Hírmorzsák 2017-10-11 (09:45)

Néhány Warriors-játékos szerint Westbrook játékstílusát könnyű levédekezni. LeBron nem találta a ritmust a Bulls ellen, de meg akarta nézni, milyen állapotban van a bokája. Kijöttek a pontos részletek Embiid szerződésével kapcsolatban - csak bizonyos sérülésekre adott magának a Sixers kiutat. Rose-t nem érdekli, mit írnak róla. Rondót megműtötték (4-6 hét), Batumot (6-8 hét) és Richaun Holmest (3 hét) nem kell. Kris Dunn 2-4 hétre esett ki ujjtörésével. A Knicksnek is megvan a mezszponzora. A Jordan Brand nem csinál több signature cipőt Carmelo Anthonynak. Fat Lever 12-es mezszámát visszavonultatja a Nuggets. Rostermozgások: Heat, Jazz, Clippers, Kings, Wizards.

Zach Lowe (ESPN) saját podcastjében több meg nem nevezett Golden State Warriors játékost idézve azt mondta, hogy a bajnok egyáltalán nem fél az Oklahoma City Thunder MVP-je, Russell Westbrook játékstílusától, mert annyira könnyű levédekezni.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a ma hajnali, Chicago Bulls ellen elbukott előszezonmeccs után azt nyilatkozta, hogy nem nagyon ment neki a játék - először játszott a döntő óta, nem nagyon érezte a ritmust, és miatta a többiek is teljesen kiestek abból. A bal bokája kissé begyulladt az első negyedben, de Tyronn Lue a pályán tartotta - James elmondása szerint nem volt baja a találkozó után, de ilyenkor még nem is szokott gond lenni, majd ma reggel, ha felkel, akkor nézheti meg, hogy milyen állapotban van a sérült testrész, mennyire áll be. Most meg akarta nézni, mit bír, hiszen egy hete még mindig van a szezonnyitóig, ha pénteken nem kerül pályára.

A Cavs irányítója, Derrick Rose még a ma hajnali mérkőzés előtt mondta el, hogy nem igazán érdekli már, mit írnak róla a cikkekben - ha a pályára lép, úgyse számít semmi, ami a cikkekben megjelenik, csak az, amit a parkettán nyújt, és mindenki látni fogja, hogy tud még kosarazni. Ezért is növesztette meg a haját, mert szabad akar lenni - nem érdekli a róla kialakult imidzs.

Hétfő este beszámoltunk arról, hogy Joel Embiiddel 5 éves, 148 millió dolláros idő előtti hosszabbítást kötött a Philadelphia Sixers, Adrian Wojnarowski és Bobby Marks (ESPN) pedig a megállapodás részleteivel jelentkeztek. Az utolsó négy év mindegyikében kiteheti őt a Philly a keretéből, amennyiben olyan sérülést szenved el, amely miatt legalább 25 alapszakaszmérkőzést ki kell hagynia, vagy nem tud a pályán tölteni legalább 1650 percet, és így anyagi feloldozást kaphat a klub. A dologban ott van a csavar, hogy ez csak akkor léphető meg, ha hát- vagy lábfejsérülése van Embiidnek, semmilyen más sérülés esetén nem adott ez az opció - tehát ha mondjuk újabb térdsérülései lesznek, akkor sem teheti ki őt a Sixers, illetve ha ki is teszi, akkor is a teljes pénzét kell fizetniük.

Ha Embiid mégis lábfej- vagy hátbántalmak miatt kerül a fent említett kategóriákba, és a Philly úgy dönt, hogy lemond róla, akkor a szerződése 84.2 millió dollárt fizet neki, ha 2018/19 után teszik ki, 98.2 millió dollárt, ha 2019/20 után, 113.3 milliót, ha 2020/21 után és 129.4 millió dollárt, ha 2021/22 után. Ha Embiid három egymást követő szezonban legalább 1650 percet játszik egyenként, akkor is semmis a Sixers lehetősége arra, hogy anyagi előnye legyen abból, hogy kiteszi, és akkor is ez a helyzet, ha 4 évből 3-szor sikerül neki az 1650 perces szezon a 2017/18-as idénnyel együtt nézve.

Három sérülésről lehet beszámolni, igaz, ezek közül egyik sem új. A New Orleans Pelicans irányítóját, Rajon Rondót megműtötték - a játékmester a sportsérve miatt feküdt kés alá, és 4-6 hetes kihagyásra kényszerül emiatt. A Charlotte Hornets swingmanjének, Nic Batumnak nincs szüksége műtétre, miután elszakadt egy szalag a bal könyökében, legalább 6-8 hetet azonban így is kihagy majd. A Phillynél Richaun Holmes azt nyilatkozta Jessica Cameratónak (NBC Sports Philly), hogy neki sem kell megműteni a törött csuklóját, és megpróbál az előzetesen előrejelzett három hétnél korábban visszatérni. A Chicago Bullsnál Kris Dunn nyílt ujjtöréséről volt már szó - tegnap megnézte az irányítót egy specialista, és 2-4 hetes visszatérési időt jósolnak neki.

Volt több rostermozgás is. A Washington Wizards kitette keretéből Daniel Ochefut - tavaly 19 mérkőzést játszott a fővárosiaknál a center, miután nem kelt el a drafton, és nélküle a Wizards állománya jelenleg 18 fős. A Wizards vezetőedzője, Scott Brooks egyébként azt is lenyilatkozta már, hogy Donald Sloan és Carrick Felix között dől majd el az utolsó, 15. rosterhely, tehát az Achilles-szakadást szenvedő Sheldon Mac maradni fog - ha őt kiraknák, maradhatna Sloan és Felix is, mert úgy lennének 15-en. A Miami Heat igazolt, DeAndre Ligginst szerződtették az edzőtáborra - ő kétszer 10 napig játszott már a floridaiaknál 2014-ben, két idényt lehúzott a Heat G-Ligás csapatánál, sőt, bajnok is volt a Sioux Falls Skyforce-szal, és ez már az ötödik együttese ebben az off-szezonban.

Szintén igazolt a Utah Jazz, amely Torian Grahamnek adott kontraktust - ő most végzett az Arizona State-en (18.6 pont, 4.2 pattanó), és vele együtt újra 20 fős a Jazz állománya. A Los Angeles Clippers Ladontae Hensonnak köszönte meg az eddigieket. A Sacramento Kings pedig előbb kitette keretéből Marcus Williamst, aki két előszezonmeccsen 6 pontot és 3 gólpasszt átlagolt az együttesnél, majd szerződtették Reggie Hearnt és David Stockton, így náluk is megint 20 fős a keret jelen pillanatban - mindketten a Kings G-Ligás csapatában, a Reno Bighornsnál töltötték az előző idényt.

Ha már szerződtetés: A New York Knicks eladta mezszponzori helyét a Squarespace-nek, de a megállapodás részletei egyelőre nem hivatalosak.

Nick DePaula (ESPN) jelentette, hogy a Jordan Brand nem folytatja Carmelo Anthony signature cipőinek készítését, legalábbis új része nem lesz a sorozatnak, 13 ilyen modellnél megállnak - Melo az M13-at viselte az előszezonban is, és az idény során a márka cipőiből fog többfajtát is hordani. Anthony egyébként marad a Jordan Brandnél ettől függetlenül, 13-as saját cipősorozata pedig a liga történetének ötödik leghosszabbja Michael Jordan (32), Kobe Bryant (17), LeBron James (15) és Allen Iverson (14) után.

A végére pedig a Denver Nuggets maradt, amely december 2-án visszavonultatja Fat Lever 12-es mezszámát. Az egykori irányító karrierje legszebb éveit töltötte a coloradói franchise-nál, kétszer volt All-Star is, és ő a hatodik játékos Byron Beck, David Thompson, Dan Issel, Alex English és Dikembe Mutombo után, akinek a mezét felhúzzák a plafonra a Nuggetsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus