Hírmorzsák 2017-10-09 (21:30)

Wade lesz a Cavs kezdő kettese - Lue megmondta Frye-nak, hogy nem fog sokat játszani ebben az idényben. D'Antoni szerint nem lett volna gond, ha újra Carmelo Anthonyval kellett volna együtt dolgoznia. Smart szívesen maradna Bostonban, de a Celtics egyelőre nem kereste idő előtti szerződéshosszabbítással. Porzingis csípőjével vannak gondok. Jabari Parker februárig nem tér vissza. Sheldon Macre 6-8 hónapos kihagyás vár. A Timberwolves Cole Aldrich-ot árulta. A Bucks Teletovictól és Hensontól szabadulna. A Suns nem zárkózik el Tyson Chandler, Jares Dudley és Eric Bledsoe elcserélésétől. A Lakers kitett két embert, a Magic igazolt egyet.

Elég sokáig úgy tűnt, hogy Carmelo Anthony és Mike D'Antoni újra együtt fognak dolgozni, ami New York-i éveik után pikáns lehetett volna. A Houston Rockets trénere Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy remélhetőleg mindketten előrébb léptek azóta, és most teljesen más lett volna a helyzet, mert tudja ő is, mennyire jóban van Melo James Hardennel és Chris Paullal. D'Antoni azt is hozzátette, hogy a Knicks-korszak után azért nyertek együtt olimpiai aranyérmet az amerikai válogatottal, szóval nem lett volna olyan borzasztóan kellemetlen a helyzet.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne Bostonban maradni, de egyelőre sem ő, sem az ügynöke, Happy Walters nem hallott még a Celtics felöl, hiába hosszabbíthatna idő előtt.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnek (ESPN) kijelentette, hogy Dwyane Wade lesz a Cavs kezdő kettese, JR Smith a padról érkezik majd. Lue azt is elmondta, hogy Channing Frye-nak megmondta, hogy nem nagyon fog játszani ebben az idényben, egyszerűen nem tud neki helyet találni egy ilyen keret aktív rotációjában. Frye annyit mondott neki állítólag, hogy ha egész idényben öltönyben kell ülnie, hogy a végén győzni tudjanak, akkor ezt fogja tenni - nem kell érte aggódni, dolgozni fog tovább, hogy ha mégis szükség lesz rá, akkor tudják használni. Lue szerint ilyen veteránokra van szükségük - Frye tudja, hogy hosszú a szezon, és lesznek lehetőségei.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a Minnesota Timberwolves Cole Aldrich-ot árulta egy második körös draftjoggal - egy veterán játékost szerettek volna szerezni, és magasemberekből túlkínálat van náluk. Szintén Lowe hozta a hírt, hogy a Phoenix Suns felmérte annak a lehetőségét, hogy hogyan és miért tudnál elcserélni Tyson Chandlert és Jared Dudley-t, és Eric Bledsoe mozdításától sem zárkóznak el, de mivel a minimum fizetési padló alatt vannak így is, nem kell sietniük sehova. Még mindig Lowe: a Milwaukee Bucks Mirza Teletovictól és John Hensontól próbál szabadulni, hogy csökkentsék a fizetési listájukat, de az irántuk érdeklődő együttesek komoly ellenértéket kértek azért, hogy átvegyék akármelyiküket is.

A Milwaukee-hoz kapcsolódik az is, hogy a már említett Zach Lowe információi szerint Jabari Parker február előtt nem várható vissza a parkettára - mint ismert, második NBA-ben elszenvedett ACL-szakadásából próbál felépülni a kiscsatár, és már a sérülésekor is úgy számoltak nála, hogy 12 hónapot, tehát egy teljes naptári évet ki kell hagynia. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy a Washington Wizardsnál Sheldon Mac 6-8 hónapra esett ki - a bal Achillese elszakadt, természetesen műteni is kell. A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozó második félidejében nem lépett már pályára, a csípője fájt - ma lesznek komolyabb vizsgálatai, de maga az érintett nem tart a dologtól.

A Los Angeles Lakers kitette keretéből VJ Beachemet és Stephen Zimmermant. Az Orlando Magic Rudney Purvisnek szerződést adott, így a floridaiak kerete így újra 20 főből áll.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus