Hírmorzsák 2017-11-07 (09:45)

Embiid nem játszik ma este elővigyázatosságból. Love beszélt a betegségéről - szerinte Wade-nek igaza volt tegnap. Lue szerint szégyellik magukat és szégyellhetik is - LeBron szerint egyszerűen nem tették oda magukat eléggé. Devin Booker James, Durant és Anthony nyomdokaiba lépett. Westbrook nagyon kiakadt a játékvezetőkre a Blazers elleni meccs után. Lowry szerint az új támadási rendszerük miatt esett vissza teljesítménye. Deng távozni akar a Lakerstől. Kuzma tudta, hogy az első körben fog elkelni - Pelinka szerint ő volt a tökéletes választás a Lakers számára. A Nike újragondolja a mezek dizájnját. Jordan 1984-es olimpián viselt cipője 88000 dollárért kelt el (újra).

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid nem játszik ma este, a Utah Jazz ellen a hírek szerint amiatt, hogy "jól menedzseljék" a terhelését. A Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta, hogy az orvosok tanácsát követi, és jól átgondolt tervük van, de aki több információt akar, az az orvosokat keresse fel, ők tudnak részletekkel szolgálni, hogy pontosan miért ez a döntés született.

Arról volt szó a tegnap délelőtt folyamán, hogy a Cleveland Cavalierstől Dwyane Wade kérdőre vonta a kezdőcsapatot. Kevin Love az Atlanta Hawks elleni mérkőzésen a harmadik negyedben cserét kért - a tegnapi edzés után elmondta, hogy fájt a hasa, és gondjai voltak a légzéssel is, de nem tudja, mi volt a problémája, mert még sosem történt vele ilyen. Love arról is beszélt, hogy Wade-nek tökéletesen igaza volt abban, amit mondott, és nagyon jó lenne, ha egyszer végre ők szúrhatnák le a második ötöst, hogy eladták az előnyt, de ez még egyetlen egyszer sem történt meg. Nem tudja, mi történt a Hawks ellen sem, hogy miért nem tudnak a mérkőzések elején rendesen pörögni, hogy ennek mentális okai vannak, vagy az energia hiányzik belőlük. Azt is hozzátette, hogy ezt így nem folytathatják, nem sodorhatják ilyen helyzetbe magukat folyamatosan.

A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue is elmondta véleményét tegnap. A tréner szerint játékosai szégyellik magukat, és ezt is kell tenniük, hogy olyan csapatok ellen sem sikerült győzniük, amelyek tele vannak sérültekkel, kulcsjátékosok hiányoznak tőlük. Lue szerint tovább kell kutatniuk a megoldást, és harcolniuk kellene mindig. LeBron James annyit tett ehhez hozzá, hogy semmi energia nem volt bennük, egyszerűen nem tették oda magukat eléggé.

Ha már James: a Phoenix Suns dobóhátvédje, Devin Booker a negyedik legfiatalabb játékos lett a liga történetében, aki elérte a 3000 pontot. Bookert LeBron (20 év, 62 nap), Kevin Durant (20 év, 144 nap) és Carmelo Anthony (20 év, 307 nap) előzi meg ezen a listán.

Az Oklahoma City Thunder sztárjánál, Russell Westbrooknál is kiborult a bili, de nála a játékvezetők miatt - mint ismert, tegnap hajnalban Anthonyt kiállították, miután felment beszórni egy ziccert, Jusuf Nurkiccsal ütközött, a bírók pedig úgy ítélték meg, hogy lekönyökölte a Portland TrailBlazers centerét. Westbrook szerint rájuk más szabályok vonatkoznak, mint a liga többi részére - a Boston Celtics ellen elütött egy labdát, véletlenül megütötte az ellenfelét az arcán, visszanézték, Flagrantet kapott, őt megütötték a Blazers ellen, vissza se nézték az esetet videón, Melót pedig kiállították. A tavalyi MVP szerint minden esetet ugyanúgy kellene vizsgálni, mert most a játékvezetők döntik el, melyiket nézik vissza és melyiket nem, ami szerinte egyáltalán nem fair. Azt is hozzátette, hogy nonszensz, hogy pillanatokkal a Vonleh ellen be nem fújt eset után kiszórták Anthonyt. Billy Donovan vezetőedző is azt mondta, hogy sosem látott még olyat, hogy valaki egy 2+1-es akciót csinál, aztán kiállítják - erről beszélgetniük kell a ligával.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry elég visszafogottan kezdte az idényt, miután a tavalyi 22.4 pontos átlaga jelenleg 11.9-es. Lowry Josh Lewenbergnek (TSN) azt mondta, hogy szerinte az új támadási rendszerük miatt van ez - többet jár a labda, kevesebbet van nála. Tavaly az edzőjük 5-6-7 percre rábízta a játékot, ráérezhetett a ritmusra, aztán ennek köszönhetően osztogathatott, kiszolgálhatta a társait - idén úgy néz ki, hogy mindenkit azonnal pörgetni kell. A Raptors kevesebb elzárás-leválást játszik, mint eddig, Lowry pedig azt nyilatkozta erről, hogy gyorsindításnál azért van erre példa, de mikor a másik együttes pontot szerez, akkor felállt védelem ellen a passzokra, illetve a labda nélküli mozgásra, a befutásokra építenek. Most próbálja ebben megtalálni a helyét, és mindenképpen szeretne a rendszerben dolgozni, nem akar erőltetni semmit.

A Los Angeles Lakersnél Luol Deng kikerült a rotációból, és a tegnapi edzés után azt mondta az ESPN-nek, hogy fáj ez neki, de nem maradt más választása, csak az, hogy Los Angelesen kívül bizonyítson - nem játszatják, nincs a rotációban, így nem tudja megmutatni, mire képes, ezért el akarja hagyni az aranysárga-lilákat. Deng szerint sokan nem értik meg a liga üzleti oldalát, és ha minden nap mérgesen menne be dolgozni, akkor elvenne valamit a társaságtól. Mosolyognia kell, a lehető legjobb hangulatban kell lennie, mert a többiek most élik az álmukat, NBA játékosok lehetnek. Az egész nyarat végigdolgozta azért, hogy csapata segítségére lehessen, és megmutassa, hogy az előző idény csak egy rossz év volt, de nincs erre sansza. Tudja, hogy rengeteg pénzt keres, de a semmiből jött, úgyhogy neki mindig is a játék iránti szeretet volt a legfontosabb.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy az 1/27-nél kiválasztott Kyle Kuzma Shams Charaniával (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett. Kuzma szerint a draft előtt mindenki úgy gondolta, hogy talán a második körben elkel, ha egyáltalán kiválasztják a játékosbörzén, de ő sokkal többet remélt ennél. Tudta, hogy jobb annál, mint amennyire az emberek tartják, és miután kiválóan sikerült a draft előtti felmérője, és a privát edzéseken is jól teljesített, tudta, hogy az első körben fogják kiválasztani. Azt tippelte, hogy a Lakers fogja elvinni, mert az ő tréningjükön kiemelkedően jó volt, és az interjúja is jól sikerült a csapattal, de a draft napjáig nem tudta biztosan. Rengeteget kell még dolgozniuk, de nem kerülhetett volna ennél jobb helyre, és ki kell használnia ezt.

A klub elnöke, Rob Pelinka azt nyilatkozta, hogy Kuzma pontosan azt adja nekik, amire szükségük van - egy kemény, hajtós, sokoldalú kosarast, aki képes többféle szerepkört ellátni, tud többfajta játékost védeni, és tökéletesen illik a Luke Walton által játszatott pozíció nélkül kosárlabdába, úgyhogy ő volt a tökéletes választás számukra. Jesse Buss annyit tett ehhez hozzá, hogy persze mindig több név felmerül egy-egy választás kapcsán, de amikor rájuk került a sor, egyértelmű volt, hogy Kuzmát húzzák. Nem mindenki ért egyet a draft éjszakáján, de a játékosmegfigyelőik megérzéseire és ítélőképességére hallgattak, mikor kiválasztották őt.

A Nike-nál eddig nehezen indult a szezon, miután öt mez is elszakadt, és még egy hónapja sem tart az idényt - a sportszergyártó cég Darren Rovellnek (ESPN) eljuttatott közleményében azt írja, hogy át akarják gondolni a mezek dizájnját, és keresik a megoldást a problémára.

A végére pedig egy kis "üzlet" és történelem maradt: Michael Jordan 1984-es olimpián viselt cipője 88644 dollárért kelt el az SCP Auctionsnél. Ez rengeteg pénz, de nagyon úgy néz ki, hogy ez ugyanaz a cipő, amit júniusban 190373 dollárért vásároltak meg - ez utóbbi egyébként a rekord egy olyan cipőért, amit mérkőzésen is viseltek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus