Hírmorzsák 2017-10-24 (10:00)

Antetokounmpo és Harden lettek a hét játékosai. Townson faultot, Thibodeau-n technikait kellett volna fújni a Thunder-TWolves végén. Curry 50.000, Iguodala 15.000 dolláros büntetést kapott. Josh Jackson nem "pisztolyozni" akart, csak nem akarta a középső ujját bemutatni. Lowry szívesen ment volna a Spurshöz a nyáron, de a csapat nem érdeklődött iránta. Draymond Greennek semmi baja nem volt Jordan Bell palánkos zsákolásával. Luol Deng kikerült a Lakers rotációjából. MWP a Lakers G-Ligás csapatánál lett segédedző. Bemutatták a Lakers új Classic mezét.

A Milwaukee Bucks sztárját, Giannis Antetokounmpót, illetve a Houston Rockets egyik vezérét, James Hardent választották a hét játékosának keleten és nyugaton - előbbi 38.3 pontot, 9.7 pattanót, 5.0 gólpasszt és 2.7 szerzett labdát átlagolt, a Bucksot pedig 2-1-es héthez segítette, utóbbinak pedig 27.7 pontos, 4.0 pattanós és 9.0 gólpasszos mutatói voltak az első játékhéten úgy, hogy a Rockets 3-0-t hozott.

A Golden State Warriors irányítóját, Steph Curryt 50.000 dollárra büntette a liga, amiért a játékvezető irányába dobta a fogvédőjét a Memphis Grizzlies elleni találkozón - ez egyébként a lehető legsúlyosabb kiróható pénzbüntetés, viszont eltiltást nem kapott Curry. Csapattársa, Andre Iguodala 15.000 dollárt lesz kénytelen befizetni, amiért kiabált a bíróval.

A Warriorshöz tartozik, hogy Jordan Bell ma hajnalban, a Dallas Mavericks elleni mérkőzés végjátékában +25-nél eleresztett egy olyan zsákolást, amit saját magának adott fel palánkról. A találkozó után Steve Kerr vezetőedző megpróbált elnézést kérni Rick Carlisle-tól, de utóbbi gyorsan elviharzott, Draymond Green viszont annyit mondott a mérkőzés után, hogy szerinte ha valaki pályára lép, akkor az a jó, ha mindig ugyanúgy játszik, ha 25-tel megy, ha 25-tel ég, ha egál van - egyébként sem tudja, miben lett volna más, ha csak simán zsákol Bell, úgyhogy egyáltalán nincs semmilyen üzenete újonc csapattársának.

A Los Angeles Lakersnél nem kellett sok, Luol Deng máris a rotáción kívül találta magát, ezt maga Luke Walton nyilatkozta le Bill Oramnek (Orange County News). Walton elmondása szerint beszélt erről Dengtől, akitől azt kérték, hogy maradjon éles, mert hosszú a 82 meccs - sok minden változhat, de addig is dolgozzon keményen és mentorálja a fiatalokat.

Szintén a Lakershez kapcsolható, hogy G-Ligás együttesük, a South Bay Lakers leszerződtette Metta World Peace-t, aki a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni.

A Phoenix Sunsnál van most baj bőven, ehhez tartozik az is, hogy Josh Jackson sem tudta magát tartóztatni vasárnap hajnalban - a Los Angeles Clippers elleni zakó közben néhány pisztolymozdulatot tett az egyik szurkoló felé. Jackson tegnap azt nyilatkozta, hogy mindenki ezt hitte, de nem így volt - a középső ujját akarta bemutatni, aztán rájött, mennyien figyelik, úgyhogy ez lett belőle. Az idei draft 1/4-ese azt is elmondta, hogy ez a bizonyos illető az egész meccsen beszólogatott neki - még tanulnia kell, hogy a nézők ott ülhetnek a közelükben, mondhatnak akármit, ők pedig nem reagálhatnak erre.

Tegnap hajnalban volt egy elég sok vitát kiváltó ítélet az Oklahoma City Thunder és a Minnesota Timberwolves mérkőzés legvégén. Az L2M report szerint Karl-Anthony Towns szabálytalan elzárást adott Paul George-nak, mielőtt Andrew Wiggins bedobta volna a győztes triplát. A liga hivatalos közleménye szerint ráadásul Carmelo Anthony kosara után azonnal időt kért Tom Thibodeau, viszont nem volt már időkérése a Timberwolvesnak - ezt nem vették észre a játékvezetők, pedig ellenkező esetben technikait kapott volna a Minnesota.

Az még a nyárhoz kapcsolódik, hogy a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry Jabari Youngnak (San Antonio Express-News) elmesélte, hogy ő tényleg szeretett volna a San Antonio Spurshöz igazolni, de a csapat nem mutatott iránta érdeklődést - szerinte az emberek a ligának ezt a részét nem látják. Nem is tárgyalt a Spursszel - elárulná, ha beszéltek volna, de nem így történt. Nem akart Torontóból menekülni, de meg akart hallgatni más együtteseket is, és nagyon szívesen szerződött volna San Antonióba.

A végére pedig térjünk vissza a Lakershez, tegnap bemutatták a Classic Nike mezüket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus