Hírmorzsák 2017-09-24 (10:30)

A Knicks Oklahoma City-be cserélte Carmelo Anthonyt - Westbrook és Paul George nagy szerepet játszottak Melo meggyőzésében. Kanter azt kérte a Thundertől, hogy verjék meg a Warriorst. Cserélt a Suns és a Grizzlies. Gerald Green a Bucksnál, Trey Burke a Thunderben. Az OKC továbbra is reménykedik abban, hogy Westbrook aláírja az idő előtti hosszabbítást. Andrew Wiggins nem siet a maximum hosszabbítása aláírásával. Alan Williams meniscus-szakadást szenvedett. Markieff Morris sportsérvét megműtötték (6-8 hét). Drummondot az előző idény nagy részében árulta a Pistons. Trump visszavonta a Warriors meghívását a Fehér Házba. Derek Fisher bemutatkozott a Dancing with the Starsban.

A tegnap este természetesen a Carmelo Anthony-cseréről szólt - részleteket ezen a linken olvashattok. Ehhez az üzlethez tartozik, hogy a Knicksnek ki kellett tennie a keretéből Chasson Randle-t, így tudott átmenni a csere. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Russell Westbrook és Paul George komoly szerepet játszottak abban, hogy meggyőzék Melót, hogy oldja fel a no-trade lehetőségét az OKC-hez is - mindhárman szabadügynökök lehetnek egyébként jövő nyáron. A New Yorkba cserélt Enes Kanter twitteren búcsúzott el előző csapatától, és azt kérte, hogy verjék meg a Golden State Warriorst.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy még mindig reménykednek abban, hogy Westbrook aláírja a Designated Veteran Player hosszabbítást az október 16-ai határidő előtt - Sam Presti annyit mondott, hogy hagyják, hadd folyjanak a dolgok a saját medrükben.

Ugyanilyen témakör, hogy a Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins nem nagyon siet azzal, hogy aláírja 5 éves, 148 millió dolláros hosszabbítását - az alapszakasz kezdete előtt egy nappal van a határidő, vagy a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. A Timberwolves vezetőedzője, Tom Thibodeau azt mondta egyébként az összegről, hogy olyan játékosokkal hasonlítják össze Wigginst, hogy megérdemelné-e ezt a pénzt, akik 7-8 éve a ligában vannak már, és elfelejtjük, hogy nekik is kellett idő, mire mostani szintjükre fejlődtek - úgy gondolja a tréner, hogy Wigginsnek és Karl-Anthony Townsnak is a csillagos ég a határ, persze természetesen mindkettejüknek van még bőven mit fejlődni.

Voltak még rostermozgások a hétvége eddigi folyamán a Melo-csere mellett is. A Milwaukee Bucks JeQuan Lewist tette ki keretéből - nem draftolták, de július legelején leigazolták. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) írta meg péntek este, hogy Gerald Green a Bucks játékosa lett, edzőtábormeghívót kapott. A Toronto Raptors Andy Rautinsnak adott nem garantált kontraktust. A Thunder Trey Burke-kel egyezett meg. A Phoenix Suns egy cserében megszerezte Troy Danielst a Memphis Grizzliestől egy Top55 védett 2018-as második körös pickért - Danielsnek még 2 éves szerződése van összesen 6.8 millió dollárért, és tavaly 38.9%-kal dobta a hármasokat. Az egykori 1/5-ös Thomas Robinson pedig Oroszországban, a Himki Moszkvánál folytatja

Térjünk vissza kicsit még a Sunshoz: Alan Williams részleges meniscus szakadást szenvedett, miután az egyik edzésen egy csapattársa lábára érkezett. Azt egyelőre még nem tudni, mennyit kell kihagynia. Ahogy arról volt már szó, a Washington Wizards erőcsatára, Markieff Morris sportsérvet kapott - megműtötték, és 6-8 hetes kihagyással lehet számolni az esetében.

Zach Lowe (ESPN) forrásai megerősítették, amiről korábban már lehetett olvasni: a Detroit Pistons az előző idény nagy részében árulta Andre Drummondot, de nagyon kicsi volt iránta az érdeklődés.

Donald Trump amerikai elnök a tegnapi nap folyamán visszavonta a Golden State Warriors meghívását a Fehér Házba - mint ismert, többek között az NBA bajnokai minden évben meghívást kapnak az elnöktől, aki a Fehér Házban köszönti őket. Trump azt írta twitteren, hogy Steph Curry hezitálása miatt vonja vissza a meghívást, pedig Curry kerek-perec kijelentette, hogy ő nem megy - igaz, ma lett volna egy közös megbeszélése a csapatnak, amin eldöntik, hogy akkor végülis mit tegyenek az ügyben. Boldog-boldogtalan elküldte melegebb éghajlatra/kiröhögte Trumpot, aki a napokban az NFL játékosokkal is összerúgta a port - az NFL commish Roger Goodellnek és most Adam Silvernek is ki kellett adnia egy nyilatkozatot, utóbbi büszke a játékosokra, hogy véleményt nyilvánítanak.

A végére pedig egy kicsit könnyedebb téma: Derek Fisher bemutatkozott a Dancing with the Starsban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus