nyáron korlátozások nélkül aláírhat akárhova.

Ha már szóba került a kisebb igazolásoknál a Pacers, akkor térjünk még ki egy kicsit rájuk, Nate McMillan vezetőedző ugyanis a csapat hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, hogy Lance Stephenson hatodik emberként kezdi meg az idényt. A tréner abban reménykedik, hogy Stephenson kihasználja ezt az esélyt, mert a hatodik ember olyan, mintha kezdő lenne, és rengeteg dologban tud segíteni a második sornak - jó scorer, de önzetlen is egyben. McMillan azt várja, hogy érettebb játékot fog mutatni Stephenson, mert sok együttes lemondott róla, de most Indianában kapott még egy esélyt - ott, ahol egyébként korábban sok sikert ért el, de azért van mit bizonyítania.

A liga egyik vezetője, Byron Spruell Adrian Wojnarowskinak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy sok szurkoló azt mondja, hogy a tankolás miatt nem érdekli egy idő után az NBA, és ezért akarnak változtatni a lotteryn - a szeptember 28-ai Board of Govenors ülésen szavazhatják meg a változásokat, amik 2019-től lépnének érvénybe, de 30 csapatból legalább 24-nek támogatnia kell az új rendszert, csak akkor változtatnak. Spruell szerint az új lottery-szabályokkal már nem lenne annyi értelme megcélozni a leggyengébb pozíciókat, mert kis különbség lenne az esélyek között. A komoly csatákat kell elősegíteniük, ennyivel tartoznak a szurkolóknak és a liga üzleti partnereinek is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus