Hírmorzsák 2017-10-28 (21:30)

Walton nevelőcélzattal kapta le a Lakers kezdőit a Raptors elleni végjátékban, viszonylag szoros állásnál. Durant szerint sajnálatos, hogy Greent kiállították, amiért megütötték. David Griffin nem lepődött meg azon, hogy Irving cserét kért - szerinte az irányító úgy érezte, LeBron mellett nem tud fejlődni. Anthony Davis ma este visszatér, Josh Smith ma ír alá a Pelicanshez. Rafer Alston a Minnesotánál folytatja. Jonathon Simmons szerint itt az ideje, hogy szabadjára engedje a benne rejlő állatot - továbbra is nagyon jó kapcsolatban van Gregg Popovich-csal. Popovich összetévesztette Simmonst Terrence Ross-szal. A Thunder gépe madárnak ütközött, behorpadt az orra.

A Los Angeles Lakers trénere, Luke Walton nagyon nem volt elégedett a kezdőivel a Toronto Raptors elleni összecsapáson - négy perccel a vége előtt, 91-83-as kanadai vezetésnél lecserélte a teljes Lonzo Ball, Kentavious Caldwell-Pope, Brandon Ingram, Larry Nance Jr., Brook Lopez sort. Walton annyit mondott, hogy a harmadik negyedben is lecserélte a kezdőket korábban, mert nem rendeződtek vissza elég gyorsan. Beszéltek erről, hogy mennyire fontos, hogy ne adjanak olcsó pontokat főleg egy PO-csapatnak, aztán a negyedik negyed végefelé még nyerhető volt a találkozó, de ugyanezt a hibát elkövették, úgyhogy nevelő célzattal megint lekapta a pályáról ezt az ötöst. Walton szerint azzal, hogy nem rendeződtek vissza, azt mutatták, hogy nem akarnak a pályán lenni a mérkőzés végén. Lonzo Ball azt mondta, hogy elvesztették az intenzitásukat - a Raptors nagyon keményen játszott a második félidőben, ők pedig nem reagáltak erre túl jól, ezért veszítettek.

Arról ma délelőtt olvashattatok már, hogy Draymond Green és Bradley Beal mit nyilatkoztak a ma hajnali kiállításaik után. A találkozó után Kevin Durantnek annyi hozzáfűznivalója volt, hogy sajnálatos, hogy Greent kiállították azért, mert megütötték. A kiscsatár hozzátette, hogy azt szerették volna, ha mindkét érintett a pályán maradhat, mert sokkal jobb lett volna úgy a mérkőzés.

A Cleveland Cavaliers előző GM-je, David Griffin Howard Becknek (Bleacher Report) azt mondta a The Full 48 Podcastben, hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Kyrie Irving cserét kért - látta, hogyan érzi magát az irányító amiatt, ahogyan a csapatba illeszkedik és ahogyan használják, és úgy tűnt számára, hogy a játékosnak egyre nehezebb volt ebben a szituációban lenni. Griffin szerint Irvingnek is megvoltak azok a pillanatai, amikor ragyoghatott, hiszen például a döntőben övé volt a győztes dobás, úgyhogy nem ez volt a probléma. Sokkal inkább azt tartotta gondnak az egykori szakvezető, hogy LeBron James annyira tehetséges és jó minden poszton, hogy Irvingnek annyit kellett labda nélkül játszania, hogy úgy érezte, nem fejlődhet ilyen körülmények között. Generációjának legjobb irányítójával játszhatott együtt, de így a saját képességeit nem fejleszhette ebben a szegmensben.

A New Orleans Pelicanshez tartozik két hír is. Egyrészt Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Anthony Davis ma éjszaka, a Cavs ellen visszatér, miután az előző két összecsapást térdsérülés miatt kihagyta. Josh Smith pedig megkapta a menlevelét, így ma aláírhat az együtteshez hivatalosan is.

Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint Rafer Alston a Minnesota Timberwolvesnál folytatja játékosmegfigyelőként - dolgozott már együtt Tom Thibodeau-val, mikor a Houston Rocketsnél játszott, Thibodeau pedig segédedző volt a texasiaknál.

Az idény egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését az Orlando Magic szolgáltatja eddig, az ő egyik nyári szerzeményük, Jonathon Simmons pedig a klub hivatalos honlapjának mesélt sok mindenről. Simmons szerint a San Antonio Spurs rendszerében szenvedett, mert folyamatosan hol pályára került, hol nem. Gregg Popovich mindig azt akarta, hogy lassítsanak, hogy sok dolgot megtanuljanak, ami jó is volt neki, mert rengeteget tanult előző együttesénél, de szerinte itt az ideje, hogy kiengedje a benne rejlő állatotEgyáltalán nem haragszik azért, mert nem tudott San Antonióban maradni - az idei nyáron megtanulta, milyen a liga üzleti oldala. Néha a semmiből történnek dolgok, és az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, ő pedig úgy érzi, hogy az Orlandóba igazolásával ezt tette. Beszélt Popovich-csal arról, hogy nagyobb szerepkört akar, és a tréner meg is értette ezt - a Spursnél nem tudott kiteljesedni. Megmondta Popovich-nak, hogy szeretne ő is a legjobbak ellen pályán lenni, a San Antonio vezetőedzője pedig megemelte a kalapját ezért, és azt mondta neki, hogy ha bármire szüksége van, keresse nyugodtan - nagyszerű a kapcsolatuk továbbra is.

Maradjunk még a témánál: Gregg Popovich azt hitte, hogy Simmons van kapucniban, elkezdte hátulról ölelgetni és "fojtogatni", aztán mikor kiderült, hogy Terrence Ross az, akkor még jobban szorított a fogáson.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder gépe maradt, ami a hírek szerint egy madárral ütközött a levegőben, rendesen be is horpadt az orra, de egészben leszálltak Chicagóban - ott játszik ma éjszaka az OKC.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus