Hírmorzsák 2017-11-06 (21:45)

Porzingis és Harden lettek a hét játékosai. Porzingist motiválta, hogy Phil Jackson tavaly azt mondta, nincs kész egy csapat vezetésére - Thad Young szerint az a különbség, hogy most nincs a Knicksnél Melo. Harden csak arra figyelt ma hajnalban, hogy jó helyzetekből vállaljon, okos döntéseket hozzon. Love-ot kiengedték a kórházból. Nwaba súlyos bokasérülést szenvedett (2-4 hét). Derrick White jobb csuklója eltört. Okafor legvalószínűbben Atlantába vagy Chicagóba kerülhet. Fogynak a játékosok, hogy gyorsabbak legyenek. Doncic az 1/1 az ESPN mock draftján. A Boston vezet NET-ratingben, Antetokounmpo PER-ben. Lamar Odom megint összeesett (videó).

A Houston Rockets sztárja, James Harden, illetve a New York Knicks csillaga, Kristaps Porzingis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton.

Harden az 56 pontos, ma hajnali karriercsúcsa után nyilatkozott is természetesen. A texasiak kiválósága azt mondta, hogy nem nagyon figyelt oda, hogyan dob, csak dobott - próbált jó helyzetekből vállalni és helyes döntéseket hozni. Persze így is lesznek mindig hibái, de amíg ilyen a hozzáállása, addig összességében rendben lesz - amíg agresszív tud maradni, addig nemcsak neki, hanem a csapatnak is jó lesz, mert most is ki tudott osztani pár gólpasszt is, kiszolgálta a többieket is.  Így kell csinálnia a továbbiakban is minden egyes meccsen.

A másik ma hajnali karriercsúcsosról, Porzingisről is volt szó természetesen. Még áprilisban azt nyilatkozta róla a Knicks akkori elnöke, Phil Jackson, hogy szerinte nem kész a feladatra, hogy a csapatot vezessen. A lett játékos a mai 40 pontja után elmondta, hogy ő mindig is készen állt erre. Tudta, hogy ő lesz az első számú ember, ha Carmelo Anthony nem lesz az együttesnél, ezért dolgozott a nyáron napi 24 órát - fizikálisan erre készítette fel magát, és nagyon örül neki, hogy ilyen szinten játszik jelenleg. Az Indiana Pacers játékosától, Thaddeus Youngtól is megkérdezték, hogy mi a különbség a tavalyi és az idei Porzingis között, amire annyit mondott, hogy nincs a Knicksnél Anthony - a lett így 10-15 alkalommal többször kapja meg a labdát egy-egy meccsen, és ez azzal jár, hogy egy kosaras sokkal nagyobbnak érzi a gyűrűt például.

Térjünk át a sérülésekre. A Cleveland Cavaliers magasemberét, Kevin Love-ot kiengedték a kórházból - az Atlanta Hawks elleni mérkőzés harmadik negyedében kellett lekapni a pályáról egy nem tisztázott betegség miatt, amiatt is vitték kórházba. A Chicago Bullsnál David Nwaba súlyos bokasérülést szenvedett, így 2-4 hétre kiszállt a játékból. A San Antonio Spursnél Derrick White jobb csuklója eltört - egyelőre nem tudni, mennyit kell pontosan kihagynia emiatt.

David Aldridge (nba.com) információi szerint Jahlil Okafor legvalószínűbben az Atlanta Hawkshoz vagy a Bullshoz kerülhet. Aldridge úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers legalább egy draftpicket vár a centerért, és az is elképzelhető, hogy úgy döntenek, hogy egyelőre megtartják Okafort - egyrészt biztosítékként, ha Joel Embiid megint lesérülne, másrészt lejáró szerződésként még a trade deadline előtt is értékes lehet.

Térjünk rá a heti statisztikákra. A NET-ratingben a Boston Celtics vezet (+10.1) a Golden State Warriors (+9.3) és az Oklahoma City Thunder (+7.4) előtt - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok. A PER-rangsorban Giannis Antetokounmpo (32.1) áll az élen továbbra is, LeBron James viszont már ott van a nyomában (31.8), a harmadik pedig Steph Curry (30.1) - a Top25-öt ezen a linken találjátok.

A ligában nagy trend lett, hogy a játékosok fogynak, hogy gyorsabbak legyenek - jelenleg 19 csapat átlagol 100 labdabirtoklás fölött mérkőzésenként. Travis Reust erőnléti edző Paolo Uggettinek (The Ringer) azt nyilatkozta, hogy ez szerinte jó ideig így is lesz, mert mindenkinek mindig a legjobb lebeg a szeme előtt. Ez most a Golden State Warriors, és őket próbálják utánozni. Dan Barto, az IMG Academy igazgatója szerint mostanában az ötösök négyesek akarnak lenni, az erőcsatárok kiscsatárok, a kiscsatárok dobóhátvédek, a dobóhátvédek pedig irányítók. A csapatok alacsonyabb szerkezetben játszanak, így több a hely a pályán - ezt a több helyet akarja minden helyzetkreáló kihasználni, és ezt sokkal könnyebben teheti meg, ha öt kilóval könnyebb és ennek köszönhetően gyorsabb is. A játékosok egyébként kevésbé sérülékenyek is ennek köszönhetően, és rengeteg mellékgyakorlatot, jógát, bokszot vagy az ún. SoulCycle-t végeznek. Ez utóbbi hasznosságáról Draymond Green annyit mondott, hogy ezzel egyrészt meg lehet törni az edzések monotonitását, másrészt a csapatkohézió kialakításában is lehet szerepe, ők mindig nagyobb társasággal mennek el tekerni

Jonathan Givony (ESPN, ex-DraftExpress) kijött a Top100-as listájával a 2018-as játékosbörzére, amelynek első helyén Luka Doncic áll Michael Porter Jr. és Marvin Bagley III előtt - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok.

A végére pedig Lamar Odom maradt, aki újra összeesett egy nightclub VIP részlegén. A szóvivő szerint rendben van Odom, csak kiszáradt egy nagyon intenzív edzés miatt, ami után nem került be megfelelő mennyiségű folyadék a szervezetébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus