Hírmorzsák 2017-10-21 (11:00)

Rose is súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett (videó). Chris Paul 2-4 hetet hagy ki térde miatt - a Rockets fel is vette a kapcsolatot Jameer Nelsonnal. Lonzo Ball történelmet írt - ő Durant és Garnett, Ben Simmons pedig négy Hall of Famer nyomdokain. Embiid a back-to-backek hiánya miatt nem érzi még magát NBA játékosnak. Wall szerint ő a liga történetének legjobban blokkoló irányítója. Reggie Jackson szégyellte volna magát a játékvezetők helyében a mai Wizards-Pistonson. Julius Randle-nek nem tetszik, hogy csere lett. Cousins nyerte a szezon első egyéni díját. DeAndre Bembry csuklótörést szenvedett. Rodney Hoodnak a vádlija húzódott meg. Kawhi Leonard még biceg? Elhunyt Devin Harris bátyja, a Mavs hátvédje határozatlan ideig nem lesz. Joel Bolomboy a Bucksnál.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Houston Rockets irányítója, Chris Paul akár egy hónapot is kihagyhat térdsérülése miatt - tegnap este volt arról szó, hogy ma este biztosan nem játszik a játékmester a Dallas Mavericks ellen, és Tim MacMahon (ESPN) is megerősítette, hogy Paul 2-4 hétre esett ki a játékból. Nem meglepő, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a csapat el is kezdett nézelődni az irányítópiacon, Chris Haynes (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Rockets felvette a kapcsolatot a Denver Nuggetstől kitett Jameer Nelson képviselőivel.

Az Atlanta Hawksnál DeAndre Bembrynek a jobb csuklója eltört még a Dallas elleni szezonnyitón - hétfőn vizsgálják meg specialisták, utána lehet többet tudni arról, mennyit kell kihagynia. A San Antonio Spurs combsérüléssel bajlódó sztárját, Kawhi Leonardot pedig lefilmezték, amint bicegve száll fel a csapat gépére - hozzá kell tenni, hogy a bal combjával voltak gondok, itt meg a jobb lábát húzza.

Voltak sérülések ma hajnalban is. A Utah Jazz swingmanjét, Rodney Hoodot le kellett vinni a pályáról a Minnesota Timberwolves elleni találkozó negyedik negyedében, miután ütközött Karl-Anthony Townsszal egy elzárásnál, és meghúzódott a bal vádlija. A Cleveland Cavaliers irányítója, Derrick Rose a levegőben akadt össze a Milwaukee Bucks centerével, Greg Monroe-val, és a leérkezésnél furcsán állt a bal bokája. Tyronn Lue vezetőedző azt mondta, hogy még nem tud pontosabbat a sérülésről, de nem nézett ki túl jól a dolog - nem számít Rose játékára az Orlando Magic elleni következő összecsapáson.

Sajnos egy ennél nagyobb gond is van: Devin Harris bátyja tegnap este autóbalesetben elhunyt, így a Mavericks hátvédje határozatlan időre távozott az együttestől.

Vannak napi statisztikák is. A Los Angeles Lakers újonc irányítója, Lonzo Ball a legfiatalabb játékos lett a liga történetében, aki 21/8/8-as statisztikát hozott úgy, hogy legalább 4 hármast is bedobott az adott mérkőzésen - Kevin Garnett és Kevin Durant után ő a harmadik játékos, aki tinédzserként tudott 25 pontos, 10 pattanós, 5 gólpasszos mérkőzést produkálni. A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons a liga történetének ötödik játékosa lett Elgin Baylor, Oscar Robertson, Connie Hawkins és Kareem Abdul-Jabbar után, aki első két NBA-s meccsén mindkétszer elért 10 pontig, 10 pattanóig és 5 gólpasszig.

Maradjunk még a Sixersnél, centerük, Joel Embiid ugyanis azt nyilatkozta a ma hajnali, Boston Celtics elleni mérkőzést követően, hogy szeretné úgy érezni magát, mint egy NBA játékos, mert jelenleg nem ez a helyzet, hiszen nem tud back-to-backen játszani - ma éjszaka sem lesz a Toronto Raptors ellen. Rákérdeztek nála, hogy szerinte bírná-e a teste a terhelést, amire azt mondta, hogy szerinte igen, de nem tudja biztosra mondani, hiszen soha nem játszott még back-to-back mindkét felén.

Ma hajnalban volt egy Washington Wizards - Detroit Pistons összecsapás, amelyen 113-111-re vezetett a Wizards 20 másodperccel a vége előtt, mikor Reggie Jackson megindult, John Wall pedig leblokkolta. A találkozó után Wall elmondta, hogy véleménye szerint ő a liga történetének legjobban blokkoló irányítója. Jacksonnak más kommentárjai voltak a mérkőzéssel kapcsolatban, igaz, nem a meccsvégi prakkert kritizálta - a Pistons játékmestere szerint nem engedték őket játszani, és szégyellte volna magát a játékvezetők helyében.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton még a Los Angeles Clippers elleni, tegnap hajnali szezonnyitó után mondta el, hogy Julius Randle-t zavarja, hogy nem kezdő. Azt is hozzátette Walton, hogy ezt megbeszélte már a játékosaival is, hogy nem az számít, hogy ki játszik jobban vagy ki a jobb, hanem hogy a csapat szempontjából melyik a jobb felállás. Walton szerint Randle kitűnően játszik a második sorral, Larry Nance Jr. pedig a kezdőkkel. Tegnap hajnalban beküldte Randle-t a pályára Walton, de nagyon látszódott rajta, hogy nem tetszik neki az új szerepköre, ezért le is cserélte őt a tréner. Az erőcsatár elmondása szerint annak nem örült igazán, hogy egyrészt egy ilyen vereséget szenvedtek, másrészt nem is nagyon tudott a csapata hasznára lenni.

A Milwaukee Bucks two-way szerződést adott Joel Bolomboy-nak, aki tavaly a Utah Jazznél 12 mérkőzésen szerepelt, és az előszezon legvégén rakták ki a Jazztől.

A végére pedig a New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins maradt, aki megnyerte a szezon első egyéni díját - először osztják ki az NBA Cares Offseason Community Assist Awardot, ami a nyár folyamán a közösségért végzett munkáért jár, ezt a trófeát söpörte be most Cousins.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus