Hírmorzsák 2017-11-01 (09:30)

Okafor csapatopcióját nem hívta le a Sixers 2018/19-re, kivásároltathatja magát a center. Kidd szerint Westbrook jelenleg a liga legjobbja - ő a kosárlabda Mike Tysonja. Porzingis átvette a Mamba mentalitást, Tim Hardaway Jr. szerint nem lehet mit kezdeni a lettel. Joe Johnson két hetet kihagy (csukló). Mirotic nem műtteti meg magát, még 6 hétig nem játszik - vagy ő vagy Portis rövid időn belül távozik a Bullstól. A Cavsnél tegnap edzés előtt volt némi megbeszélés a hogyan továbbról. A Pistons 33 másodpercre volt egy negatív ligarekord beállításától. További nem lehívott csapatopciók: Hezonja (Magic), Vaughn (Bucks), Brice Johnson (Clippers), Huestis (Thunder).

A Philadelphia Sixers döntött tegnap, nem hívták le Jahlil Okafor 2018/19-es csapatopcióját, így legkésőbb a jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhat akárhova a center. A 2015-ös draft 1/3-asa lehet, hogy már korábban is FA lesz, Marc Stein (New York Times) értesülései szerint ugyanis elképzelhető, hogy Okafor kivásároltatja magát a Sixerstől - a hírek szerint úgy érzik ő és a képviselői, hogy voltak minden fél számára előnyös csereajánlatok rá.

További játékosok, akiknek nem hívták le a 2018/19-es csapatopcióját. Az Orlando Magic Mario Hezonja esetében nem élt ezzel - ő az Okafor-féle 2015-ös drafton 1/5-ös volt. Az Oklahoma City Thunder Josh Huestisnél mondott le erről a lehetőségről - 2014-ben 1/29-es volt, és 10 perc fölött átlagol idén, de a Thundernek luxusadós gondjai lehetnek a továbbiakban. A Milwaukee Bucksnál Thon Maker csapatopcióját természetesen lehívták, de Rashad Vaughnét nem - utóbbi 2015-ben 1/17-es pick volt. A Los Angeles Clippers pedig Brice Johnsontól fog búcsút venni - 2016-ban 1/25-ös volt a magasember, aki jövőre 1.5 millió dollárt keresett volna, ezt sokallták a Clippersnél.

A ma hajnali meccsekhez tartozik, hogy a Detroit Pistons 33 másodpercre volt attól, hogy beállítson egy NBA-rekordot. Az első büntetőjük a negyedik negyed közepén érkezett Reggie Jackson 2+1-es akciójánál, és ezzel az egy büntetővel beállították volna a Memphis Grizzlies ligacsúcsát, 33 másodperccel a vége előtt viszont Tyler Ennis lefaultolta Eric Morelandet. Utóbbi kihagyta mindkét egypontosát, így a Pistons holtversenyben a liga történetének második legkevesebb bedobott büntetőjével végzett a meccsen (1) - a Toronto Raptors még első szezonjában, 1995/96-ban letudott úgy egy mérkőzést, hogy egyetlen büntetőt sem süllyesztett el.

Szintén a ma hajnalhoz kapcsolódik, hogy az Oklahoma City Thunder legyőzte a Milwaukee Bucksot, a wisconsiniak trénere, Jason Kidd viszont még az összecsapás előtt dicsérte az OKC sztárját, Russell Westbrookot. Kidd szerint Westbrook a kosárlabda Mike Tysonja - ha "megszólal a gong", feldobják a labdát, azonnal nekimegy az ellenfélnek, és csak egyféleképen tud játszani, keményen és gyorsan. Kidd szerint Westbrook a liga legjobb játékosa jelenleg, óriási nyomást helyez a védelmekre.

Térjünk ki a sérülésekre. A Utah Jazznél Joe Johnson legalább két hetet kihagy jobb csuklója miatt - az egyik szalag nem elég stabil a dobókezén, ezért kell most kényszerpihenőre vonulnia a veterán swingmannek. A Chicago Bullsnál Nikola Mirotic úgy döntött, hogy nem műtteti meg magát, így még 6 hétig lesz játékképtelen - mint ismert, Bobby Portis ütésétől eltört az állkapcsa, állítólag két csontja tört el. KC Johnson (Chicago Tribune) egyébként úgy tudja, a klubon belül továbbra is úgy érzik, Mirotic és Portis nem tudnak együttdolgozni, úgyhogy legalább az egyiküknek záros határidőn belül távoznia kell.

A Cleveland Cavaliersnél volt némi "tisztázó" beszélgetés a csapaton belül a tegnapi edzés előtt - Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint LeBron James is felszólalt ezen a meetingen, de a legtöbben így tettek az együttestől. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a pályán kívül nagyszerű az összhang a játékosok között, a pályán viszont jobban kell teljesíteniük - többet kell egymással kommunikálniuk, és jobban kell élvezniük ezt az egészet, mert jelenleg abszolút nem az látszik rajtuk, hogy élveznék a játékotKevin Love szerint a gyenge kezdés miatt össze kell tartaniuk, rá kell jönniük, hogy mit kell tenniük. Többet kell kommunikálniuk hátul, nagyobb energiákat kell mozgósítaniuk, és az újaknak jobban be kell épülniük. Love szerint ehhez idő kell, és az idő fogja eldönteni, hogy hogyan fog ez elsülni, de a tegnapi beszélgetés szerinte kifejezetten pozitív volt - a magasember szerint oldódott a hangulat, több ember esetében megtudhatták, milyen fából faragták őket, és szerinte hosszútávon segíteni fog nekik, hogy ilyen gyenge volt a rajtjuk.

Tegnap hajnalban 38 pontos karriercsúcsot dobott a New York Knicks üdvöskéje, Kristaps Porzingis, aki azt nyilatkozta, hogy megnézte korábban Kobe Bryant interjúját a 81 pontos meccse után, ahol a Los Angeles Lakers ikonja elmondta, hogy egy pillanatra sem állt le azon gondolkodni, hogy 50 vagy 60 pontnál jár, csak ment tovább, és Porzingis elmondása szerint az ő mentalitása is ilyen. Bármi van körülötte, ő próbál folyamatosan ugyanolyan agresszív maradni, csak a saját játékát játssza, aztán ha vége van a meccsnek, akkor nézi meg a statisztikáit. Tim Hardaway Jr. azt mondta csapattársáról, hogy nem sok mindent lehet vele kezdeni, hiszen 220 centi magas, nagyon jól kezeli a labdát, és olyan sebességre képes, mint a wingek. Szerinte amíg a magasember így teljesít, addig őt fogják tömni labdával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus