Hírmorzsák 2017-10-11 (22:00)

Wiggins aláírta az 5 éves maximumot. Isaiah Thomas szerint elképzelhető, hogy soha többet nem beszél Danny Ainge-dzsel. Ainge szerint jó játékosokat egy még jobbra cseréltek. JR Smith-t frusztrálja, hogy Wade megkapta a pozícióját a kezdőben. Melo cáfolta, hogy ne lenne több signature cipője. Brett Brown szerint Fultz dobásai a vállfájdalmai miatt olyan furcsák. Rostermozgások: Cavs, Thunder, Raptors. Trey Burke a Knicksnél.

Volt egy hosszabbítás a mai nap folyamán - a Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins nem húzta tovább, és aláírta az 5 éves, 148 millió dolláros új szerződését, ami majd a következő, 2018/19-es idénytől lép életbe. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy 146.5 millió dollár a végösszeg, de a maximum, és nincs benne játékosopció.

Voltak rostermozgások ligaszerte. Az Oklahoma City Thunder kitette keretéből Bryce Alfordot, Markel Brownt és Rashawn Thomast, így 16-an vannak még - Isaiah Canaannek és Jerami Grantnek van még nem garantált szerződése, utóbbi gyakorlatilag biztosan maradni fog a keretben. A Cleveland Cavaliers kitette állományából Edy Tavarest, de leigazolták Isaac Hamiltont, így ugyanúgy 20 fővel vannak, mint eddig. A Toronto Raptors Davion Berrynek adott edzőtábormeghívót. A New York Knicks pedig szerződést kötött Trey Burke-kel.

A Cleveland Cavaliers új irányítója, Isaiah Thomas Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy szerinte ki kellett volna ülnie a PO-ot, mert azzal, hogy erőltette a játékot, csak rosszabbodott csípősérülése. Azt gondolta, hogy a rájátszás után pár napon belül megműtik, de egy New York-i specialista azt javasolta neki, hogy csak pihentesse - nem gyógyult viszont olyan gyorsan, ahogy várták. Azt is elmondta Thomas, hogy Bostonnal semmi baja nincs, nagyon szereti, de lehet, hogy Danny Ainge-dzsel soha többet nem fog beszélni azok után, amit tett a GM úgy, hogy tudta, min ment keresztül. Az irányító szerint ilyen húzások után 1-2 évvel a csapatok általában elnézést kérnek, és itt is ez lesz a helyzet majd.

A megszólított Danny Ainge azt nyilatkozta Brian Robbnak (Boston Sports Journal), hogy a Cavs és ők is tudták, kivel cserélnek - tudták, hogy néhány jó játékost adnak a Clevelandnek, akik amúgy is a legnagyobb riválisuk keleten, de úgy érezték, hogy jobb ellenértéket kaptak vissza. A GM szerint nem volt ideális, hogy az ohióiakkal kellett cserélniük, és szerinte a Cavsnek is voltak fenntartásai ezzel az üzlettel kapcsolatban, de mindkét gárda azt tette, amiről úgy gondolta, hogy az a klub szempontjából a legjobb. Ők megszerezték a Cleveland első számú irányítóját, a Cavs megszerezte az ő első számú játékmesterüket, úgyhogy kíváncsian várja Ainge is, hogy mi sül majd ki ebből.

Az is a Cavshez kapcsolódik, hogy JR Smith Joe Vardonnak (Cleveland.com) elmondta, hogy frusztálja, hogy Dwyane Wade megkapta a posztját a kezdőben - beszélgettek erről, de nem volt a legpozitívabb diskurzus. Úgy érezte, hogy végigdolgozták a nyarat, aztán esélyt sem kapott arra, hogy megtartsa a helyét a kezdőben, de ez van. Smith azt is hozzátette, hogy talán jobb is lesz neki a második ötössel, mert többet kell helyzeteket kreálnia, többet is lesz nála a labda, és nem csak annyi lesz a feladata, hogy lerohanjon a sarokba.

Ma délelőtt volt arról szó, hogy Carmelo Anthonynak nem lesz több signature cipője, de ezt maga az érintett cáfolta - egyértelműen lenyilatkozta, hogy nem akar foglalkozni az üggyel, mert kacsa, most hosszabbított a Jordan Branddel.

A végére pedig az 1/1-es Markelle Fultz nagyon furcsa büntetődobása maradt, amelyre elég sokan felkapták a fejüket. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt mondta erről Kevin O'Connornak (The Ringer), hogy irányítójának valószínűleg jóval jobban fáj a válla, mint amennyire azt ő bevallja - próbálják rendbe hozni a sérült testrészt, de a büntetődobásai mellett a kevés triplavállalásán is az látszik Brownnak, hogy vannak gondok azzal a vállal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus