Hírmorzsák 2017-11-05 (10:15)

Rose egész szezonban perclimiten lesz. Irving már nagyon vágyott egy olyan intellektuális vezetőedzőre, mint Brad Stevens. Tyson Chandler szerint Porzingis a liga legjobb játékosa lehet - a lett és Jeff Hornacek is így gondolják. Markkanen marad a Bulls kezdő erőcsatára Portis visszatérése után is. Waiters a csúszós labdákra fogta a Denver elleni vereséget. Wallnak nincs komolyabb baja, ma esti játéka kérdéses. Kuzminskas nagyon csalódott, hogy nincs az aktív állományban a Knicksnél. Sean Marks nem bánja, hogy elcserélték azt a picket, amin a Lakers kihúzta Kuzmát. Steve Kerr szerint szégyent hozott a saját fejére a Spurs elleni kirohanásánál, elnézést kért. Draymond Green beleállt az egyik NFL tulajdonosba, de a hogyan nem tetszett Mark Cubannek - Iguodala és David West védték meg Greent.

Az ESPN értesülései szerint teljesen mindegy, hogyan játszik a Cleveland Cavaliers új irányítója, Derrick Rose, 28-31 perc körüli perclimiten lesz az egész szezon során. Rose azzal kezdte a nyilatkozatát, hogy nagyon örül, hogy ennek a csapatnak, egy különleges dolognak a részése lehet, a perclimittel pedig nem tud mit kezdeni, de mivel rengeteg sérülése volt a múltban, így már hozzászokott. Hozzátette, hogy bármit szeretne tőle a csapat és a szakmai stáb, azt megteszi, együttműködik mindenben. Azt is elmondta Rose, hogy egyelőre nem 100%-os a bokája, és mivel még sosem játszott júniusban, így óvatos minden problémával kapcsolatban.

Szintén a Cavshez kapcsolható közvetve, hogy Kyrie Irving a Holding Court with Geno Auriemma podcastben elmondta, hogy a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens mindenben megfelel neki, mert nagyon intellektuális, okos, és emellett egy nagyszerű ember is egyben - nagyon régóta vágyott egy ilyen trénerre, az volt karrierje egyik célja, hogy egy ilyen edző kezei alatt játszhasson. A Bleacher Report készített is gyorsan egy reakciót erre, amit ezen a linken megnézhettek.

A Washington Wizards irányítójának, John Wallnak semmilyen strukturális baja nincs a bal vállával - tegnap hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen sérült meg Wall, és játéka kérdéses ma este, a Toronto Raptors ellen.

Darnell Mayberry (The Athletic) információi szerint Lauri Markkanen marad a Chicago Bulls kezdő erőcsatára akkor is, amikor Bobby Portis visszatérhet 8 meccses eltiltása után - mint ismert, Portis kiütötte az egyik szezon előtti edzésen Nikola Miroticot, így a finn elöl lényegében egymást szedték ki a magasemberek, mert Mirotic még egy-másfél hónapig nem játszhat állkapocscsont-törése miatt, és Portisszal együtt valószínűleg már nem lesz a csapatnál soha.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis a Phoenix Suns centerétől, Tyson Chandlertől kapott dicsértet a minap - Chandler azt mondta, hogy Porzingisnek esélye van arra, hogy a liga legjobb játékosa legyen. A Knicks játékosa annyit mondott erre, hogy nagy szavak ezek, de ő is így érzi, és ezért dolgozik. A csapat vezetőedzője, Jeff Hornacek szerint Porzingisben megvan a motiváció erre, és ezzel nem minden kosaras rendelkezik, de ha mégis, akkor nem tesznek bele elég erőfeszítést, hogy azzá váljanak, míg a lett igen. Rengeteget dolgozott a nyáron, nagyon fiatal, és borzasztóan sokat fog még fejlődni.

Maradjunk még a Knicksnél: Mindaugas Kuzminskas nagyon csalódott, hogy egyetlen mérkőzésen sem kapott még eddig szerepet. Kuzminskas tegnap a New York Postnak azt mondta, hogy az előző idényben voltak ugyan hullámvölgyei, de úgy érzi, hogy összességében elég jól teljesített. Teljesen mást várt erre az idényre, főleg az Európa-bajnokságon mutatott kiváló formája után, ahol úgy érzi, jobban játszott, mint néhány NBA-s. Ezek után óriási pofon számára, hogy inaktív listán van - úgy kezelik, mintha senki lenne, még csak az aktív állományban sincs benne. Az újság információi szerint Kuzminskas beszélt az ügynökeivel, akik szétnéznek az NBA-ben, hogy milyen kereslet van a játékos iránt.

A másik New York-i együttes, a Brooklyn Nets a nyáron Brook Lopez mellett az 1/27-es draftjogot is odaadta a Los Angeles Lakersnek Timofey Mozgovért és D'Angelo Russellért. A Nets GM-jétől, Sean Markstól kérdezte Brian Lewis (New York Post), hogy nem bánja, hogy elcserélték azt a picket, amiből utána Kyle Kuzma lett, amire azt mondta Marks, hogy nem, az a draftpick is a csere része volt, és ki tudhatta előre, hogy mikor kel el Kuzma? Megdicsérte a Lakerst azért, hogy kiválasztották a csatárt, de az a draftjog nem volt faktor az ő szemükben, mert meg akarták szerezni Russellt, és az ő tehetségét akarták fejleszteni. Emellett Lopezt is jó helyzetbe hozták, az aranysárga-lilák akarták őt, úgyhogy ennyi a történet.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters a Denver Nuggets elleni vereség után Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy egyáltalán nem tetszettek neki a labdák, mert nagyon csúszósak voltak az egész este folyamán. A végén megpróbált egy betörést, de mielőtt megindult volna, megcsúszott a labda a kezében, így le kellett passzolnia azt Josh Richardsonnak, aztán mire visszakapta a labdát, már csak 5 másodperc volt hátra, úgyhogy dobnia kellett. Próbált agresszív lenni, de egyszerűen elhagyta a labdát - rakott a kezére ragasztóanyagot, de az se vált be nála.

A Golden State Warrios vezetőedzője, Steve Kerr nyomdafestéket nem tűrő módon küldte el melegebb éghajlatra az egyik játékvezetőt a San Antonio Spurs elleni győzelem alkalmával. Kerr a tegnapi edzésen adott interjújában elnézést kért cselekedetéért, ennél sokkal visszafogottabban kell viselkednie. Elmondása szerint a lánya is elküldte neki a kirohanásáról készült meme-et, ami bejárta az egész internetet - szégyent hozott a saját fejére. Szenvedélyes és nagyon intenzív edző, de nem használhat ilyen nyelvezetet - alapvetően senkinek nem mondana olyanokat, amit akkor a bírónak. Amikor meglátta a videót, azt kérdezte magától, hogy "Atya Isten, mi bajom van?".

A végére pedig szintén a Golden State maradt. Az NFL-es Houston Texans tulajdonosa, Bob McNair nagy vihart kavart megjegyzést tett az NFL tulajdonosok legutóbbi találkozóján, amelyen azt mondta, hogy nem hagyhatják, hogy a rabok vezessék a börtönt. Draymond Green instagramon válaszolt erre a témára, ahol azt írta, hogy a "tulajdonos" szót meg is kellene szüntetni, és helyette a "chairman"-t, az elnököt kellene használni, szerinte itt kezdődik a probléma - nem jó valakinek a tulajdonának lenni, ez rossz precedenst teremt, és teljesen rossz hozzáállása lesz egyeseknek ettől. 

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban reagált erre annyival, hogy szerinte Greennek elnézést kellene kérnie az NBA-től ezért a megszólalásáért. Cuban szerint McNair kommentje szégyenteljes volt, abszolút rossz megfogalmazás, és mindenki eldöntheti maga, hogy elfogadja-e az elnézéskérését vagy sem, de Green megpróbál ebből mást csinálni, mint ami - Cuban szerint nem ugyanaz egy embert birtokolni vagy egy olyan társaságban egy részt, amiért az ember rengeteget dolgozott, márpedig Green ezt próbálja meg összemosni, ami szintén nem éppen a helyes cselekedet.

Green csapattársa, Andre Iguodala azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy megérti mindkét oldalt - Cuban régóta kiválóan vezeti a csapatát, és abszolút a másik oldalra tehető, nem a McNair-féle tulajdonosok közé, így joga van hozzá, hogy megvédje magát, viszont nem értheti meg, milyen afro-amerikainak lenni, és hogy miket kell néha elviselniük, amiket megkapnak csak a bőrszínük miatt. David West is megszólalt, aki szerint Cuban egy kicsit túl érzékeny volt Green véleményével kapcsolatban - szerinte semmi gond nincs azzal, ha egyértelműsítik, hogy nem az embert birtokolja valaki, hanem a franchise-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus