Hírmorzsák 2017-10-06 (10:00)

Nic Batum 2-3 hónapra kidőlt (könyök). T-Mac visszatér az Orlando Magichez. A Boston kitett egy embert. Oladipo szerint Durantnek vállalnia kellett volna a felelősséget a Thunder sikertelenségéért, és tovább kellett volna lépnie ezen. Teodosic már megegyezett a Bullsszal a nyár elején, de a csapat kihátrált a megállapodásból. Odom megverte volna D'Angelo Russellt Nick Young és a csapattársak helyében is. Silver szerint elképzelhető, hogy idővel csökkentik a 82 meccses alapszakaszt - ez megnyithatja a lehetőséget, hogy más földrészen is legyenek franchise-ok. Bővítésen egyelőre nem gondolkodik a liga, de ha napirendre kerül a téma, Mexikóváros jó pozícióban van.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette az este folyamán, hogy Nic Batum bal könyökében elszakadt egy szalag, ami miatt 8-12 hetes kihagyásra kényszerül a francia swingman - a csapat hivatalos közleményében minimum 6-8 hétről írt. Azt egyelőre nem tudják még, hogy meg kell-e műteni, további szakvéleményeket kér a játékos a döntés előtt - a szerdai előszezonmeccsen sérült meg Batum.

A Boston Celtics kitette keretéből Devin Williamst, így jelenleg 19 fős a keretük.

Az Orlando Magic egyik legendája, Tracy McGrady visszatér az együtteshez, a vezérigazgató, Alex Martins segítője lesz - az új G-Ligás franchise, a Lakeland Magic marketingjében és reklámozásában fog segíteni, de a szakmai stábbal és a játékosokkal is együtt fog dolgozni alkalmanként.

Az Oklahoma City Thundertől a nyáron elcserélt Victor Oladipo a Hot97 műsorában azt nyilatkozta, hogy Kevin Durantnek vállalnia kellett volna a felelősséget azért, hogy a Thunder nem tudott nyerni, tovább kellett volna lépnie, és nem felhozni ezt a dolgot, ami egyébként már a múlt - mint ismert, Durant a nyár folyamán twitteren volt edzőjét és csapattársait ócsárolta. Oladipo azt mondta, hogy imádja Durantet, de 3-1-re vezettek a címvédő ellen - meg kellett volna nyerniük azt a sorozatot, nekik kellett volna a döntőbe jutniuk és a Clevelanddel játszaniuk, de eladták az előnyüket. Oladipo azt is hozzátette, hogy Durant volt a vezér Russell Westbrook mellett - kereshet kifogásokat a másik 13-14 miatt, de nélkülük el sem jutott volna addig, hogy 3-1-re vezet a főcsoportdöntőben.

Milos Teodosic ügynöke, Nick Lotsos a EuroHoopsnak elmesélte, hogy már megállapodásuk volt a Chicago Bullsszal a nyár elején, amiből végül a csapat hátrált ki - mint ismert, végül a Los Angeles Clippershez szerződött a szerb ikon. Lotsos elmondása szerint 3 évre 30 millió dollár környékén írt volna alá Teodosic a Bullshoz, hasonló szerződést kapott volna, mint Bogdan Bogdanovic a Sacramento Kingsnél. Annyi kikötése volt, hogy minden évben legyen kilépési lehetősége, és Gar Forman még egy évet rá akart tenni a kontraktusra, mert rengeteg szerb lakik Chicagóban. Aztán jött a Jimmy Butler-féle csere, és tudták azonnal, hogy nem lesz üzlet - Forman felhívta őket, hogy úgy döntöttek, újjáépülnek, és nincs szükségük egy 30 éves irányítóra, akinek nincs is NBA tapasztalata.

A liga komisszárja, Adam Silver Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy jelenleg nem olyan gyorsak a repülőgépek, hogy rendszeresen rendezzenek több alapszakaszmeccset is Európában vagy Kínában, de hogy egy évtized múlva mi lesz, azt nem tudja. Silver elmondása szerint semmi különleges nincs a 82 meccses alapszakaszban azonkívül, hogy 50 éve ez a rendszer. A liga hosszútávú érdekében azonban meg fogják nézni, mennyi értelme lenne annak, ha rövidebb lenne az alapszakasz, ez ráadásul megnyitná a lehetőséget arra, hogy más földrész(ek)en is legyen(ek) franchise-ok.

Silver azt is elmondta, hogy jelenleg nem akarják bővíteni a ligát, de ha erre kerül a sor, akkor Mexikóvárosnak elég jó esélyei lesznek - Kanadában is nagy sikerük van a Raptorsszal, és nagy lehetőséget látnak egy esetleges mexikói klubban is, amely Latin-Amerika csapata lehetne. A commish elmondta, hogy Mexikóvárosban több mint 20 millió ember él, 130 millióan laknak az országban, és elég komoly amerikai-mexikói lakosság van - idén is játszani fognak ott alapszakaszmérkőzést.

A végére pedig Lamar Odom maradt, aki a Complex Everyday Struggle című műsorában elmondta, hogy ő bizony kezet emelt volna Nick Young helyében D'Angelo Russellre, sőt, a csapattársai helyében is, mert ez mutatta volna, hogy összetartanak - mint ismert, a 2015/16-os szezon közben Russell felvette az egyik magánbeszélgetését Younggal, aki bevallotta, hogy volt egy másik nővel is a barátnője mellett, a felvétel pedig nyilvánosságra került, amire ráment Swaggy P kapcsolata. A Los Angeles Lakers abban az idényben 17-65-tel története legrosszabb mérlegével zárt, Odom pedig hozzátette, hogy lehet, hogy pár meccsel többet nyertek volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus