Hírmorzsák 2017-10-30 (21:15)

Draymond Green nagyon kiakadt a 25.000 dolláros büntetése miatt. Steve Kerr jövő nyáron hosszabbít a Golden State-tel. Tyronn Lue-nak nem tetszik, hogy többen nem agresszívak LeBron James mellett. Cousins és Oladipo lettek a hét játékosai. Az előző deadline-nál a Clippers DeAndre Jordan cseréjéről tárgyalt a Rockets-cel. Jordan és a Clippers egyelőre nem tárgyalnak tovább a hosszabbításról. Doc Rivers szerint JJ Redick könyörgött, hogy a Clippersnél maradhasson, Redick nem így emlékszik. Glen Taylornak nem sietős a Timberwolves eladása. Greg Monroe két hetet kihagy. Steph Curry, mint Jigsaw (videó).

Arról ma délelőtt már olvashattatok, hogy Draymond Greent 25.000 dollárra büntették a Bradley Beal-féle balhé miatt, a hivatalos verzió szerint azért, mert "nem vált szét" elég gyorsan Bealtől. Green nagyon kiakadt a dolgon, az ESPN-nek nyilatkozott erről - nem lepődött meg ezen a büntetésen, de azért volt annyira naív, hogy azt gondolta, visszavonják az első technikaiját, amit azért kapott, mert egy támadóhiba után annyit mondott, hogy nem az ő válla volt. Bolond volt, hogy azt hitte, visszavesznek tőle egy technikait, vagy hogy azt mondják, hogy megütötték és megragadták.

Nem tudja, mit kellett volna tennie, hiszen nem is ütött, csak megragadta Bealt, aztán jöttek a többiek, akik rálökték. Green szerint a külvilágban ha valakit megütnek, az megvédheti magát, ezt hívják önvédelemnek, ha valaki rád lő, visszalőhetsz, őt meg megütötték, nem is ütött vissza, és mégis büntetést kapott. Az sem tetszett Greennek, hogy Beal csak duplaannyit kapott, mint ő, míg Kelly Oubre Jr.-t, aki több ütést is eleresztett, kevesebbre büntették. Azt tudja, hogy nem nagyon szívleli a liga, de szerinte csinálhatnák kevésbé nyilvánvalóan is. Abból csinálnak végülis rosszfiút, akiből akarnak, csak azt szeretné Green, ha fair módon hoznának döntéseket ilyen helyzetekben

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Steve Kerr vezetőedző, Bob Myers GM és Joe Lacob tulajdonos is azt nyilatkozták a The Athletic munkatársának, hogy mindannyian úgy számolnak, hogy Kerr jövő nyáron aláírja szerződéshosszabbítását. Kerr és Myers egyébként beszéltek már a dologról, de úgy döntöttek, hogy a következő off-szezon témája lesz ez - a tréner szeretné megnézni, hogy hosszútávon is egészséges tud-e maradni, fizikailag képes lesz-e ellátni a szerepkörét.

A Cleveland Cavaliersről is olvashattatok, hogy LeBron James továbbra sem izgulja túl a gyenge kezdést. A ma hajnali vereségük után azért James azt is elmondta, hogy főleg a gyorsindítások levédekezése és a védekezésük úgy teljes egészében nagyon gyenge. Tyronn Lue vezetőedző szerint elfogadhatatlan volt a mai teljesítményük és az utóbbi pár találkozón nyújtott is, az meg főleg, ahogyan legyőzték őket. A tréner szerint egyszerűen gyorsabbak voltak az ellenfeleik mindenben, és ez így is lesz, amíg nem kezdik el csipkedni magukat. Lue elmondása szerint páran egyszerűen megilletődöttek LeBron mellett, túlságosan rá hagyatkoznak, és nem mernek elég agresszívek lenni támadásban - beszélni fognak holnap a játékosokkal arról, hogy önmagukat kell adniuk a pályán.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins, illetve az Indiana Pacers dobóhátvédje, Victor Oladipo lettek a hét játékosai nyugaton és keleten - mindketten 2-1-es hetet mentek csapatukkal, előbbi 36.3 pontot, 16.0 pattanót és 6.3 gólpasszt, míg utóbbi 28.7 pontot és 4.0 pattanót átlagolt ezen a 3-3 találkozón.

Kijöttek a heti statisztikák. A net ratingben a Los Angeles Clippers vezet (+14.2) a Portland TrailBlazers (+13.5) és a Toronto Raptors (+9.9) előtt - a teljes listát ezen a linken találjátok! A PER-rangsorban továbbra is Giannis Antetokounmpo áll az élen (35.8) DeMarcus Cousins (32.0) és Clint Capela (31.0) előtt - a Top25 ezen a linken található!

A Clippershez több hír is tartozik. Egyrészt Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint az előző idény deadline-jánál tárgyaltak a Houston Rockets-cel egy DeAndre Jordan köré épülő cseréről - Capelát, pickeket és játékosokat kaptak volna cserébe. Másrészt tárgyaltak Jordannel most a hosszabbításról, de ezek a beszélgetések megrekedtek - azt is hozzá kell tenni, hogy a centernek jelenleg nincs ügynöke, saját maga képviseli az érdekeit, mert saját elmondása szerint nem voltak jó tapasztalatai az ügynökökkel, és jobban jár, ha kivár, mert nyáron 35 millió dollárról indulhat az új fizetése, míg ha idő előtt hosszabbít, akkor alacsonyabb szintről.

Harmadrészt Doc Rivers válaszolt Chris Paul korábbi kommentjeire, amelyben a Clippers körüli kultúráról ejtett néhány szót. Rivers feltette a kérdést, hogy ezért ki a felelős? Mert szerinte a játékosok, és bármit is mond Paul, ő is gondolkodott azon, hogy marad a csapatnál, JJ Redick pedig egyenesen könyörgött, hogy hosszabbítsanak vele. Redicknek teljesen más emlékei vannak az esetről - szerinte nemhogy nem könyörgött, de nem is akart a Clippersnél maradni, az ügynökétől és tőle sem lehetett még csak utalást sem hallani arra, hogy ez másként lenne.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor hosszabb interjút adott a The Athleticnek, amelyet majd részletesen leadnak a későbbiekben, de annyit már lehet tudni, hogy saját bevallása szerint egyáltalán nem sietős neki eladni a franchise-t.

Van egy sérülés: a Milwaukee Bucks magasembere, Greg Monroe két hetet kihagy, ezt Jason Kidd vezetőedző nyilatkozta az Atlanta Hawks elleni találkozó után.

A végére pedig ugorjunk vissza a Golden State-hez: Steph Curry Jigsaw-nak öltözve érkezett a halloweeni meccsre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus