Hírmorzsák 2017-10-27 (21:30)

Kobe azt szeretné, ha Jordan vagy Phil Jackson "konferálná be" a Hírességek Csarnokába. A Suns megpróbálja elnyomni Tyson Chandlert is Bledsoe-val együtt. John Paxson nem tudja, hogy Mirotic és Portis együtt tudnak-e még dolgozni valaha. Cousins nagyon ideges volt a Kings elleni meccs előtt, tetszett neki a róla vetített videó. A Cavsnél megint változik a kezdő - visszatérnek a korábbi szerkezethez. Whiteside már edz, de holnap még nem játszik. Meyers Leonard 4-6 hetet kihagy (boka). A Celtics edzői feladatokat ad Gordon Haywardnak. Irving nem tudta, hogy nem az eredeti MECCA parkettáját teszik le a ma hajnali, Bucks elleni meccsre. Eladták a Nets 49%-át.

Kobe Bryant Liz Levyvel (Complex) beszélgetett arról, hogy kit választana arra a szerepre, hogy a Hall of Fame beiktatásnál "felkonferálja", és Bryant két nevet mondott: Michael Jordanét és Phil Jacksonét, mert ők voltak a legnagyobb mentorai a pályafutása során és emberként is.

Marc Stein (New York Post) értesülései szerint a Phoenix Suns megpróbálja Tyson Chandlert "elnyomni" Eric Bledsoe-val együtt.

A másik balhégyárnál, a Chicago Bullsnál John Paxson alelnök azt mondta a riporterek kérdésére, hogy fogalma sincs arról, hogy Nikola Mirotic és Bobby Portis tudnak-e együtt dolgozni a továbbiakban. Abban reménykednek, hogy az idő előrehaladtával beszélőviszonyban lesz újra a két játékos, és meg tudják oldani ezt a gondot. de ez egy különleges helyzet, ezért mondja azt, hogy nincsenek még válaszaik, és nem tudják, milyen irányba fog ez a dolog haladni.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins 41 ponttal és 23 pattanóval tért vissza korábbi csapata, a Sacramento Kings otthonába, és elmondása szerint érzelmileg nagyon felfűtött volt a találkozó előtt - nagyon ideges volt a mérkőzés előtt, és alig várta már, hogy feldobják a labdát, és végre kosarazhassanak. Ez volt az első meccse Sacramentóban tavalyi cseréje óta, ezért levetítettek neki egy kis emlékező videót az első negyedben az egyik időkérésnél. Cousins annyit mondott erről, hogy tetszett neki - imádja a várost, gyerekként érkezett Sacramentóba, és férfiként távozott, több emberre is családtagként tekint az ottani közösségből, és a szurkolók nagyszerűen bántak vele az évek során.

A Cleveland Cavaliersnél újabb kezdőcsapat-csere lesz, miután szombat este, a Pelicans ellen visszatér Derrick Rose is - Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Rose mellett JR Smith, LeBron James, Kevin Love és Tristan Thompson fog kezdeni, tehát visszaváltanak a régi szerkezetre.

A Portland TrailBlazers magasembere, Meyers Leonard 4-6 hetes kihagyásra kényszerül jobb bokasérülése miatt. A Miami Heatnél Hassan Whiteside már edz, de Erik Spoelstra vezetőedző nyilatkozata alapján holnap este, a Boston Celtics ellen még biztosan nem játszik.

Ha már szóba került közvetve a Boston, akkor itt lehet megemlíteni két hozzájuk kapcsolódó hírt. Egyrészt Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy Gordon Haywardnak edzői feladatokat adnak a rehabja alatt is - mint ismert, ebben az idényben biztosan nem játszik az első mérkőzésen megsérülő swingman. Rákérdeztek nála, hogy videóelemző lesz-e Hayward, amire annyit mondott a tréner, hogy nem, de különböző feladatokat fog ellátni a játékos, amiket egyébként a stáb, és amiket otthonról is el lehet végezni. Azt szeretnék, ha a csapat szerves része maradna Hayward a felépülése alatt is.

A másik ide tartozó történet az, hogy ma hajnalban a Celtics a Milwaukee Bucks pályáján játszott, ami kapott egy régi típusú dizájnt még abból az időből, mikor a MECCA volt a Bucks otthona. A találkozó előtt Kyrie Irving aggodalmát fejezte ki, hogy majd a régi pálya mennyire lesz sérülésveszélyes - nem nagyon esett le neki, hogy nem a régi parkettát fogják letenni a 70-es, 80-as évekből, hanem egy újat csak a régi pálya dizájnjával...

Adrian Wojnarowski és Zach Lowe (mindketten ESPN) jelentették, hogy eladták a Brooklyn Nets 49%-át - a vevő a már korábban is említett Alibaba-vezér, Joseph Tsai, aki 2.3 milliárd dolláros összértéken mérte a klubot, ennek a majdnem felét vette meg. Mikhail Prokhorov maradt az elnök és az első számú tulajdonos a következő négy évre, de jó eséllyel el fogja adni ezt követően (vagy idő közben) többségi tulajdonrészét is - erre lesz elsőbbségi vételi opciója Tsainak. Tsainak egyelőre nem lesz beleszólása a kosárlabdával kapcsolatos ügyekbe, és a Barclays Center továbbra is teljes mértékben Prokhorov tulajdona.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus