Hírmorzsák 2017-10-27 (09:45)

Paul Pierce szerint John Wall a legjobb irányító a ligában. Rose szerint a Cavsnél úgy játszhat, ahogy akar, a Knicksnél pedig nem ez volt a helyzet. Mirotic elengedné no-trade vétójogát. A Suns GM-je szerint ott romlott meg a viszonyuk Bledsoe-val, mikor nem akartak idén nyáron idő előtt hosszabbítani vele - van kereslet a hátvéd iránt. McDonough azt bánja, hogy Earl Watson kinevezése előtt nem hallgattak meg több edzőt is. A Pelicans szembemegy a trenddel, erről nyilatkozott Alvin Gentry, Steve Kerr és Dell Demps. Ntilikina valószínűleg játszik ma este. Átadták Nash-nek az aranygyűrűjét.

A Washington Wizards volt játékosa, Paul Pierce az ESPN-en amellett érvelt, hogy a fővárosiak irányítója, John Wall a legjobb irányító a ligában. Pierce szerint Wall rendkívül gyors és dinamikus, és nem lehet becsapdázni, mert azonnal megindul a gyűrű felé, kihasználva az üres területet, aztán ballal-jobbal zsákol. Úgy kezeli a labdát, mint a legkisebbek, pedig 190 centi, és olyan sebessége van, mint egy NFL running backnek, úgyhogy vagy helyet hagy neki a védő, hadd dobjon tempót, vagy meg lesz alázva, ezért tartja Wallt a legjobbnak. Pierce azt is hozzátette, hogy Wall olyan gyors, mint a Villám, megállíthatatlan gyorsindításnál - valószínűleg ő a leggyorsabb játékos a labdával. Ha teljes sebességgel érkezik a védője felé, akkor utóbbi a játékmester kegyelmére van bízva, és jó eséllyel ott lesz az esti SportsCenterben, ezért a legjobb irányító szerinte Wall.

Tegnap este volt arról szó, hogy Nikola Mirotic szívesen maradna a Chicago Bullsnál, de egyre nehezebb elképzelni, hogy Bobby Portis csapattársa legyen bármikor a jövőben. Éjszaka aztán kijöttek olyan hírek is KC Johnsontól (Chicago Tribune), hogy Mirotic most már engedné a cseréjét - no-trade vétójoga van szerződése első, mostani évében, de ettől eltekintene a kialakult helyzet miatt.

A napokban sok szó esett Eric Bledsoe-ról, akit előbb vagy utóbb, de el fog cserélni a Phoenix Suns. Szerda este olvashattatok arról, hogy Ryan McDonough GM nyilatkozott az ügyről, és a szakvezető a 98.7 FM Arizona's Sports Station Burns & Gambo Show című műsorában elmondta, hogy jó ajánlatokat kapnak Bledsoe-ért, néhány együttes pedig kifejezetten agresszíven próbálja megszerezni a hátvédet. Egyelőre csak válaszolnak a megkeresésekre, és azt várják, hogy valaki olyan szintre emelje az ajánlatát, amire már igent tudnak mondani. McDonough szerint a közhiedelemmel ellentétben elég komoly kereslet van Bledsoe-ra. Azt is elárulta a vezető, hogy idén nyáron idő előtt hosszabbíthattak volna Bledsoe-val, hiszen két év van hátra a szerződéséből, de ők inkább meg akarták várni a következő nyarat ezzel, a játékos képviselőinek pedig nem tetszett ez - szerinte ezt követően fordult el a csapattól Bledsoe.

McDonough még egy témakörre kitért a műsorban: azt bánja, hogy nem voltak alaposabbak az edzőkeresésnél, mielőtt kinevezték Earl Watsont, és nem interjúztattak több trénert is. Néhányan ezt akkor is mondták már, és ő, valamint Robert Sarver tulajdonos el is fogadja ezt a kritikát, tanulni fognak ebből a jövőre nézve. A szakvezető szerint egy ilyen történelmien fiatal csapatnál, ahol rengetegen tizenévesek vagy a húszas éveik elején járnak, borzasztóan fontos a játékosok fejlesztése - a jó csapatok ebben igazán kiemelkedőek.

A New Orleans Pelicans szembemegy a trenddel, erről nyilatkozott Malika Andrewsnak (New York Times) Alvin Gentry vezetőedző. A tréner szerint a liga hátvédorientált, elég megnézni a Washington vagy a Portland backcourtját, ők azonban nem törődnek ezzel, és meg akarják nézni, hogy a magasembereik révén ki tudják-e használni a számukra előnyös szituációkat. A Golden State Warrriors mestere, Steve Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyon kevés magasember van a ligában mondjuk a 20 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és senki más nem használ két ilyen magasembert, mint a Pelicans DeMarcus Cousins és Anthony Davis személyében.

Kerr szerint a New Orleans komoly kihívás számukra is, mert teljesen máshogy kell ellenük védekezni, mint amihez mások ellen hozzászoknak. A Pelicans GM-je, Dell Demps bevallotta, hogy nem a trenddel akartak szembemenni, amikor megszerezték Cousinst, egyszerűen elérhető volt egy ilyen tehetség, és az ilyen helyzeteket mindig ki kell használni. Demps azt is hozzátette, hogy sem Cousins, sem Davis nem tipikus magasember - tudnak dobni, passzolni, labdát vezetni, és mások számára is képesek megteremteni a helyzeteket. A kulcs az, hogy hogyan tudnak felépíteni köréjük egy működő, egységes rendszert.

A New York Knicks újonc irányítója, Frank Ntilikina valószínűleg játszik ma este a Brooklyn Nets ellen, miután az előző két mérkőzést kihagyta bal bokasérülése miatt - még szombaton sérült meg, tegnap azonban már megkötések nélkül edzett.

Ha már Knicks, akkor itt lehet megemlíteni a Cleveland Cavaliers irányítóját, Derrick Rose-t, aki szerdán azt nyilatkozta a riportereknek, hogy új csapatában azt csinálhat a pályán, amit szeretne, míg New Yorkban egyszerűen nem ez volt a helyzet - ezért is váltott a nyár folyamán. Rose szerint a Knicksnél semmilyen szabadsága nem volt, itt pedig van - Tyronn Lue vezetőedző és a csapat is hagyja, hogy úgy játsszon, ahogy akar, úgyhogy semmire nem lehet panasza. Azt is hozzátette, hogy úgy akart kosarazni az előző idényben is, mint most, de ebből aztán semmi nem lett végül.

A végére pedig Steve Nash maradt, aki az eredeti, nyitónapi gyűrűátadón nem volt ott a Golden State Warriorsnél, mert úgy érezte, hogy nem lett volna helyes, ha megjelenik. A kétszeres MVP a játékosok fejlesztésével kapcsolatos edzőként lett bajnok az oaklandiekkel, és szerdán megtartották a saját "gyűrűátadási ceremóniáját":

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus