Hírmorzsák 2017-09-27 (10:00)

Irving szerint pontosan ilyen reakciókra számított a "Föld lapos" kijelentése után. Wade megegyezett a Cavsszel. Több Hawks-játékos is örömujjongásban tört ki Dwight Howard elcserélése után. Magic Johnsont nem zavarja Lonzo Ballék valóságshow-ja, amíg az nincs hatással a pályán nyújtott teljesítményre. Paul George nagyon kiakadt, amikor Danny Grangert a Sixershez cserélte a Pacers. Carmelo Anthonynak nincs gondja azzal, ha négyest kell játszania. Chandler Parsons megbánta, hogy Grant Hillt puhánynak nézte anno. Új játékos a Kingsnél és a Jazznél, a Houston kitett egy embert.

Az éjszaka legnagyobb eseménye az volt, hogy Dwyane Wade elkötelezte magát a Cleveland Cavaliershez - részleteket ezen a linken olvashattok. Volt több rostermozgás emellett is. A Utah Jazz Taylor Braunnal egyezett meg - ő 2014-ben végzett a North Dakota State-en, az előző két idényt pedig a német ratiopharm Ulmnál töltötte. A Houston Rockets kitette keretéből Shawn Longot, így ők 19-en vannak jelenleg. A Sacramento Kings pedig a 31 éves Marcus Williamsnek adott kontraktust - ő 2006-ban a draft 22. helyén kelt el, a New Jersey Netsnél még befért az év második újonc ötösébe is, de 2010 óta nem játszott az NBA-ben, és legutóbb a francia Cholet Basketnál kosarazott.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving a média napon elmondta, hogy a "Föld lapos" kommenttel szeretett volna egy nyílt beszélgetést, ki akarta használni ezt, de teljesen felforgatta a világot a kijelentése - azt is hozzátette, hogy semmi olyan nem történt, amit nem várt, pontosan ilyen reakciókra számított. Lett egy réteg, amelyik mintha paradicsommal dobálta volna virtuálisan, és megkérdőjelezték az értelmi képességeit csak azért, mert szerinte a Föld lapos, mások szerint pedig gömbölyű.

Folytassuk a Charlotte Hornets centerével, Dwight Howarddal - Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint több Atlanta Hawks játékos is örömujjongásban tört ki, amikor megtudta, hogy elcserélték a csapattól a centert. Lowe saját podcastjében elmesélte, hogy információi szerint az is problémát okozott az Atlantánál, hogy Howard a meccsek előtt elmondta a motivációs beszédeit, hogy milyen keményen kell játszani, és hogy egységesnek kell maradniuk, aztán kiment a pályára, gyenge meccse volt, ráadásul folyamatosan a labdáért könyörgött a festékben, és védekezésben sem váltott olyan ütemben, ahogy kellett vagy ahogy tudott volna. Lowe hozzátette, hogy elképesztő, hogy Howardnál mindig kijönnek hasonló sztorik, ha elhagy egy csapatot.

A Los Angeles Lakersnél megkérdezték Magic Johnsont, hogy zavarja-e, hogy Lonzo Ballnak és családjának elindult az új reality műsora, amire annyit mondott az aranysárga-lilák elnöke, hogy egyetlen esetben foglalkozik azzal, hogy mit csinál Ball a pályán kívül - akkor, ha ennek hatása van arra, ahogyan a pályán teljesít. Magic szerint most minden rendben van, Lonzo családja csodálatos, kint voltak szombaton a Lakers-pikniken, az apjával jóban vannak. Johnson szerint az irányító belefáradt már ebbe a sok hype-ba, csak játszani szeretne.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George az "A to Z" podcastben Sam Amicknek elmondta, hogy látta, hogy egy játékos mindent megtesz az Indiana Pacersért, amit tud, és utána elcserélik a liga legrosszabb csapatához. George meg is mondta, hogy Danny Grangerről beszél, aki szerinte a Pacers történetének legjobb kosarasai közé tartozott, és akit 2014-ben a Philadelphia Sixershez küldött az Indiana. Próbálta összeszedni magát Granger, és akkor pont Phillybe cserélték - nem értette, miért, és hogy miért csak a csapat érdekeit nézték egy olyan játékosnál, aki mindent feláldozott a klubért.

George szerint sok minden történt a Pacersnél töltött hét évében, de az ott nagyon komoly hatással volt rá, mert elkezdett gondolkodni, hogy vele vajon hogyan fognak bánni. Azt is hozzátette, hogy amikor Indianában volt, akkor úgy gondolkodott, hogy az egy kis piac, és nehezen tudnak több nagy sztárt igazolni, akik Los Angelesben, Miamiben, Houstonban, Dallasban vagy New Yorkban is játszhatnak ahelyett, hogy hozzájuk szerződnének. Aztán azonban átkerült az Oklahoma Cityhez, ahol már rögtön az első évében három sztárjuk van, és ez mutatja számára, hogy mi minden lehetséges egyik vagy másik franchise-nál.

Egyik új csapattársa, Carmelo Anthony azt mondta a média napon, hogy nincs semmi problémája azzal, ha négyest kell játszania - tulajdonképpen szereti is, és a Thundernél szükség is van erre. Melo szerint majdnem az egész pályafutása során négyes poszton kosarazott - még Denverben is próbálták ezt, amikor gyorsítani akarták a játékot, hogy ő volt az erőcsatár. Anthony azt is hozzátette, hogy manapság már nem igazán számítanak a posztok, miután dobóhátvédek, vagy olyan magas játékosok játszanak centerben - csak az a lényeg, hogy az illető a rábízott feladatokat el tudja látni.

A végére pedig a Memphis Grizzlies sérülékeny kiscsatára, Chandler Parsons maradt, aki Floridában nőtt fel, és az Orlando Magicnek drukkolt a 2000-es évek elején. Parsons Geoff Calkinsnak (Commercial Appeal) elmondta, hogy Grant Hill összes sérülésénél ki volt akadva, hogy puhány, nem érdekli eléggé a csapat, túl sokat keres ahhoz képest, hogy folyamatosan a padon ül, most azonban, hogy Hill cipőjében jár ő is, szeretné felhívni, hogy elnézést kérjen tőle. Parsons bevallotta azt is, hogy ő azok közül való, akik elégették Hill mezét a távozásakor - szerinte ezektől az érzelmektől olyan élvezetes a sport, de még élvezetesebb lesz az idei szezon, amikor maga mellé tudja majd állítani a szurkolókat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus