Hírmorzsák 2017-10-05 (11:30)

Knicks-lejárató kampány van a New York-i metróban. Porzingis négyes poszton akar játszani, nem centerként. Chris Paul szerint nem sok kosárlabdát néz az, aki szerint Hardennel gondjaik lehetnek, mert mindketten labdadominánsak. A Heat egymás mellett is próbálgatja Whiteside-ot és Olynyket. Shumpert az edzőtábor előtt leült Lue-val megbeszélni az előző idényt. Bosh nem zárja ki a visszatérését. Antawn Jamison a Lakers játékosmegfigyelője lett. A Knicks kitett egy embert. Richard Jeffersonnak mennie kell a Cavstől? Steve Jobs özvegye beszállt a Wizardsba. Antetokounmpo határozatlan ideig nem játszik. Marcus és Markieff Morrist felmentették. Változik az All-Star gála lebonyolítása. Megvolt a GM-eknek tartott szezon előtti kérdéskör.

Az elmúlt két nap két fő híréről beszámoltunk már külön is - egyrészt megtartották a szokásos, GM-eknek tartott szezon előtti kérdéskört, a válaszokat ezen a linken olvashatjátok, másrészt megváltozik az All-Star gála lebonyolítási rendszere és kiválasztása, a részletekről ezen a linken olvashattok bővebben.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis a New York Daily News munkatársának azt nyilatkozta, hogy reményei szerint négyest fog játszani a most következő idényben és nem ötöst, méghozzá a védekezés miatt. Porzingis szerint főleg akkor van nagyon jó helyzetben, mikor egy nem annyira jól dobó erőcsatáron kell védekeznie, akkor rengeteg mindenre képes, de ha egy nagyobb darab embert kell fognia, az borzasztóan sok energiáját felemészti. Támadásban előnyben van a centerekkel szemben, de jóval jobban érzi magát négyes poszton.

A Houston Rockets új irányítója, Chris Paul Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy azok az emberek, akik szerint gond lehet köztük James Hardennel, mert mindketten labdadominánsak, nem igazán néznek elég kosárlabdát. Paul szerint mindenkitől azt kérik, ami a csapat számára a leghasznosabb, és ha például azt mondják valakinek, hogy dobjon hármasokat, akkor arra is rásütik sokan, hogy csak egy tripladobó. Szerinte nagyon jó dolog, hogy van mellette egy olyan ember, aki képes helyzeteket teremteni.

A Cleveland Cavaliersnél Tyronn Lue vezetőedző és Iman Shumpert az edzőtábor kezdete előtt leültek beszélgetni. A játékos Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy úgy ült le Lue-val, hogy szeretné félretenni egy percre az edző-játékos viszonyt, és mint két felnőtt ember, meg akarta beszélni, hogy szerinte mi történt az előző idényben. A két fél nem találkozott a szezon után, és Shumpert el is mondta, hogy ezeket a gondolatait általában a szezon végi interjúkon osztja meg, de erre most nem volt lehetősége, ezért akarta ezt mindenképpen megvitatni Lue-val.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy ki fogják próbálja Kelly Olynyket és Hassan Whiteside-ot egymás mellett - nagyon más típusú játékosok, és a játékuk kifejezetten jól passzol egymás mellé. Whiteside annyit mondott, hogy tetszik neki az ötlet, mert a kanadai magasember kiválóan passzol, a spacingben sokat segít a külső dobásainak köszönhetően, és nagyon fizikális mindemellett.

Ide kapcsolható közvetve, hogy az előbb említett Barry Jackson információi szerint Chris Bosh nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy újra az NBA-ben játsszon. Bosh Dél-Kaliforniában él, és kedden a Lakersnél járt Rob Pelinka vendégeként - Pelinka volt Bosh ügynöke.

Az Orlando Magickel two-way szerződést kötő Adreian Payne bal keze eltört - hogy mikor térhet vissza, az attól függ, hogyan reagál a kezelésekre, nem adtak meg pontos visszatérési időpontot vele kapcsolatban.

Roster- és egyéb változások. A Knicks az első előszezonmeccs után kitette keretéből Jamel Artist - a Pittsburgh egyetemről érkező játékos azon az összecsapáson 11 perc alatt 5 pontot szórt. A Clevelandnél egyelőre nem volt keretszűkítés, de Richard Jefferson lehet az áldozat - 16 garantált szerződésük van, és ebben nincs még benne sem Kay Felder, sem Edy Tavares, akiknek így valószínűleg menniük kell majd az alapszakasz kezdete előtt, plusz rajtuk kívül egy embernek. A Los Angeles Lakersnél folytatja Antawn Jamison, aki játékosmegfigyelőként tevékenykedik a továbbiakban - 2014 óta a Lakersnél volt TV-s szakértő.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy a Washington Wizardsnál átalakult némileg a tulajdonosi kör, miután Steve Jobs özvegye, Laurene Powell Jobs egy nagyjából 20%-os részt vásárolt meg a fővárosi együttesből (és a Washington Capitals NHL csapatnak is résztulajdonosa lett). A körülbelül 20 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Jobs így Ted Leonsis mögött a második legnagyobb tulajdonrésszel rendelkezik a Wizardsnál.

Hétfő este írtunk róla, hogy elhunyt Giannis Antetokounmpo édesapja - a görög játékos határozatlan ideig nem lép pályára, távozott is az együttestől. Jason Kidd vezetőedző annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy kell egy kis idő sztárjuknak.

Egy kicsit szakadjunk ki a ligából: Marcus és Markieff Morris ügyét lezárták, a két játékost felmentették a testi erőszak vádja alól - mint ismert, azzal vádolták őket, hogy három másik embernek segítettek, hogy édesanyjuk egyik ismerősét súlyosan bántalmazzák.

A végére pedig térjünk vissza a New York Knickshez, a New York-i metróban ugyanis komoly kampány indult a csapat ellen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus