Hírmorzsák 2017-10-26 (10:00)

James már a játszott meccsek tekintetében is csúcstartó a Cavsnél. Josh Smith a Pelicansnél. Lue nem érti, miért kerülnek mindig gödörbe a meccs elején. LeBron 80%-kal akarja dobni a büntetőket - minden poszton tudja, mikor mit kell csinálni. Embiid szerint nincs üvegből, nem kell érte aggódni. Colangelo szerint Fultz új dobómozdulata miatt sérülhetett a válla, Fultz edzője szerint ez nem igaz. Devin Bookernek nem tetszett, hogy leváltották Earl Watsont, Bledsoe álláspontját megérti. Porzingis szerint fog nyerni meccset a Knicks. Markkanen engedélyt kért Scalabrine-től a 24-es mez viselésére. Sérültlista: Ariza (lábfej, 2 meccs), Baldwin (hüvelykujj, 6 hét).

A Cleveland Cavaliersnél ma hajnalban LeBron James történelmet írt - 772. alkalommal lépett pályára a csapat mezében, ezzel megelőzte a korábbi csúcstartó Zydrunas Ilgauskast. A meccs aztán nem sikerült a Cavsnek, kikaptak a Brooklyn Netstől, amire egyrészt azt mondta szarkasztikusan Tyronn Lue, hogy most fejvesztve rohangálnak körbe-körben, mert biztos kell a Netsnek a pickje. Másrészt azt is hozzátette, hogy nem érti, miért kezdenek mindig ilyen gyengén, hogy utána kapaszkodniuk meg harcolniuk kelljen a fordításért.

Tegnap este volt arról szó, hogy LeBron egy könyöksérülés miatt változtatott a dobómozdulatán, és Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy szeretne 80%-kal büntetőzni, ez a célja - minden mást elért már az NBA-ben, de ez az utolsó nagy feladat, amit teljesíteni akar. Kyle Korver mondta neki, hogy csinálja meg az 50-40-90-et, amire azt mondta James, hogy 50%-kal álmában is dob mezőnyből, lassan ott lesz a 60-nál, úgyhogy talán az 50-40-85 összejöhet neki, meglátjuk. LeBron egyébként Rose sérülésével full-time irányító lett, amire annyit mondott még a Chicago Bulls elleni tegnap hajnali mérkőzés előtt, hogy gyerekkora óta az összes pozíció feladatát ismeri, tudja, kinek mit kell csinálnia az adott figurában. James szerint így könnyebb a dolga, mert egyrészt bárhova be lehet tenni, másrészt tudja, hol kell neki és a csapattársainak lennie.

Térjünk vissza a ma hajnalhoz: a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid nagyot esett a Houston Rockets elleni találkozó végjátékában, mikor blokkolni akarta James Hardent, de a mérkőzés után Embiid elmondta, hogy ne aggódjanak érte, nem üvegből van.

A Phillynél közben Markelle Fultz körül forrósodik a levegő, elkezdődött a bűnbak keresése - mint ismert, jó ideje vállsérüléssel együtt játszatták, ami mostanra jutott el oda, hogy inkább kezelik. A GM, Bryan Colangelo azt nyilatkozta, hogy figyelték Fultzot a nyáron, de nem végig, és valamikor augusztus környékén dolgozhatott az irányító a dobásán. A szakvezető hozzátette, hogy ez is lehet Fultz sérülésének, gyulladásának az oka, amire viszont a játékost régóta edző Keith Williams elmondta, hogy ez nem igaz, a vállsérülés előtt semmit nem változott Fultz dobása. Williams fel is tette a kérdést, hogy minek változtattak volna rajta, mikor Fultz nagyon hatékony volt akár labdavezetésből, akár catch-and-shoot lehetőségekből, és nem sok irányító dobott jobban nála ilyen helyzetekből az egyetemről kikerülve.

A Houstonnál Trevor Ariza még legalább két mérkőzést kihagy, miután meghúzódott a bal lábfeje, Nené pedig ma hajnalban nem játszott Achilles-fájdalmai miatt, állapota day-to-day a továbbiakban. A Portland TrailBlazers two-way játékosa, Wade Baldwin IV 6 hetes kihagyásra kényszerül, miután volt egy szalagszakadás a jobb hüvelykujjában, és azt megműtötték.

A Phoenix Sunsnál az edzőváltás eddig jól sült el, két mérkőzést is nyert az első három találkozóból kettőn teljesen kilátástalan arizonai alakulat, Devin Bookernek azonban nem tetszett, hogy menesztették Earl Watsont, és meg is lepődött ezen. Booker azt nyilatkozta a dologgal kapcsolatban, hogy két 40 pontos zakót nem kenhetnek az edzőre, ez a hozzáálláson meg a játék szeretetén múlik, és ebből nem sokat láthattak tőlük. Megkérdezték tőle, hogy miért van ez, amire azt mondta, hogy még keresik a válaszokat. Eric Bledsoe-ról annyit mondott, hogy egy kiváló játékos, és megérti őt, mert pályafutása azon szakaszában van, amikor egy nyerő csapatban akar játszani - ezért szerinte nem is lehet őt megszólni.

Arról tegnap este volt szó, hogy a New York Knicksnél többen is lenyilatkozták, hogy egyszerűen nem tudják a figurákat, az edzéseken jobban oda kellene figyelnie a csapatnak. Kristaps Porzingis a tegnap hajnali, Boston Celtics elleni összecsapás után annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte fognak nyerni meccseket - elképzelhetetlennek tartja, hogy soha többé ne nyerjenek.

A Boston új irányítóját, Kyrie Irvinget kérdezték, hogy mit keresett a Knicks a Miami Heat, a San Antonio Spurs és a Minnesota Timberwolves mellett azon a listán, ahova szerette volna, ha a Cleveland elcseréli a nyáron. Irving szerint egyszerű ez, és oka is volt, hogy ott volt a New York is: közel lett volna az otthonához

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans a Hardship Exception (a sérülések miatt kapott kivétel) segítségével leigazolta Josh Smith-t. Smith az előző idényt Kínában töltötte, előtte a Los Angeles Clippersnél és a Rocketsnél kosarazott 2015/16-ban - a ma esti, Sacramento Kings elleni találkozón már játszhat.

A végére pedig a Chicago Bulls idei 1/7-ese, Lauri Markkanen maradt, aki Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint engedélyt kért Brian Scalabrine-től, hogy viselheti-e a 24-es mezét a Bullsnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus