Hírmorzsák 2017-10-29 (10:00)

Westbrook újabb történelmet írt. LeBron szerint hosszú a szezon, korán van még, Love szerint sem pánikolnak a Cavsnél. Parsons a Rockets óta nem érezte ilyen jól magát, mint ma hajnalban. Embiid szeretné egész pályafutását a Sixersnél tölteni. Kerr Draymond Green első technikaijának nem örült igazán. Stan Van Gundy szerint Drummond büntetőzése hosszútávon is javulni fog, reményei szerint hackelni fogják a centert. Metta World Peace jövőre játszani fog a BIG3-ben. A Houston kitette Isaiah Canaant.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban történelmet írt - ő lett a liga történetében az első játékos, aki mind a 29 ellenfele ellen jegyzett tripla-duplát, ma hajnalban a Chicago Bulls volt az utolsó a sorban egy 12 pontos, 13 pattanós, 13 gólpasszos teljesítménnyel. Jason Kidd 28 különböző együttes ellen ért el TD-t, LeBron James pedig eddig 26 ellen.

Ha már James, akkor itt lehet megemlíteni a Cleveland Cavaliers újabb nagy leolvadását védekezésben - ma hajnalban 22 pontos vereséget szenvedtek a New Orleans Pelicanstől 123 pontot kapva, 50%-on állnak hat mérkőzést követően, 100 támadásra vetített kapott pontok alapján pedig csak 22-ek a ligában. LeBron azt mondta a meccs után, hogy ő is és a csapat is rendben van, nagyon hosszú a szezon, és még nagyon az elején járnak. Kevin Love annyit tett ehhez hozzá, hogy ha márciusban vagy áprilisban lennének, más lenne a helyzet, most azonban még csak annyi, hogy tudják, hogy javulniuk kell, zavarják is őket a mostani eredmények, de abszolút nem pánikolnak.

A Memphis Grizzliesnél Chandler Parsons 24 pontot (9/11 mezőny) szórt 19 perc alatt a Houston Rocketsnek, ami 2016. március 14-e óta a legjobb egyéni produkciója volt. A meccs után Parsons azt nyilatkozta, hogy azóta nem érezte ilyen jól magát, mióta eljött a Houstontól 2014-ben, és olyan volt, mintha egy követ dobált volna az óceánba.

Térjünk ki egy kicsit a texasiakra is: a Rockets tegnap este kitette keretéből Isaiah Canaant - négy nappal korábban igazolták le.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Molly Sullivannek (NBC Sports Philly) elmondta, hogy szeretné teljes karrierjét jelenlegi csapatában tölteni - olyan akar lenni, mint Kobe Bryant, Tim Duncan és Dirk Nowitzki

Draymond Green tegnap hajnali kiállítása ügyében megszólalt már mindenki a Golden State Warriorstől, Steve Kerr vezetőedző pedig még a mérkőzés után mondta el gondolatait. A tréner azt nyilatkozta, hogy nem tudja, miért küldték ki az erőcsatárt, nem biztos benne, hogy azért, mert második technikait kapott vagy egyébként is kizavarták volna, mivel a balhé egyik főszereplője volt. Azt is hozzátette azonban, hogy az első technikai, amit Green azon a mérkőzésen beszedett, szerinte nem volt jogos - ott állt játékosa mellett, aki semmi sértőt nem mondott, csak érvelt a saját igaza mellett. Azért nem tetszett neki igazából Green kiállítása a második tekó miatt, mert szerinte az első technikaija nem volt az.

A Detroit Pistonsnál Andre Drummond a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni mérkőzésnek 13/18-as büntetőmutatóval (72.2%) vágott neki, ami a karrierátlagához képest (38.4%) majdnem duplázás. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy egyelőre kicsi a minta, de szerinte ha valaki megnézi Drummond büntetőit, látható, hogy tényleg jobbak, mint voltak. Ő látott már korábban rossz büntetőzőket 6/10-es szakaszt csinálni, de abból kettő a palánkról ment be, az elrontott dobások pedig nagyon messze voltak attól, hogy beessenek. SVG szerint Drummond esetében eddig az előszezonban és az alapszakaszban minden rendben van - jók a dobásai, nincsenek nagyon mellédobott kísérletei, úgyhogy szerinte hosszútávon is jobb lesz a center, mint volt. Azt is hozzátette a tréner, hogy reményei szerint elkezdik hackelni Drummondot, ahogy korábban - ma hajnalban ez nem történt meg, a Clippers ellen mindössze két büntetővel kísérletezhetett a center, abból egy ment be egyébként.

A végére pedig Metta World Peace maradt, aki tegnap este a TMZ Sportsnak kijelentette, hogy a BIG3 következő szezonjában játszani fog - mint ismert, nemrég nevezték ki a Los Angeles Lakers G-Ligás csapatánál az egyik játékosok fejlesztésével foglalkozó edzőnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus