Hírmorzsák 2017-10-09 (09:30)

Rondo sportsérv miatt 1 hónapot kihagy. A Nuggets hosszabbított Gary Harrisszel (4 év, 84 millió). Harden szerint McHale egy bohóc - D'Antoni szerint Harden nála abszolút vezér volt eddig. Thibodeau szerint nem építhetnek a továbbiakban csak a keretben lévő potenciálra. Wiggins még mindig kivár a hosszabbítása aláírásával. A liga gondolkodik azon, hogy 1-16 PO legyen főcsoportoktól függetlenül - az alapszakaszt is megváltoztatnák emiatt. Richaun Holmesnak eltört a csuklója (3 hét). Sheldon Mac Achilles-szakadást szenvedhetett. Lonzo Ball befejezte az előszezont? A Bucks kitette Kendall Marshallt - a Jazz is egy, a Raptors három játékostól szabadult meg.

Péntek este volt arról szó, hogy a Denver Nuggets optimista azzal kapcsolatban, hogy idő előtt sikerül hosszabbítaniuk Gary Harrisszel, és másnap meg is történt az aláírás - 4 évre 84 millió dollárért kötötték le az újoncszerződése utolsó évébe lépő dobóhátvédet. Az összegből 74 millió dollár garantált, 10 millió pedig bizonyos bónuszok (egyéni és csapatteljesítmény) elérése esetén lesz Harrisé.

Szintén szóba került szombat délelőtt, hogy Kevin McHale azt nyilatkozta, hogy James Harden nem vezér típusú játékos. Harden válaszolt is a felvetésre a megjelenő riportereknek, hogy McHale egy bohóc - mindent megtett, amit kért tőle, megérkezése napjától kezdve próbált a tőle telhető legjobb vezér lenni, de szerinte most kijött McHale-ből az igazi énje, miközben semmit nem tanított neki arról, hogyan vezesse jobban a csapatát. Általában nem megy bele vitába senkivel a közösségi médiában vagy interjúk miatt, de azért megvédi magát, ha ilyen van - ráadásul egykori trénere szemtől szembe dicsérte, most pedig hátbatámadta.

Az esettel kapcsolatban Mike D'Antoni annyit mondott, hogy ő csak a saját tapasztalatairól beszélhet, és ő annyit tud mondani, hogy Harden fantasztikus volt eddigi közös munkájuk alatt. Az előző idényben Harden és a másik 10 játékos miatt nyerhetett Év Edzője díjat - rengeteget kért sztárjától, azt, hogy irányítson, és hogy védekezésben kommunikáljon, Harden pedig nagyszerűen reagált ezekre a feladatokra. Kiváló volt az összhang csapaton belül, és Harden volt az, aki a nyáron elsőként összhívta a társaságot, vagy aki év közben elsőként vitte el őket valahova, úgyhogy ő egyáltalán nem látta, hogy ne lett volna vezér játékosa.

Van újabb sérülések. A New Orleans Pelicans irányítója, Rajon Rondo sportsérvvel küzd - elutazott Philadelphiába, hogy megállapítsák, kell-e műteni vagy sem. A csapat 1 hónapos kihagyással számol a játékmester esetében. A Philadelphia Sixers magasemberénél, Richaun Holmesnál a bal csuklóban tört el egy csont a szombat hajnali előszezonmeccsen, emiatt legalább 3 hétig lesz kényszerpihenőn. A Washington Wizards játékosa, Sheldon Mac a Cleveland Cavaliers elleni találkozón szenvedett súlyos sérülést a bal lábában - a csapat attól tart, hogy elszakadt az Achillese. ma lesz MRI-je, utána lehet többet tudni majd.

A Los Angeles Lakersnél Lonzo Ball a bal bokája miatt már zsinórban két mérkőzést hagyott ki, és Luke Walton vezetőedző elmondása szerint elképzelhető, hogy az előszezonban már nem lép pályára az idei 1/2-es. A tréner hozzátette, hogy az október 19-ei, Los Angeles Clippers elleni szezonnyitóra valószínűleg felépül fiatal tehetségük, de Ball még új a csapatnál, nem tudják, milyen gyorsan gyógyul, ez minden embernél másképp zajlik.

A Toronto Raptors kitette keretéből Kennedy Meekst, Kyle Wiltjert és Andy Rautinst - a kanadaiak kerete így 17 fősre csökkent. A Milwaukee Bucks Kendall Marshallnak köszönte meg az eddigieket, waiverre tették az irányítót - az előszezonban 3 meccsen 1 pont és 3.7 gólpassz voltak az átlagai. A Utah Jazz Taylor Browntól vált meg - ő 2 mérkőzésen 2 pontot átlagolt.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Tom Thibodeau a tegnap délutáni, 142-110-es, Golden State Warriors elleni zakó után azt nyilatkozta, hogy ha valaki a tehetségre vár, annak vereség lesz a vége - a továbbiakban már egész egyszerűen nem építhetnek csak a keretben lévő potenciálra.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy Andrew Wiggins továbbra sem írta még alá az elé tett 5 éves, 148 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlatot. Wiggins Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy nincs hova sietni (október 16-ig írhat alá idő előtt), van még ideje az alapszakaszt megelőző napig. A kanadai kiscsatár hozzátette, hogy egyértelműen Minnesotában szeretne maradni.

A liga vezetője, Adam Silver Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy gondolkodnak azon, hogy 1-16 PO legyen, tehát konferenciáktól függetlenül a legjobb 16 csapat kerüljön be a rájátszásba, és főcsoportok nélkül bonyolítsák le a PO-ot. Silver azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy ez megtörténjen, az alapszakasszal is kezdeni kell valamit, mert most nem ugyanolyan a sorsolása mindenkinek - a keletiek a keletiekkel, a nyugatiak meg a nyugatiakkal játszanak többet, és ezt ki kell egyenlíteni, ha esetleg be akarnák vezetni az újfajta rájátszást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus