Hírmorzsák 2017-09-26 (20:45)

Wade holnap valószínűleg aláír a Cleveland Cavaliershez - megkereste őt a Warriors is. Faried kijelentette, hogy ő nem cserejátékos, hanem kezdő. Melo szerint Westbrook és George is nagy szerepet játszottak abban, hogy engedte a cseréjét a Thunderhez. Marc Gasol boldog Memphisben. Zach Randolph szerint tévesen tartóztatták le. A Nuggets elkezdett tárgyalni Will Bartonnal a hosszabbításról. Új játékos Clevelandben.

A nap folyamán több hírforrás is megerősítette, hogy Dwyane Wade erősen hajlik afelé, hogy a Cleveland Cavaliershez írjon alá, Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig azt is hozzátette, hogy holnap meg is történhet az aláírás - előbb nem fog, mivel két napot Wade-nek is waiveren kell töltenie kivásárlása után. A dobóhátvéd 1 évre 2.3 millió dollárt, veterán minimumot kaphat a Cavstől. Érdekesség, hogy Alex Kennedy (HoopsHype) információi szerint a Golden State Warriors is megkereste Wade-et, miután kivásárolták, de nem tudták pontosan megmondani, milyen szerepkört szánnak neki, mennyit játszhatna, így gyorsan megszakadtak a beszélgetések.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy leigazolták JaCorey Williamst az edzőtáborukba, ő a 20. emberük - igaz, Wade még nincs, tehát valakitől holnap meg is kell majd szabadulniuk, ha le akarják szerződtetni a Miami Heat ikonját. Williamst a Conference USA-ben az Év Játékosának választották, 17.3 pontot és 7.3 pattanót átlagolt a Middle Tennessee State-en.

A Denver Nuggetshez is két hír tartozik. Egyrészt elkezdték a tárgyalásokat Will Bartonnal egy esetleges hosszabbításról.

Másrészt Kenneth Faried a tegnapi médianapon kijelentette, hogy ő bizony nem cserejátékos, hanem kezdő - imádja hallani, ahogy felkonferálják a kezdők között, és megőrül a közönség. Nem fog hátradőlni, és nem hagyja, hogy csak úgy valaki másé legyen a helye, küzdeni fog érte. Megérti, ha a Denver nem tiszteli vagy nem akarja eléggé, nem adják meg neki azt a játékpercet, amennyit ő megérdemeltnek gondol, de van még a ligában 29 másik gárda, amely közül lehet olyan, ahol el tudja végezni a rá bízott feladatokat. Ettől függetlenül persze most a Nuggets játékosa, és akárhol is kosarazik, mindig a Maninal-kosárlabdát hozza ki magából, ha pályára lép.

Az Oklahoma City Thunder legújabb sztárja, Carmelo Anthony tegnap elárulta, hogy Russell Westbrook nem igazán győzködte őt arról, hogy jó lesz neki a Thunderben, legalábbis a szó szoros értelmében nem csinálta ezt, de az évek során egyre közelebb kerültek egymáshoz, és nagy szerepe volt abban Westbrooknak, hogy végül feloldotta a no-trade-jét az OKC-hez is. Melo szerint Paul George megszerzése egy következő indok volt erre, mert kifejezetten jóban vannak, nagyon tisztelik egymást, és ezért is akart a Pacers volt kiscsatára mellé kerülni. Anthony úgy érzi, hogy bár az OKC-nek nincs szüksége még több energiára, de másfajta energiát hozhat a csapathoz - sem ő, sem a másik két sztár nem nyert még bajnoki címet, és egyértelműen ez a céljuk így együtt.

A nyár folyamán Marc Gasolnak volt több olyan kijelentése is, amelyből arra lehetett következtetni, hogy nem túl elégedett azzal az iránnyal, amelybe a Memphis Grizzlies halad. Rákérdeztek nála az újságírók, hogy boldog-e Memphisben, amire azt választolta, hogy természetesen - már 10 éve játszik a városban, és nagyon szerencsés, hogy azt csinálhatja, amit csinál, és hogy őket képviselheti. Azt is elmondta egyébként a spanyol center, hogy folyamatosan beszél Robert Perával, a Grizzlies tulajdonosával.

A végére pedig ezúttal Zach Randolph maradt - a Sacramento Kings új erőcsatára elmondta, hogy szerinte egyáltalán nem volt jogos a letartóztatása, és a hírekben róla megjelentek abszolút nem fedték a valóságot. Azért nem akart ebből ügyet csinálni, mert nem akart zavaró tényező lenni új csapata számára, ezért túllépett a dolgon, csak a kosárlabdára koncentrál. Amikor megkérdezték tőle, hogy számít-e valami eltiltásra vagy büntetésre az NBA-től, annyit mondott Randolph, hogy nem, mert semmi rosszat nem csinált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus