Hírmorzsák 2017-11-02 (21:00)

LeBron üzlettársa szerint mindegy, hol játszik James, sokkal fontosabb, hogy nyerjen. A Pistons Reggie Jacksont és egy első köröst ajánlott Bledsoe-ért. Tristan Thompson egy hónapot kihagy (vádli). Nic Batum reményei szerint 2-3 héten belül visszatérhet. Okafort cserélni akarja a Sixers - ha mégis kivásárolják, a Celtics lehet az új csapat. Steph Curry no-trade vétójogot és játékosopciót akart új szerződésébe, nem kapta meg egyiket se. Currynek félretették a maximumot előző szerződésénél is, ha egészséges maradt volna. Eladó a Kings 10%-a. A Wizards kitette keretéből Felixet.

A Cleveland Cavaliers ikonjának, LeBron Jamesnek híresen jó barátja és üzlettársa Maverick Carter, aki a The Rich Eisen Show-ban szerepelt tegnap, és megkérdezték tőle, mennyire fontos az, hol játszik James. Carter azt válaszolta, hogy manapság már semennyire. A Los Angeles Lakers és a New York Knicks nagyon gyengén muzsikálnak, utóbbi régóta, előbbi pedig azóta, mióta Kobe Bryant kiöregedett, és már nem tartozott a szorosan vett ligaelitbe, míg olyan helyeken, mint például Oklahoma City vagy Cleveland, kiváló csapatok jöttek össze - manapság bárhol ismert és sztár lehet az ember. Feltette a kérdést Carter, hogy vajon a nagy piacokon, Bostonban, Los Angelesben, New Yorkban vagy Chicagóban eladhatna-e pár cipővel többet James, amire azt mondta, hogy talán, de nem annyival, mintha nyer - egy sportolónál ez a legfontosabb tényező.

Ha már Cavs, akkor térjünk ki a sérülésekre: Tristan Thompson egy hónapot kihagy, miután ma hajnalban megsérült a bal vádlija. A Charlotte Hornets swingmanje, Nic Batum abban reménykedik, hogy 10 napon belül zöld utat adnak neki az orvosok a teljes értékű munkára, és 2-3 héten belül visszatérhet.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons is érdeklődik Eric Bledsoe iránt, de az újságíró úgy tudja, hogy a potenciális cserébe jó eséllyel bekerülő Reggie Jackson nem kell a Phoenix Sunsnak, úgyhogy kellene egy harmadik csapat, amely átveszi az irányítót. Michael Scotto (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy Jackson mellett egy első köröst ajánlottak Stan Van Gundyék Bledsoe-ért.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Philadelphia Sixers nem fogja kivásárolni Jahlil Okafort, továbbra is szeretnének értéket kapni érte, de jó eséllyel második körös pickekben gondolkodhatnak majd a centerért. Állítólag a Suns is beszállhat az Okaforért vívott nagyon idézőjeles "harcba", főleg a Bledsoe-cserét követően. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint ha mégis kivásárolnák Okafort, amire jelenleg nem sok esély mutatkozik, akkor a legvalószínűbb az a forgatókönyv lenne, hogy a Boston Celticshez igazol.

A Golden State Warriors irányítójával, Steph Curryvel kapcsolatban két hír látott napvilágot. Egyrészt az, hogy szeretett volna egy év játékosopciót és no-trade vétójogot is új szerződésébe, de végül sikerült a csapatnak úgy megegyeznie vele, hogy ezek nem kerültek bele kontraktusába.

Másrészt mint ismert, évekig az egyik legjobb szerződés volt Curry, miután úgy hosszabbítottak vele 2012-ben 4 évre 44 millió dollárért, hogy folyamatos bokasérülései voltak, amik aztán teljesen megszűntek. Curry ügynöke, Jeff Austin azt nyilatkozta Marcus Thompsonnak (The Athletic), hogy a Warriors megmondta anno a játékosnak, hogy ha egészséges tud maradni, akkor félretették neki a maximum pénzt is az idény végére, 2013 nyarára - nagyon normálisan viselkedett a csapat akkor is későbbi sztárjával. Bob Myers GM elmondása szerint minden üzletnél van bizonytalanság az emberben, és volt bennük félsz, hogy Curry a sérülései miatt sosem hozza ki magából a maximumot, de úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak vele. Maga a játékos azt nyilatkozta, hogy megnyugodott, csak a kosárlabdára kellett koncentrálnia, ez pedig alulértékelt tényező. Jó pénzt kapott, és nem kellett ezzel foglalkoznia négy évig.

Scott Soshnick (Bloomberg) információi szerint eladó a Sacramento Kings 10%-a, az egyik kisebbségi tulajdonos akar szabadulni részétől. A Kingst jelenleg 1.1 milliárd dollárra becsüli a Forbes, de a Houston Rockets a becsült értéknél 33%-kal többért kelt el. A Sacramento egyébként pénzügyileg stabilan működik, mióta az új, belvárosi stadionba költözött.

A végére pedig a Washington Wizards maradt, amely kitette keretéből Carrick Felixet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus