Hírmorzsák 2017-10-19 (13:30)

Popovich szerint ő a hibás, hogy Aldridge nem érezte magát jól eddig náluk - meg akarta változtatni LMA-t, ez hiba volt. Történelmi verést mért a Blazers a Sunsra, Stanley Johnson pedig a gyűrű strapabíró képességét tesztelte. Gordon Haywardot megműtötték, ebben az idényben valószínűleg már nem játszik. Jeremy Lin súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Jameer Nelsont kitette a Nuggets. Melo szerint hátba szúrták, így már csak a csapattársaiban bízik. Parsonst a saját szurkolói fütyülték ki. Steve Kerr szerint a Klay Thompson hasonmás jól példázta jelenlegi állapotukat.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Michael C. Wrightnak (ESPN) arról beszélt, hogy 98.75%-ban az ő hibája volt az, hogy LaMarcus Aldridge egyszerűen nem érezte eddig jól magát náluk. Beszéltek a nyár folyamán többször is, és rájött, hogy az volt a gond, hogy megpróbálta megváltoztatni LMA-t. Tim Duncannél anno megkérdezték tőle, hogy mit fog vele csinálni, amire annyit mondott, hogy semmit, csak figyelni fogja hat hónapig a játékát, aztán ha hozzá tud tenni valamit, akkor megteszi, mert egyébként is elég jó kosaras. Aldridge esetében viszont rögtön az első napon megmondta a magasembernek, hogy ezt így csinálja, ilyen dobócseleket alkalmazzon. Megpróbált belőle más játékost faragni, és emiatt nem érezte magabiztosnak magát a pályán LMA - megbeszélték, hogy ez másként lesz innentől, és ez az ő sara volt.

Van két napi statisztika. Egyrészt a Portland TrailBlazers 48 ponttal nyert a Phoenix Suns ellen, ez minden idők legnagyobb különbségű győzelme egy nyitónapi meccsen - a korábbi rekordot a Denver Nuggets tartotta 1987-ből, amikor a Los Angeles Clipperst 46 ponttal múlták felül. A Detroit Pistons játékosa, Stanley Johnson pedig 0/13-as mezőnymutatót hozott csapata Charlotte Hornets elleni győzelme alkalmával - bár védekezésben nagyon hasznos volt, de ez így is a legrosszabb dobóteljesítmény a nyitónapon a támadóidő 1954/55-ös bevezetése óta. Johnson 2012 és Derrick Favors óta az első kosaras, aki legalább 13 mezőnykísérletet vállalt, és egy sem talált ezek közül.

Folytassuk a sérülésekkel. A Boston Celtics tegnap hajnalban megsérülő kiscsatáráról, Gordon Haywardról láthattátok már ma reggel, hogy videóüzenetet küldött a Celtics-drukkereknek, és ma hajnalban meg is műtötték. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, de ügynöke, Mark Bartelstein Adrian Wojnarowskinak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy valószínűleg ebben az idényben már nem játszhat Hayward. Az is kiderült, hogy "tiszta törésről" volt szó esetében, tehát a szalagjai például nem sérültek.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin is súlyosan megsérült - ő egy leérkezésnél a jobb térdét fájlalta, és a reakcióból nagyon úgy tűnt, hogy nem egy kisebb húzódásról van szó esetében sem. Ma megy további vizsgálatokra, utána lehet majd tudni, hogy pontosan mi is a problémája, de nem túl jó előjel, hogy elsírta magát a pályán, és jó eséllyel nem(csak) a fájdalom miatt, még a szájáról is le lehetett olvasni, hogy "ennyi volt".

A Denver Nuggets kitette keretéből Jameer Nelsont - ezzel csináltak helyet Richard Jefferson leigazolásának.

Tegnap este írtunk már arról, hogy Carmelo Anthony úgy érezte, egyszerűen meg akar tőle szabadulni a New York Knicks, és erről volt szó új csapata, az Oklahoma City Thunder tegnapi edzését követően is. Melo azt mondta a riportereknek, hogy tudta vagy legalábbis sejtette, mi megy a háttérben, csak annyit szeretett volna, hogy ezt őszintén közöljék vele szemtől szembe, és ne az újságokból kelljen olvasnia bizonyos dolgokról. Nagyon bízott Phil Jacksonban, de ez egy idő után megszűnt, mert ő mindent megtett, mégis úgy érezte, hátba szúrták. Nem is hisz ilyen dolgokban a továbbiakban, csak a csapattársaiban, akik ott vannak vele a pályán.

Ma hajnalban Chandler Parsons megkapta a hazai közönség törődését - az első félidőben kihagyott két büntetőt, ami után kifütyülték, majd a második félidőben is megtörtént ez, mikor a vonalra állt, ekkor már David Fizdale vezetőedző és Marc Gasol megpróbáltak némi ovációt is kipréselni a nézőkből. Parsons az összecsapás után azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon ízléstelen volt ez, és ha így folytatódik, akkor a hazai meccseire is úgy fog tekinteni, mintha idegenben játszana.

A végére pedig az a férfi maradt, aki Klay Thompsonnak öltözve ült a Golden State Warriors kispadja mögött a Houston Rockets elleni szezonnyitón. A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr annyit mondott, hogy az illető tökéletes lenyomata volt annak, amilyen állapotban vannak jelenleg - sokkal jobb formába kell kerülniük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus