Hírmorzsák 2017-11-04 (10:35)

Wall szerint ők a legjobb párosítás a Cavs ellen, Beal szerint övék a legjobb csapat keleten. Kelly Oubre Jr. "Fuck You"-s kabátját vizsgálja a liga. Wall vállsérülést szenvedett. Larry Nance Jr. 4-6 hétre kiesett (kézközépcsont-törés). LeBron és a Celtics is történelmet írtak, James Jordan mellé is fellépett egy statisztikában. Gregg Popovich beérte Phil Jacksont. Drummond szerint évek kitartó munkája a ma hajnali 14/16-os büntetője. Stan Van Gundy tagadja a Reggie Jackson - Eric Bledsoe cserepletykát. D'Angelo Russell meghajol maga előtt, hogy átvészelte a Lakerses időket. Porzingis szerint bátyja megjegyzéseit kiragadták a szövegkörnyezetből - szerinte sokkal jobb most a hangulat a Knicksnél, hosszútávon is a csapatnál akar maradni.

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers egy LeBron James-klasszikussal legyőzte a Washington Wizardsot, a fővárosiak irányítója, John Wall viszont még a mérkőzés előtt nyilatkozott, méghozzá azt, hogy szerinte ők a legjobb párosítás a Cleveland ellen. Csapattársa, Bradley Beal annyit tett ehhez hozzá Rachel Nicholsnak és Paul Pierce-nek az ESPN-en, hogy ő úgy érzi, jelenleg a Wizards a legjobb együttes keleten. A Cavs az egyik legjobb csapat, amit valaha összehoztak, ott van LeBron, aki zsinórban hétszer volt döntőben, úgyhogy a hype mindig ott van, az ohióiak ellen pedig mindig a legjobbját akarja nyújtani az ember. Tudják, hogy komoly kihívást jelentenek a Cavsnek, és fordítva is igaz ez, és mindig jó meccseket játszanak, nagyon szeretik is ezeket a rangadókat.

Két dolog kapcsolható még a Wizardshoz. Egyrészt az, hogy Kelly Oubre Jr. egy "Fuck You"-s kabátban érkezett a ma hajnali mérkőzésre, Brian Windhorst (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a liga vizsgálja a dolgot - elképzelhető, hogy büntetést rónak ki a kiscsatárra.

Másrészt Wall bal válla megsérült, mikor kapott egy elzárást Channing Frye-tól - a mérkőzést végigjátszotta, a röntgen negatív lett, de elmondása szerint nem lett volna szabad a pályán maradnia, és felkötött karral hagyta el a csarnokot. Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Los Angeles Lakers erőcsatárát, Larry Nance Jr.-t megműtötték - az egyik kézközépcsontja tört el még tegnap hajnalban, és 4-6 hetes kihagyással lehet számolni az esetében.

Jöjjenek a napi statisztikák. A Boston Celtics történelmet írt, miután ők lettek az első csapat az NBA történetében, amely 0-2-es kezdés után megnyerte a következő hét mérkőzését. Természetesen az 57 pontos LeBron James a másik főszereplő a statisztikákban. Az ohióiak ikonja Michael Jordan mellett a második játékos lett a liga történetében, aki zsinórban 800 mérkőzésen elérte a 10 pontot - Jordan 866-tal tartja a csúcsot, Kareem Abdul-Jabbar 787-tel a harmadik, és James legutóbb 2007. január 5-én, a Milwaukee Bucks ellen nem ért el két számjegyű ponttermést. LeBron emellett a hetedik játékos lett, aki elérte a 29000 pontot az NBA-ben - ő a legfiatalabb, akinek ez sikerült 32 évesen és 308 naposan, Kobe Bryantet (33 év, 199 nap) előzte meg. Nincs még vége azonban, a San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich ugyanis fellépett az edzők között az örökranglista hatodik helyére, 1155 győzelemmel már holtversenyben áll Phil Jacksonnal - 20 győzelemre van tőle az ötödik George Karl.

Volt még egy borzasztóan érdekes statisztika: a Detroit Pistons centere, Andre Drummond 14/16-os büntetőmutatót hozott a Milwaukee Bucks elleni találkozón. A mérkőzést követően Drummond azt nyilatkozta, hogy ez a végeredménye és jutalma annak, hogy évek óta próbálta megtalálni azt, hogyan tudja normálisan bedobálni a helyzeteit a vonalról - nemcsak ezen a nyáron, hanem már régóta keresi a megoldást. Mentálisan nagyon erősnek érzi magát, úgyhogy ha ki is hagy egy büntetőt, oda tud állni, és be tudja verni a következőket. Szerinte egyértelműen fejben kell erősnek lenni, hogy mindig ugyanazt a dobást tudja elengedni, ugyanazzal a mozdulattal dolgozzon.

Ha már a Pistons: elnökük és vezetőedzőjük, Stan Van Gundy tegnap este nyilatkozott a Reggie Jackson-Eric Bledsoe cserepletykáról, amit tagadott. SVG szerint csütörtökön kiment az edzésről, és azonnal látta, hogy felmerült ez a kacsa, úgyhogy hazament, és felhívta Jacksont, hogy nem fogják elcserélni Bledsoe-ra. Nem igazán szokott ezzel foglalkozni, mert a deadline környékén képtelenség minden egyes pletykát kezelni, de még nagyon a szezon elején vagyunk, ezért úgy érezte, hogy szólnia kell Jacksonnak.

Volt ma hajnalban egy Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets mérkőzés, ahol D'Angelo Russell visszatért korábbi állomáshelyére. A Nets hátvédje Ramona Shelburne-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy rengeteg mindenen kellett keresztül mennie a Lakersnél, ott volt például Kobe Bryant búcsúztató éve, és megemeli a kalapját magának, hogy sikerült ezeken túljutnia. Azt is hozzátette Russell, hogy Bryant megérdemelte azt a figyelmet, amit utolsó szezonjában kapott - nem számított, hogy például ő hogyan játszott, mert Kobe egy legenda, és ha ma visszatérne, az lenne a világ legnagyobb híre.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy más most a csapaton belül a hangulat - sok új arc van a vezetőségben és a játékosoknál is, utóbbiak közül mindenki a legjobbját akarja nyújtani, harcolni akar, és ez a legfontosabb szerinte. Minden egyes meccsen küzdenek, és főleg védekezésben kaparnak nagyon. Azt is bevallotta a lett magasember, hogy nagyon más Carmelo Anthony nélkül játszani, hiszen ő volt az első számú emberük, a vezérük. Szerette volna, ha marad, de örül annak, hogy új kihívások kerültek Melo elé az Oklahoma City Thundernél - folyamatosan beszélnek, és Anthony azt mondja neki, hogy boldog. Más az ottani közösség, és egy jó lépés volt Melónak a karrierje szempontjából. Megkérdezték tőle, hogy milyen a Knicks arcának lenni, amire annyit mondott, hogy élvezi most a helyzetét, de csak a kosárlabdával foglalkozik, ez tölti ki élete nagy részét, a többi dolog nem számít. Nagyon szeret New Yorkban játszani, és számára ez a világ legjobb városa.

Mint arról tegnap délben olvashattatok, Janis Porzingis egy kicsit beszólt a Knicksnek és Anthonynak is, erre is reagált Kristaps, aki szerint a bátyja és ügynöke gondolatait abszolút kiragadták a szövegkörnyezetből, ő olvasta a teljes interjút. Mindenki tudja, mennyire imádja New Yorkot, és szeretne nagyon sokáig a csapatnál maradni - úgy érzi, nem kell a drukkereknek amiatt aggódni, amit lehoztak Janistól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus