Hírmorzsák 2017-10-02 (10:15)

Westbrook a nyáron a családjával akart törődni, de azt nem mondta el, miért pont akkor hosszabbított, amikor - a vezetőség lépései tetszettek neki. Love lehet a Cavs kezdő centere a most következő idényben. Kerr vízumproblémák miatt nem tudott elutazni a csapatával együtt Kínába. Porzingis edzője New Yorkba költözött. Az utcán örökítették meg, ahogy Gobert poszterre tette Porzingist. Elhunyt Giannis Antetokounmpo édesapja, valamint a Lakersszel és a Bullsszal összesen hét bajnoki címet szerző Frank Hamblen is.

A nemrég az Oklahoma City Thunderhez öt újabb évre aláíró Russell Westbrook tegnap este lenyilatkozta ugyanazt, amit már korábban is elmondott többször is - jól érzi magát ott, ahol jelenleg van. Saját elmondása szerint nem nagyon aggódott, hogy problémát okozhat az, ha szerződése utolsó évének még új kontraktus nélkül vág neki, és nem is igazán foglalkozott ezzel, mert tudta, mit akar tenni, nyáron pedig a családjával akart lenni, velük akart törődni.

Soha nem változtak meg a céljai, de mivel nem beszélgetett az újságírókkal, mindenki elkezdte a saját gondolatait kibontani. A családja a legfontosabb számára, és amikor velük volt, csak rájuk koncentrált, aztán amikor a kosárlabda van terítéken, akkor csak arra figyel. Azt nem mondta ki Westbrook, hogy Paul George és Carmelo Anthony megszerzése miatt is írt alá újabb öt évre az együtteshez, de azt elmondta, hogy a vezetőség nagyszerű munkát végzett, nagyban fejlesztették a csapatot. Magas szinten akar játszani minden évben úgy, hogy a bajnoki cím reális legyen számára, ezért pedig mindent megtett a menedzsment. Azt is hozzátette Westbrook, hogy azt nem nagyon szeretné megmagyarázni, miért éppen akkor írta alá új szerződését, amikor.

Nincs olyan hatalmas jelentősége, de meg lehet említeni, hogy Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr nem tudott elrepülni csapatával Kínába a Minnesota Timberwolves elleni NBA Global Games előszezonmeccsekre, miután volt egy kis gond az útlevelével. Ha további problémák adódnak az ügyben, akkor Mike Brown irányítja majd az oaklandieket ezen a két találkozón.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a szombati edzés után elmondta, hogy Kevin Love lehet a gárda kezdő centere a szezon során - Lue szerint sokkal jobb vele a spacing, az edzőtábor első hetében pedig Jae Crowder játszott négyest mellette, sokat próbálgatták ezt a felállást. Love annyit mondott, hogy Tristan Thompson nagyon dinamikusan válik le az elzárásai után, rengeteget zsákol, míg neki inkább az inside-out a játéka, de úgy támad, amit a védelem enged neki. Love azt is hozzátette, hogy Dwyane Wade megszerzésével annyira mély a keretük az alacsony és a magas posztokon is, hogy valószínűleg sokat fognak rotálni, többféle ötöst is meg fognak nézni majd.

Volt két sajnálatos haláleset a hétvége folyamán. Egyrészt 70 éves korában elhunyt a Phil Jackson segédedzőjeként hét bajnoki címet szerző Frank Hamblen - a Chicago Bullsnál az utolsó két gyűrű megnyerésében vállalt szerepet, majd a Los Angeles Lakersnél ötször jutott fel a csúcsra a 2000-es években. Másrészt a Milwaukee Bucks sztárját, Giannis Antetokounmpót érte pótolhatatlan veszteség, miután pénteken szívrohamot kapott az édesapja, és 54 éves korában elhunyt.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Kristaps Porzingis fizioterapeutája New Yorkba költözött, a szezon során is dolgozni fog a lett magasemberrel - Manolo Valdivieso a Sevillánál töltött ideje óta foglalkozik Porzingisszel, és együtt tréningeztek a nyár folyamán is Lettországban. A Knicks feltörekvő csillagának voltak kisebb sérülései első két NBA-s idényében, ebben segíthet neki edzője.

A végén pedig maradjunk részben Porzingisnél, akit tavaly a Madison Square Gardenben tett poszterre a Utah Jazz centere, Rudy Gobert - ezt örökítette meg két Jazz-szurkoló az alábbi módon:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus