Hírmorzsák 2017-10-25 (21:00)

Cousins azt bánja leginkább, hogy nem lépett le a Kingstől akkor, amikor lehetősége volt rá. McDonough szerint jó ajánlatokat kapnak Bledsoe-ra, de nem sietnek az elcserélésével - Bledsoe ügynökének szólt be a phoenixi GM. Courtney Lee és Tim Hardaway Jr. szerint sem tudják eléggé a figurákat a Knicksnél. Megvan a Pelicans mezszponzora. Tony Parkert a G-Ligába küldte a Spurs. LeBron egy könyöksérülés miatt változtatott a dobómozdulatán. David Griffin szerint a Cavsnél csak az akkori GM, Chris Grant nem akarta Anthony Bennettet draftolni 1/1-ként. Stern szerint legalizálni kellene a marihuána használatát a ligában. Fultz legalább három meccset kihagy. Wade ma, Schröder holnap biztosan nem játszik.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough elmondta, hogy mivel hétfő óta nincs a csapattal Eric Bledsoe, semmi nem kényszeríti őket, hogy minél gyorsabban elcseréljék az irányítót. McDonough szerint elég sokan hívták őt Bledsoe miatt, és érdekes, vonzó ajánlatokat kapott. Amikor megjön a legjobb ajánlat, akkor fogják elcserélni - inkább hamarabb tennék ezt meg, mint később, de még a következő évre is van szerződése a játékosnak, és mivel elküldték az együttestől, nem okoz feszültséget az öltözőn belül, így kivárják a megfelelő pillanatot. A szakvezető szerint egyébként Bledsoe alapvetően jó ember, csak rossz emberektől kapott most tanácsokat - McDonough szerint egy szerződés mindkét oldalra érvényes, és nem helyes, ha valaki több évnyi garantált pénzzel a kezében kijelenti, hogy ő nem akar itt vagy ott lenni, ilyet egy vezér biztosan nem csinál.

Van gond a New York Knicksnél is, bár ez nem újdonság - a Boston Celtics elleni zakó után Courtney Lee nyilatkozta, hogy rengeteg bajuk volt támadásban, és néhányuknak egyszerűen fogalmuk sincs a figurákról, jobban kellene figyelniük edzésen. Tim Hardaway Jr. annyit tett ehhez hozzá, hogy mindannyian úgy futkároznak a pályán, mintha azt se tudnák, mi történik éppen, ez pedig nem mehet így tovább.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins azt nyilatkozta, hogy leginkább azt bánja, hogy nem hagyta el a Kingst, amikor lehetősége volt rá - az ügynöke és a képviselői mondták neki, hogy váltson, de ő még akart adni egy esélyt a Sacramentónak. Túlságosan hűséges, makacs és önfejű is volt egyben, és azt szerette volna, ha a dolgok jóra fordulnak. Megkérdezték tőle, hogy mikor léphetett volna le a kaliforniaiaktól, amire azt válaszolta, hogy akkor, amikor kinevezték George Karlt vezetőedzőnek.

Szintén a Pelicansnél említhető meg, hogy eladták a mezszponzori helyüket a Zatarainnak.

A San Antonio Spurs a G-Ligába, az Austin Spurshöz küldte Tony Parkert - Michael C. Wright (ESPN) értesülései szerint ebbe még sok mindent nem kell belelátni, nem feltétlenül van közel a visszatéréshez az irányító, egyszerűen kényelmesebb neki a helyi együttesnél folytatnia a rehabját, miután a Spurs idegenbe utazik. Ettől függetlenül azt érdemes megjegyezni, hogy Parker a múlt héten elkezdte a 2-2 és 3-3 játékokat teljes ütközésekkel.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Philadelphia Sixers idei 1/1-ese, Markelle Fultz legalább három mérkőzést kihagy vállfájdalmai miatt. A Cleveland Cavaliersnél Dwyane Wade ma éjszaka nem lép pályára, mert megzúzódott a bal térde, a Brooklyn Netsnél pedig D'Angelo Russell játéka kérdéses. Az Atlanta Hawksnál Dennis Schröder holnap este nem lesz a Chicago Bulls ellen, el sem utazott a csapattal bokasérülését követően.

Ha már sérülés, akkor itt lehet megemlíteni a Cleveland ikonját, LeBron Jamest, aki Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, hogy volt egy könyöksérülése a nyár folyamán, pár héttel a nagydöntőt követően, és emiatt változtatott dobómozdulatán. James elmondása szerint fogalma sincs, mikor szerezte a sérülést, csak a felesége szólt neki az egyik edzése után július végén, hogy hogy néz ki, akkor vette észre, hogy egy teniszlabda nagyságú duzzanat van a jobb könyökén.

Egy érdekesség a régmúltból: Jason Lloyd (The Atheltic) készített interjút David Griffinnel, a Cavs volt GM-jével, aki elmesélte, hogy az őt megelőző GM, Chris Grant igazából Ben McLemore-t akarta kihúzni a 2013-as draft 1/1-es játékjogával. Megpróbált lecserélni a Sacramento Kingsszel az 1/7-ért, és közel is voltak a megegyezéshez, de a Kings kihátrált az üzletből, miután McLemore lecsúszott hozzájuk. Griffin elmondása szerint Grant volt az egyetlen, aki nem Anthony Bennettet akarta kiválasztani az 1/1-en, de 9-1 arányban leszavazták, Griffin pedig bevallotta, hogy ő volt az, akit "átvert" Bennett, mert neki volt kiosztva a UNLV, és "eladta magát" az erőcsatár. Griffin szerint egy valamit nem láthatott tőlük senki: azt, hogy Bennett az első probléma felmerülésekor azonnal feladja, mert mindig a legnagyobb meg a legjobb volt a társai között, de ahogy bekerült a legjobbak közé, egyáltalán nem tudott és nem is akart megbirkózni a gondokkal.

A végére pedig David Stern maradt, aki Nihal Kolurnak (Sports Illustrated) elmondta, hogy most már azon az állásponton van, hogy legalizálni kellene a marihuána használatát a ligában - szerinte nagyjából mindenki egyetért abban, hogy orvosi célokra legálisnak kellene lennie. Stern szerint a Kollektív Szerződést kellene úgy módosítani, hogy mindenki azt csinálhassa, ami az adott államban engedélyezett törvényileg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus