Hírmorzsák 2017-10-17 (13:45)

Steph Curry szerint élete formájában van. Embiid 20 perces perclimittel kezdi a szezont - nem nagyon örül neki. Lonzo Ball szerint biztosan játszik az idénynyitón. Dante Exum megműtteti a sérült bal vállát. Will Barton bokasérülést szenvedett. LeBron-reklámmal várja a szezont a Nike (videó). A Celtics közel állt a hosszabbításhoz Marcus Smarttal. A Hawks közleményt adott ki Dennis Schröder ügyével kapcsolatban. Richard Jefferson a Nuggetsnél folytatja. Kay Feldert lehívta waiverről a Bulls, DeAndre Ligginst a Bucks. Új two-way játékosok Atlantában, Dallasban és Oklahoma Cityben. A Grizzlies kitette keretéből Zagoracot és Baldwint.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Anthony Slater (The Athletic) ezt firtató kérdésére azt válaszolta, hogy igen, úgy érzi, most kerül még pályafutása csúcsára. Curry szerint minden évben tanul valamit magáról, a csapatáról és arról, milyen NBA játékosnak lenni - ezeket a tapasztalatokat használja fel a nyáron elvégzett munkájával együtt, hogy felkészüljön az idényre. Azt nem tudja pontosan, hol van a maximuma, de élete legjobb formájában van.

Rákérdeztek nála, hogy MVP akar-e lenni idén, amire azt mondta, hogy nehéz kérdés ez, mert mindenki szereti, ha ott van a legjobbak között, ha kap szavazatokat, és elismerik az egyéni produkcióját, de amikor az első két ilyen díját nyerte, akkor sem ez volt a célja, nem ezért lép pályára, hogy ezt a trófeát besöpörje. Mától kezdve csak arra fog koncentrálni, hogy saját klubját minél több győzelemhez segítse, agresszíven kosarazzon, kihozza magából a legtöbbet, és ha ez így történik, az általában egyéni és csapatszinten is jó dolgokat eredményez. Ha egy pár MVP szavazatot elcserélhet egy bajnoki címért, akkor nagyon szívesen teszi, de reményei szerint mindkettőre esélyes lesz.

A Utah Jazz hátvédje, Dante Exum úgy döntött, hogy végül megműtteti a bal vállát - a beavatkozásra egy hét múlva kerül sor, és a korábbi hírek alapján ezzel Exum kihagyja a teljes most következő idényt. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Los Angeles Lakers újonc irányítója, Lonzo Ball az ESPN-nek elmondta, hogy egészen biztosan játszani fog a Los Angeles Clippers elleni csütörtöki szezonnyitón.

A Denver Nuggetsnél Will Barton bokasérülést szenvedett az egyik edzésen - TJ McBride információi szerint elég rosszul nézett ki a dolog, nagyon fáj Barton bokája. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown az NBC Sportnak elmondta, hogy Joel Embiid valószínűleg 20 percnél kevesebbet játszik majd a szezonnyitón, perclimiten lesz. Embiid azt mondta, hogy csalódott, jól érzi magát, és reményei szerint változik ez a dolog a tegnapi és a mai tréning tükrében.

Voltak természetesen rostermozgások. Két embert hívtak le waiverről - a Milwaukee Bucks a Miami Heatnek nem kellő DeAndre Ligginst vette le szabadlistáról, ezzel elfogyott a szabad rosterhelyük, míg a Chicago Bulls a Cleveland Cavaliers által kitett Kay Felderrel próbálkozik, ők Jarrell Eddie-nek és Diamond Stone-nak köszönték meg az eddigieket.

Miután a Bucksnál már nem fért be, Richard Jefferson alá is írt 1 évre 2.3 millió dollárért (veterán minimum) a Denver Nuggetshez, akik Jameer Nelsont teszik szabadlistára. Az Atlanta Hawks two-way szerződést kötött Isaiah Taylorral - őt a Houston Rockets tette ki pénteken -, a Dallas Mavericks pedig Gian Clavellnek adott egy ugyanis kontraktust. A Memphis Grizzlies kitette Wade Baldwin IV-t és Rade Zagoracot. Az Oklahoma City Thunder pedig a Dallas által kitett PJ Dozierrel köt two-way megállapodást.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Boston Celtics közel állt a megegyezéshez Marcus Smarttal - utoljára tegnap lehetett idő előtt hosszabbítani az újoncszerződés utolsó évébe lépő játékosokkal. Smart ügynöke, Happy Walters Mark Murphynek (Boston Herald) azt mondta, hogy jövő nyáron sokkal több pénzébe fog fájni a Celticsnek a hátvéd megtartása, mint amennyibe most került volna.

Az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk kiadott egy közleményt Dennis Schröder ügyével kapcsolatban - mint ismert, egy vizipipázó előtt összetűzésbe keveredett három társával együtt egy másik férfival, akit a hírek szerint fizikailag bántalmaztak. Schlenk leírta, hogy továbbra is várják az ügy felgöngyölítését, de mivel úgy tűnik, irányítójuk tényleg benne volt a balhéban, így elítélik ezt, és lesznek következményei. Schröder a hírek szerint vállalja a felelősséget tettéért, de hogy mi lesz a büntetése, és kap-e esetleg a ligától is, az majd a nyomozás lezárása után válik ismertté.

A végére pedig a Nike új reklámja maradt, amelyben LeBron James 15. idényével várják az új szezont:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus