Hírmorzsák 2017-10-24 (21:00)

Embiid szerint Drummond egyszerűen nem védekezik. Jokic nekiment Scott Brooksnak - Wall szerint ilyet nem csinálnak soha, Jokic elnézést kért. A Bulls vezetői féltékenyek voltak Tom Thibodeau-ra, és a sztárok játékidejét is meg akarták határozni. Draymond Green beszólt Dennis Smith Jr.-nak és Gian Clavellnek is. LeBron szerint semmi gond nincs Jordan Bell palánkos zsákolásával. Ariza (lábfej) biztosan nem játszik ma este, Nené (Achilles) valószínűleg nem. Juancho Hernangomez határozatlan ideig nem léphet pályára. Steph Curry Devin Harris unokaöccsét vigasztalta (videó). Curry szerint nem szabad ennyire elveszítenie a fejét a pályán. Joe Inglest 15.000 dollárra büntette a liga. Canaan aláírt a Houstonhoz. CJ Wilcox 6-8 hetet kihagy.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid ma hajnalban 30 pontot szórt a Detroit Pistons középjátékosáról, Andre Drummondról, a találkozó után pedig Embiid azt nyilatkozta, hogy tanulmányozta Drummond korábbi meccseit, és szerinte a Pistons játékosa abszolút nem védekezik. Embiid szerint Drummond a mérkőzés elején agresszív volt, sokat is dumált neki, ő meg úgy volt vele, hogy ha Drummond így, akkor ő majd jól megmutatja ellenfelének, és meg is tette. Drummond annyit írt ki twitteren, hogy "találkozunk december 2-án" - akkor csap össze a két gárda majd Philadelphiában.

Voltak odaszólogatások a Golden State Warriors - Dallas Mavericks mérkőzésen is. Draymond Green például Dennis Smith Jr.-ral közölte, hogy soha nem fogja őt átzsákolni, mikor a Dallas idei első körös választottja megpróbálta őt áttömni. A Warriors erőcsatára a találkozót követően is elmondta ugyanezt, hozzátéve, hogy ez már nem a nyári liga. Smith azt mondta, hogy nem tudja, miről beszél Green, és nincs is semmi értelme annak, amit mond, hiszen egy faultot kiharcolt ellene - ezért is nevetett, mert nem volt mire arcoskodnia Greennek, aztán mégis nyomta a sódert, pedig fújtak rá egy személyi hibát. Green akkor sem állt le, mikor Gian Clavell, a Mavs egy másik újonca pályára került - teátrális mozdulatokkal érdeklődött, hogy, "ez kicsoda?".

Arról már délelőtt írtunk, hogy abból is volt némi balhé, hogy Jordan Bell a mérkőzés végén feladta magának palánkról a labdát, és zsákolt egyet 25 pontos előnyben, ami nem tetszett például Rick Carlisle-nak. LeBron Jamest is megkérdezték az esetről, amire annyit mondott, hogy nekik mindig azt mondja az edzőjük, hogy játszanak keményen a mérkőzés legvégéig - van persze iratlan szabály a ligában, hogy nem ilyenkor élik ki a padlón lévő ellenfélen magukat, de mindannyian emberek vagyunk, és ha nem akarták, hogy Bell zsákoljon, akkor meg kellett volna akadályozni. Senkit nem akar ilyenkor bántani a támadó, csak az utolsó pillanatig mindent kiad magából. James is feltette a kérdéseket, amiket hajnalban Green, hogy mi lett volna, ha felteszi magának, de kihagyja a zsákolást, vagy ha sima ziccert dob, mert akkor szerinte nem is beszélnének semmiről - feladta magának palánkról Bell, bezsákolta, na és akkor mi van?

A Denver Nuggets - Washington Wizards meccs végén egy időkérésnél Scott Brooks belépett a pályára, az ott járó Nikola Jokic pedig kicsit nekiment a fővárosiak trénerének. John Wall annyit mondott erre, hogy ez olyas valami, amit nem csinálnak soha, függetlenül attól, hogy mi zajlik a pályán a játékosok között - az edzőknek nem mennek neki. Wall szerint ez olyan, mint ő elkezdene minősíteni néhány trénert, de remélhetőleg Jokic elnézést fog kérni. A szerb magasember azt mondta, hogy az eredményjelzőt nézte, ezért ment neki Brooksnak, de bocsánatot kér, mert rossz helyzetbe hozta csapatát.

A Denverhez kapcsolható, hogy mononukleózis miatt Juancho Hernangomez határozatlan ideig nem játszik, ezt maga a csapat jelentette be.

Nick Friedell (ESPN) jelentette, hogy az idő előrehaladtával egyre rosszabb volt a viszony Tom Thibodeau vezetőedző és a Chicago Bulls vezetősége között. Ebben semmi újdonság nincs, Friedell információi szerint azonban ennek oka egyrészt az volt, hogy Gar Forman és John Paxson kicsit féltékenyek voltak, hogy nem kapnak elég elismerést azért, amiért olyan keretet raktak össze Thibodeau-nak, amilyet, másrészt úgy gondolták, hogy túl nagy a befolyása a trénernek, aki a saját szája íze szerint akarta vezetni a csapatát, míg a vezetők szerettek volna beleszólni például abba, hogy mennyit játszanak a sztárjátékosok. Voltak állítólag olyan játékosok is, akik megkeresték Formanéket privátban Thibodeau diktartórikus rendszere miatt, Joakim Noah azonban csak annyit mondott, hogy egyértelmű volt a probléma a szakmai stáb és a menedzsment között, kész káosz volt az egész. Noah szerint ahhoz, hogy bajnokesélyes legyen egy csapat, mindenkinek egyfelé kell húznia, és ezt egy kihagyott lehetőségnek érzi a Bulls egykori francia centere.

A Portland TrailBlazers two-way játékosa, CJ Wilcox jobb térdét meg kellett műteni, így 6-8 hetes kihagyásra kényszerül.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy Isaiah Canaan erősen hajlik afelé, hogy aláírjon a Houston Rocketshez - ő két éve dolgozott már együtt Mike D'Antonival, mikor a tréner a Philadelphia Sixers segédedzője volt, és a hírek szerint meg is történt a megegyezés, egy évre nem garantált szerződést kapott a hátvéd. Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Trevor Ariza ma este nem lép pályára, a bal lábfeje húzódott meg (a helyén Luc Mbah a Moute kezd majd), Nené játéka pedig kérdéses Achilles-sérülése miatt.

A Golden State kétszeres MVP-je, Steph Curry az 50.000 dolláros büntetéséről azt nyilatkozta, hogy elég drága fogvédődobálás volt ez számára, de nem a pénzen van a hangsúly, hanem azon, hogy ne csináljon butaságot és ne veszítse el ilyen könnyen a hidegvérét a pályán. Persze nem örül annak, hogy fizetnie kell, de jobban oda kell figyelnie, hogyan fegyelmezi önmagát.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Utah Jazz ausztrál játékosa, Joe Ingles 15.000 dolláros büntetést kapott, mert ágyékon vágta az Oklahoma City Thunder centerét, Steven Adamset.

A végére pedig szintén Curry maradt, aki Devin Harris unokaöccsét vigasztalta a Dallas Mavericks elleni találkozó előtt - mint ismert, Harris testvére, a kissrác édesapja a napokban hunyt el autóbalesetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus