Hírmorzsák 2017-11-06 (10:45)

Wade kérdőre vonta a Cavs kezdőit - nem akar mindig legalább 10 pontos hátrányban a pályára kerülni. Frye egyszerűbben fogalmazta meg, hogyan játszik jelenleg a Cleveland. Harden Wilt Chamberlain és Michael Jordan nyomdokaiba lépett ma hajnalban. Popovich megelőzte Phil Jacksont. Mirotic nem találkozott még a csapattal a balhé óta - akkor edz, mikor Portis biztosan nincs ott. Donovan Mitchellt Chris Paul és Paul George győzték meg, hogy maradjon a drafton - rengeteget dolgozott Paullal a nyáron.

Tegnap este a Cleveland Cavaliers újabb komoly zakót szedett be, miután kikaptak a liga egyik leggyengébb csapatától, az Atlanta Hawkstól is hazai pályán. A Cavs legjobbja a 25 pontig, 11 pattanóig és 6 gólpasszig jutó Dwyane Wade volt, aki +23-ban zárt 32 játékperce alatt, de a találkozó után nem fogta vissza magát. Wade szerint pocsékul kezdik a meccseket - az Atlanta ezer fokon égett az elejétől, nekik pedig nagyon komoly energiákba telik, hogy 16-18 pontos hátrányokból visszaküzdjék magukat, nem ez az első ilyen eset. Wade szerint ezt mindenki tudja az öltözőn belül, de a kezdőiknek egyszerűen jobban kell játszaniuk. Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha eljönne az az időpont, mikor a kezdők szúrják le a második ötöst azért, mert elszórakozták az előnyt, nagyon várja már ezt a napot. Egyetlen egy meccs volt, mikor nem úgy került a pályára, hogy már legalább 10 pontos hátrányban voltak, és bár bíznak a cserékben a Cavsnél, azt megmondta már a többieknek, hogy nem szeretnék ezt, legalábbis nem minden alkalommal.

Csapattársa, Channing Frye egyszerűbben fogalmazott a mérkőzés után, ő annyit mondott, hogy "Jelenleg jó sz*rok vagyunk".

A napi statisztikákat a Houston Rockets sztárjával, James Hardennel kezdjük, aki 56 ponttal és 13 gólpasszal zárt ma hajnalban 19/25-ös mezőnymutató mellett, ami 76% - nem mellesleg az utolsó három dobását elrontotta, utána kapta le őt a pályáról végleg Mike D'Antoni a negyedik negyed elején. Wilt Chamberlain volt eddig az egyetlen játékos a liga történetében, aki úgy jegyzett 50 pontot és 10 gólpasszt egy meccsen, hogy legalább 75%-kal dobott a találkozón, 1996 és Michael Jordan óta pedig Harden az első, aki legalább 75%-os mezőnymutatóval ért el legalább 50 pontot - egy ponttal maradt el Calvin Murphy franchise-rekordjától, amit 1977/78-ban állított fel. A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich legutóbb beérte, most pedig megelőzte Phil Jacksont az örökranglistán, 1156. győzelmét aratta a trénerlegenda.

A Utah Jazznél Donovan Mitchell egyre jobb formát mutat, kifejezetten jó éve van neki is az újoncok közül, és elmondása szerint Chris Paul és Paul George győzték meg arról, hogy maradjon a drafton, hagyja bent a nevét a játékosbörzén, és ne menjen vissza az egyetemre. Mitchell azt mondta, hogy szinte egész nyáron a Houston irányítójával készült együtt, rengeteget tanult tőle - Paul megmondta neki, hogy le fog lassulni számára a játék idővel, és onnantól kezdve jönnek majd a sikerek.

A végére pedig Nikola Mirotic maradt, aki Nick Friedell (ESPN) értesülései szerint továbbra sem találkozott a csapattal, mióta Bobby Portis kiütötte őt, a szakvezetésnek pedig úgy kell összehoznia az edzésterveket, hogy a spanyol akkor látogathassa az edzőközpontot, mikor biztosan nem fut össze Portisszal. A Bulls közben próbálja Portist visszaépíteni a rotációba - lejárt a magasember 8 meccses eltiltása. Fred Hoiberg vezetőedző azt mondta, hogy miután megtörtént a balhé Portis és Mirotic között, olyan felállásokban kellett játszaniuk, ahol az emberek olyan posztokon kaptak szerepet, amelyekben eddig még soha. A tréner szerint Portis nagyon keményen dolgozik, sok pluszmunkát végez az edzések előtt és után is, és nagyon várja már, hogy újra pályára kerülhessen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus