Hírmorzsák 2017-10-07 (10:30)

Carmelo újra élvezi a játékot, megint motivált. McHale szerint Harden nem vezér, éppen ezért Chris Paul megszerezésével sokat erősödött a Houston. Hivatalosan is Tilman Fertitta a Rockets új tulaja. Steve Kerr szerint jobb lett volna, ha főcsoportoktól függetlenül lehet a 24 legjobb játékost kiválasztani az All-Star gálára. Steph Curry valamelyik csapattársát fogja kiválasztani, ha ő lesz az egyik AS-kapitány. JR Smith szerint nem kellene közvetíteni a TV-ben az All-Star csapatok kiválasztását, mert fölösleges problémákat okozna. Whiteside-ot és Fultzot sem érdekli a GM-ek szavazásának eredménye. Isaiah Thomas "odaszólt" a Celticsnek. Harry Giles januárig nem játszik. Dante Exum vállsérülést szenvedett.

Az Oklahoma City Thunder egyik új sztárja, Carmelo Anthony láthatóan jól érzi magát új csapatában. Anthony Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ez ő - újra élvezi a játékot, újra motivált, és ilyen, amikor olyan játékosokkal van körbevéve, akik segítenek neki, és akiknek ő is segíteni tud. Melo elmondása szerint az edzéseken már látták, hogy mire számíthatnak (Russell Westbrook csak ma hajnalban lépett először pályára az előszezonban), hogy mekkora lehetőségek vannak ebben a keretben. Elég nagy terhet vesz le róla az, hogy egy ilyen együttesnél játszhat, és ezzel szerinte így van Paul George és Westbrook is, beszéltek is erről. Nem kell minden egyes meccs minden egyes játékában megszakadniuk, de tudják, hogy a saját játékukat kell erőltetniük annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. Anthony azt is elmondta, hogy régóta szerette volna, ha meg tudja osztani a terheket másokkal, és a kosárlabdában azért mindig kell tudni alkalmazkodni.

A Houston Rockets volt vezetőedzője, Kevin McHale az NBA TV Open Court című adásában elmondta, hogy szerinte Chris Paullal sokkal jobb csapat lett a Rockets, mert eddig ott volt ugyan James Harden, aki nagyszerű a labdával, kiválóan lát a pályán, és a passzokat is meg tudja csinálni, de McHale szerint Harden nem vezér. Az egykori tréner szerint az előző idényben megpróbált vezér lenni Harden, de Paul érkezésével újra csak a játékra kell koncentrálnia. Minden csapatban kell, hogy legyen valaki, aki ha megszólal, arra mindenki odafigyel. Ha Harden azt mondja valakinek, hogy jobban kell védekezned, azt vajon hányan veszik komolyan? Szerinte senki, mert volt ehhez szerencséje, és az öltözőben mindenki csak rázta a fejét. McHale szerint Paul Hardenre is rá fog szállni, ha kell - ha például elkezd reklamálni, miután nem kap meg egy fújást, és elöl marad, akkor Paul neki is meg fogja mondani a magáét, és emiatt Harden jobb játékossá fog válni. Még egyszer elmondta McHale, hogy szerinte Paul jót fog tenni Hardennek, mert az lehet, aki valójában - egy elképesztően jó kosaras, akinek nem kell vezérnek lennie, ő nem olyan személyiség.

Ugyanide tartozik, hogy a Board of Governors jóváhagyta a Rockets adásvételét, így tegnap estétől kezdve hivatalosan is Tilman Fertitta a texasi franchise új tulajdonosa.

A Sacramento Kings újonc magasembere, Harry Giles legalább januárig nem játszik, mert a csapat azt akarja, hogy erősítse meg a térdét - egyébként egészséges, és az edzések kontrollált részén részt is vesz. Mint ismert, az egykor sokkal többre taksált játékos mindkét térdében elszakadt már az ACL térdszalagja - az orvostudomány viszont már olyan szinten van, hogy próbálják megakadályozni, hogy ez még egyszer megtörténjen.

Sajnos van egy új sérült is - a Utah Jazz hátvédje, Dante Exum vállsérülést szenvedett a ma hajnali, Phoenix Suns elleni előszezonmeccsen, amikor elég komolyat esett, azonnal be is ment az öltözőbe, és nem tért már vissza a pályára. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyire súlyos a gond, de Quin Snyder vezetőedző elmondása szerint nem nézett ki túl jól a dolog.

Volt két témakör az elmúlt napokban, amik nagyobb lélegzetvételűek voltak. Egyrészt az All-Star gála új lebonyolítási rendszere, amelyről a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta, hogy még érdekesebb lett volna, ha nem 12-12 embert választanak a két főcsoportból, hanem megkötések nélkül engedik a 24 All-Star beválasztását, mert így tényleg a 24 legjobb játékos kerülhetett volna be. Kerr azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül értékeli, hogy a liga változtatott, hogy megpróbálja javítani a gála színvonalát.

A Warriors sztárját, Steph Curryt kérdezte Nick Friedell (ESPN), hogy ha ő lesz az egyik csapatkapitány, akkor kit fog választani elsőnek, amire annyit mondott Curry, hogy jó eséllyel valamelyik csapattársát - ha nem így tenné, abból még bajok lehetnének. Curry szerint egyébként érdekes lesz ez az új formáció, hiszen nem tudni, kik választanak majd, és hogyan épül fel a keretük - lesznek nehéz döntések, amik jót tehetnek ennek az egésznek. Az irányító elmondása szerint a rengeteg találkozó miatt azt nagyon nehéz elérni, hogy mondjuk egy alapszakaszmeccs intenzitása legyen az All-Star gálán, és nem is tudja, hogy ez valaha elő fog-e fordulni. Meglátjuk, hogyan csapódik le ez a változtatás, de talán ezzel sikerül egy kicsit érdekesebbé tenni a gálát.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédjének, JR Smith-nek egy valami nem tetszik az új rendszerrel kapcsolatban - nem nagyon szeretné, ha a TV-ben közvetítenék, hogy kit választanak elsőként és kit utoljára, mert szerinte az utolsónak egyáltalán nem lenne ez jó érzés akkor sem, ha végülis ő is All-Star lesz. Smith úgy gondolja, hogy ezt a részét nem igazán gondolták át az illetékesek, mert teljesen fölösleges problémákat okozna. Az új felállás szerinte nagyon jó meg minden, de ha mondjuk Anthony Davist húznák utoljára, az hogy esne neki? Adott egy All-Star játékos, akit beválasztottak, mégis elveszik tőle az örömöt, és problémát okoznak ezzel közte és aközött, aki utolsóként kiválasztotta őt. Smith szerint ha rajta múlna, ő biztos nem engedné, hogy közvetítsék ezt a kiválasztós részt.

A másik kiemelt téma a GM-ek szokásos idény eleji kérdőíve volt. A Miami Heat centerét, Hassan Whiteside-ot kérdezték arról, hogy egyetlen voksot sem kapott a legjobb center résznél, amire annyit mondott a floridaiak középjátékosa, hogy majd kicsinálja az ellenfeleit, illetve hozzátette másodjára, hogy folytatja ezt a tevékenységét. Whiteside elmondtása szerint nem lepődött meg, de nem érdekli, hogy mit gondolnak a GM-ek - négy éve azt sem hitték, hogy a ligában tud játszani, úgyhogy csak az érdekli, hogy Pat Riley és Erik Spoelstra vezetőedző mit gondol. A Philadelphia Sixers irányítója, Markelle Fultz sem kapott szavazatot az Év Újonca résznél, amire Kyle Neubecknek (Philly Voice) azt mondta, hogy nem zavarja ez - tudja, mire képes, és hogy mik a céljai, ez pedig a GM-ek véleménye. A saját és a csapata céljainak eléréséért fog dolgozni.

A végére Isaiah Thomas maradt, aki egy kicsit beszólt volt csapatának, a Boston Celticsnek - a Cavs tábláján kiemelte, hogy "a hűséget viszonozzák", ami egyértelműen a Celtics felé üzenet, az ősszel már lenyilatkozta, hogy nagyon fájt neki, hogy elcserélték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus