Hírmorzsák 2017-10-31 (20:45)

Ben Simmons arra számított, hogy jobban fog játszani. A Sixers még nem döntött arról, hogy lehívják-e Okafor 2018/19-es csapatopcióját. A Kings és a Magic Mario Hezonjáról tárgyaltak. Eric Bledsoe cseréjével nem siet a Suns. Shumpert 5-7 napig nem játszik. Shabazz Muhammad nevet akar változtatni. Spencer Dinwiddie-nek több játékideje lesz, ha így játszik. Csapatopciók: Warriors, Sixers, Kings, Wizards, Celtics, Grizzlies.

A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons 18.4 pontot, 9.1 pattanót és 7.7 gólpasszt átlagol eddigi hét NBA meccse alatt, de Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy úgy gondolta, ennél jobban fog játszani. Elmondása szerint nagyszerű az NBA-ben kosarazni, nem csinálna semmi mást szívesebben, imádja a jelenlegi "munkáját", és nagyon hálás azért, hogy ott tart, ahol. Rákérdeztek nála, hogy ha kifejleszt egy használható külső dobást, az mennyiben fogja megkönnyíteni a játékát, amire azt mondta, hogy elég nehéz lesz őt megállítani.

Ma van a 2018/19-es csapatopciók lehívásának határideje az újoncszerződések esetében. A Sixers Simmons, Dario Saric, Timothe Luwawu-Cabarrot és Justin Anderson opcióját lehívta, Jahlil Okafor esetében azonban még nem döntöttek. A Golden State Warriors Damian Jones csapatopcióját hívta le, Kevon Looney-ét viszont nem - 2.3 millió dollárt keresett volna, de ennek a dupláját vitte volna el luxusadóban. A Wizards sem él Chris McCullough opciójával. A Memphis Grizzlies viszont lehívta Jarell Martin 2018/19-es csapatopcióját, a Boston Celtics Jaylen Brownét és Terry Rozierét, a Sacramento Kings pedig Willie Cauley-Steinét, Buddy Hieldét, Georgios Papagiannisét, Skal Labissiere-ét és Malachi Richardsonét.

Ide kapcsolható hogy az Orlando Magic ugyanúgy nem tudja, mi tévő legyen Mario Hezonjával, mint ahogy a Sixers Okafornál döntésképtelen egyelőre - neki 5.2 millió dolláros az opciója, de nem tudott helyet követelni magának eddig a floridaiak rotációjában. Michael Scotto (Basketball Insiders) információi szerint az Orlando el is kezdte felmérni a terepet, hogy ki mit adna a horvátért, és tárgyaltak a Sacramentóval - a Kings Malachi Richardson mellett egy második köröst ajánlott, de megrekedtek a beszélgetések.

Ha már csere, akkor itt lehet megjegyezni, hogy a Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough az AZ Centralnak azt írta, hogy egyáltalán nincs időpontja annak, hogy meddig kell vagy akarják elcserélni Eric Bledsoe-t - akkor lépnek, ha megjön a legjobb ajánlat, de bármilyen egyéb komment vagy gondolat a témával kapcsolatban merő spekuláció jelenleg.

A Brooklyn Netsnél Spencer Dinwiddie szerződése 250.000 dollárig lesz garantált, ha holnap is a csapat rosterében lesz, márpedig ez így fog történni. Kenny Atkinson vezetőedző azt nyilatkozta Dinwiddie-ről, hogy ha a továbbiakban is így játszik az irányító, akkor több percet kell neki találni a rotációban, nincs más választása.

A Cleveland Cavaliers hátvédje, Iman Shumpert jobb térde elkezdett fájni az elmúlt napokban, ezért a csapat bejelentése szerint 5-7 napos pihenő vár rá - jövő hét legelején vizsgáljak majd elvileg, addig kezeléseket kap.

A végére pedig ezúttal a Minnesota Timberwolves játékosa, Shabazz Muhammad maradt, aki még az Oklahoma City Thunder elleni találkozó előtt mondta el, hogy szeretné törvényesen is Bazz-ra változtatni a keresztnevét - tetszik neki ez a forma, és mindenki így hívja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus