Hírmorzsák 2017-10-02 (22:00)

John Wall szerint ő a keleti főcsoport legjobb irányítója - harcban akar lenni az MVP címért. Tim Hardaway Jr. azt akarja, hogy a Knicks PO-ban legyen, nincs más célja. Paul George jövő nyáron meghallgatja a Thundert is. Melo szerint az ő játéka mindig a környezete terméke - megújulva érzi magát, és az OKC hasonlít neki a válogatotthoz. Rose szerint évekkel ezelőtt nagyon mélyen volt, mostanra megbékélt. Jae Crowder lesz a kezdő négyes a Cavsnél, Tristan Thompson csere lesz. Markkanen kihagyja az első két előszezonmeccset. JJ Redick Furkan Korkmazt dicsérte.

A Washington Wizards játékmestere, John Wall azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy úgy érzi, ő a keleti főcsoport legjobb irányítója - talán az emberek tavaly nem látták olyan sokszor az országos TV-ben, de idén fogják. Wall azt is hozzátette, hogy az MVP-címért folytatott harcban is ott akar lenni, magasak az elvárásai.

A New York Knicks régi-új dobóhátvédjét, Tim Hardaway Jr.-t arról kérdezték a csapat nyílt edzése után, hogy mik az elvárásai - erre annyit felelt THJ, hogy annyi, hogy a Knicks bejusson a rájátszásba, másban nem gondolkodik.

David Aldridge (nba.com) jelentette, amit azért nagyjából mindenki tudott - Paul George jövő nyáron legalább meghallgatja majd az Oklahoma City Thundert, hogy milyen ajánlattal állnak neki elő. Mint ismert, szabadügynök lesz a kiscsatár, és az OKC nem volt aközött a hat együttes között, ahova alapvetően szívesen vette volna, ha elcseréli az Indiana Pacers. George-nak pont ezért tetszett, hogy elég tökös volt Sam Presti, hogy meghúzza a cserét így is, és a Thundernél lévő kultúra is bejön neki eddig.

Csapattársánál, Carmelo Anthonynál rákérdeztek arra, hogy mit jelent az "Olimpiai Melo", mert sokan azt várják, hogy ilyen szerepkörben fog majd játszani új csapatánál. Anthony azt mondta erre Marc Bermannek (New York Post), hogy az akkor jön belőle elő, ha nagyszerű játékosokkal van körbevéve - ő mindig úgy próbál játszani, hogy neki és a többieknek is minél könnyebb legyen. Melo szerint az ő játéka mindig a környezete terméke - azt csinálja, amire az adott közösségben szükség van tőle. Úgy érzi, a Thundernél most más helyre került, olyanra, ami emlékezteti a válogatottra. Anthony azt is hozzátette egyébként, hogy úgy érzi, mintha újjászületett volna, megint nagyon élvezi a kosárlabdázást, és érzi magában az energiát is minden egyes reggel - szerinte valami nagyon különlegeset láthatunk majd az OKC-től.

A Cleveland Cavaliers új irányítója, Derrick Rose Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint pár éve nagyon mélyen volt - bosszúból kosárlabdázott, ami alapvetően egyáltalán nem az ő stílusa. Imádja a versengést, de amikor visszatért a sérüléseiből, mindig csak az lebegett a szeme előtt, hogy újra visszajusson a csúcsra, és hogy bebizonyítsa mindenkinek, hogy tévedtek vele kapcsolatban. Most már tisztában van vele, kicsoda ő emberként és játékosként is, úgyhogy nincs értelme annak, hogy ez motiválja a továbbiakban - már biztonságban érzi magát.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Jason Lloyd (The Athletic) megerősítette, amit napok óta lehet már hallani - Kevin Love kezdhet centerben az ohióiaknál, Jae Crowder pedig a kezdő erőcsatár lesz, így Tristan Thompson a padról kezdi majd a meccseket.

A Chicago Bullsnál Lauri Markkanen kihagyja az első két előszezonmeccset, mert fáj a háta - Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint nem olyan dologról van szó, hogy hosszútávon aggódnának a sérülés miatt.

A végére pedig a Philadelphia Sixers maradt, ahol tegnap játszottak egy csapaton belüli meccset, Furkan Korkmaz pedig jó benyomást tett a többiekre - JJ Redick annyit mondott a média képviselőinek, hogy a török lényegében a semmiből érkezve rendesen meglepte őket. Korkmaz egyébként 18 pontot szórt, és nagyon mentek neki a triplák.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus