Hírmorzsák 2017-10-30 (09:30)

Markelle Fultz határozatlan ideig, legalább három hétig nem játszik (váll). Kiosztották a pénzbüntetéseket (Beal, Green, Oubre Jr.) és az eltiltásokat (Morris, Felix) a Beal-Green balhé miatt. LeBron az újoncidénye óta nem kezdett ilyen gyengén a csapatmérleget nézve, de továbbra sem nagyon izgul. Rose szívesen maradt volna a Knicksnél. Csapatmegbeszélés volt tegnap a Heatnél, erről és a célokról beszélt James Johnson és Goran Dragic.

A Philadelphia Sixers tegnap este bejelentette, hogy idei 1/1-es irányítójuk, Markelle Fultz határozatlan ideig nem játszik vállsérülése miatt - legalább három hetet kihagy, akkor döntenek majd arról legközelebb, hogy játszhat-e vagy sem. Strukturális problémája nincs egyébként Fultznak (csonttörése vagy szalagszakadása), de fájdalmai és izomproblémái igen.

Tegnap este kiosztották a büntetéseket is a Bradley Beal-Draymond Green balhé nyomán. A két főszereplő közül Beal 50.000 dolláros, Green pedig 25.000 dolláros büntetést kapott - előbbi azért többet, mert ő kezdeményezte a dulakodást. A mellékszereplők közül Kelly Oubre Jr. 15.000 dollárt lesz kénytelen a ligának befizetni, mert agresszívan érkezett meg a "tömegbe", Carrick Felix és Markieff Morris pedig 1-1 meccses eltiltásban részesültek, miután elhagyták a kispadot, ami szigorúan tilos - ma hajnalban nem is játszottak a Sacramento Kings ellen, letöltötték a büntetést.

A Cleveland Cavaliers ma hajnalban kikapott a New York Knickstől is, így 3-4-gyel áll, ami a legrosszabb kezdés egy LeBron James vezette csapattól a clevelandi ikon újoncidénye óta - akkor a Cavs 0-5-tel startolt. Jamest persze megint megkérdezték erről, amire visszakérdezett, hogy akkor újfent megérdeklődné, hogy milyen hónap is van, mert szerinte október, úgyhogy nem fog a jelenlegi állapotok miatt kiakadni.

Téma volt a találkozó előtt Derrick Rose is, aki tavaly még a Knicksben, most pedig már a Cavsnél játszik. Az irányító Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy vártak, aztán nem kereste őket senki a New Yorktól, úgyhogy gondolták, hogy máshova kell igazolnia. Draftoltak is egy játékmestert, más hullámhosszon volt a két fél. Szeretett volna a Knicksnél maradni, mert úgy is imádott New Yorkban játszani, hogy veszítettek - magát a várost, a szurkolókat és az egészet nagyon szerette. Változtattak, Phil Jackson távozott, ezért is akart a klubnál játszani a továbbiakban is. A New York-iak a fiatalítás mellett döntöttek helyette, amire Rose annyit mondott, hogy nem veheti személyes sértésnek, tudja, hogyan működnek a dolgok, de majd meglátja a Knicks vezetősége, hogyan tud ragyogni Clevelandben. Az egész nyilatkozatban az volt az érdekes, hogy pár napja még Rose maga mondta el, hogy azért váltott csapatot, mert New Yorkban nem játszhatta a saját játékát, a Cavsnél pedig igen.

A Miami Heat is csak 2-3-mal nyitotta a szezont, tegnap reggel pedig tartottak is egy kis megbeszélést csapaton belül, erről James Johnson beszélt a riportereknek - sokan kaptak kritikát, de Johnson szerint ez fontosabb volt, mint a videózás. A veterán magasember szerint náluk a csapaton belüli kultúra erről szól - szemtől szembe megmondják egymásnak az igazat. Azt is hozzátette, hogy nem aggódnak jelenleg ők sem. Ők nem a tavalyi együttes, az a múlt, de nem is akarnak azok lenni, hanem sokkal jobban akarnak teljesíteni - és nemcsak az év egészét figyelembe véve, hanem azt is szeretnék felülmúlni, amit a szezon második felében mutattak. Goran Dragic annyit tett ehhez hozzá, hogy nem akarja ugyanazt eljátszani, mint egy évvel ezelőtt, hogy már későn jönnek rá arra, mit is kellene tenni - most kell fejlődniük, ez a legfontosabb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus