Hírmorzsák 2017-11-07 (20:15)

A Suns Milwaukee-ba cserélte Eric Bledsoe-t - a csere pontos részletei. Jimmy Butlert nem érdeklik a statisztikái, ha nyer a csapat - Thibodeau dicsérte régi-új játékosát. Tyronn Lue szerint a régi JR Smith-re van szükségük, el kell vállalnia a dobásokat a dobóhátvédnek. Whiteside-dal elbeszélgetett a Heat három kapitánya a Warriors elleni meccs után. Deng képviselői elkezdtek tárgyalni a Lakersszel a cserelehetőségekről és a kivásárlásról. Kuzminskas vagy Sessions mehet a Knickstől, ha Noah visszatér. Odom megint egyre lejjebb csúszik.

A nap híréről külön is írtunk már - a Phoenix Suns a Milwaukee Buckshoz cserélte Eric Bledsoe-t, részleteket ezen a linken olvashattok. Ugyanide tartozik az is, hogy a Suns által kapott elsőkörös pick 2018-as és védett (11-16 között megy át a Sunshoz 2018-ban, 4 és 16 között 2019-ben, 2020-ban Top7 védett, 2021-ben pedig védetlen), kap egy második köröst is a Phoenix (ha 48-60 közé esik a Bucks pickje, ha nem, akkor nem kapja meg sem most, sem a következő szezonban az arizonai együttes), Bledsoe pedig ma éjszaka, a Cleveland Cavaliers ellen még nem lép pályára, a hírek szerint San Antonióban csatlakozik majd új klubjához.

A Minnesota Timberwolvesnál Jimmy Butler pontátlaga 15.1, ami visszaesés a tavalyi 23.9-hez képest. Butler Jerry Zgodának (Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy mindig elmondta a korábbiakban is: amíg a csapat nyer, addig nem érdekli, milyen statisztikákat hoz, mert a győzelmektől mindenki boldog - márpedig a Timberwolves 5 meccses győzelmi sorozatban van, ez a leghosszabb ilyen jellegű streakjük az elmúlt 8 évet figyelembe véve. Tom Thibodeau elnök és vezetőedző azt mondta, hogy ez Jimmy Butler, mindig is ilyen volt a hozzáállása. Ha pontokra van szükségük, pontokat dob, ha másoknak kell helyzetet teremteni, akkor azt csinálja. Ő a példa a többiek előtt, hogy a csapatot saját maga elé helyezi, és ez a legfontosabb. Thibodeau szerint soha nem lehet Butlert arról hallani, hogy nincsenek meg a dobásai vagy keveset játszik - csak győzni akar, és ezért mindent megtesz, neki a klub sikeressége a legfontosabb.

Arról a délelőtt folyamán olvashattatok már, hogy a Los Angeles Lakers veterán kiscsatára, Luol Deng távozni szeretne jelenlegi csapatától, mert bizonyítani akar, az aranysárga-liláknál pedig nem kap erre lehetőséget. Ramona Shelburne (ESPN) csapatközeli forrása megerősítette, hogy Deng képviselői felvették a kapcsolatot a vezetőséggel, hogy csere vagy kivásárlás útján távozzon az angol a Lakerstől - két évig még összesen 36 millió dollárral nyomja a sapkát.

Arról is volt szó, hogy a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue felcsapta a közhelyszótárat. Lue azt is elmondta az ESPN-nek, hogy JR Smith-nek el kell vállalnia a dobásait, és annak a játékosnak kell lennie, aki szokott lenni - a dobóhátvéd jelenleg 5.3 pontot átlagol 27.5%-os mezőny-, illetve 23.4%-os triplamutatóval. A tréner szerint azt várják el Smith-től, hogy dobjon, hogy értékesítse a helyzeteit, és ne próbáljon annyiszor betörni vagy osztogatni, csak dobjon. Ha rossz vállalásai vannak, azt úgyis szóvá fogja tenni, de szükségük van a régi JR Smith-re.

A Miami Heatnél Hassan Whiteside ma mindössze 15 percet töltött a parketten, és szinte a teljes második félidőben a kispadon ült, mert nem nagyon tette oda magát a pályán - a második félidő elején Zaza Pachulia egy sima ziccer dobott, miközben Whiteside a bíróval vitatkozott, ezután unta meg őt az estére Erik Spoelstra. A mérkőzés után Goran Dragic, James Johnson és Udonis Haslem is beszélgettek a centerrel, és állítólag Whiteside beismerte, hogy cserben hagyta a csapatot. A csapattársuk a center, nagyon kedvelik, és azért vannak, hogy segítsenek neki, ennyit mondott Dragic az ESPN-nek.

Vasárnap délelőtt írtunk róla, hogy a New York Knicks litván játékosa, Mindaugas Kuzminskas nagyon nem úgy számolt a szezon előtt, hogy egyáltalán nem kerül majd pályára, Denghez hasonlóan ő is váltani akar. A Knicksnek egészen biztosan lépnie kell majd, mert hamarosan lejár Joakim Noah eltiltása, úgyhogy legalább egy emberrel csökkenteniük kell a létszámot, hogy beférjenek a maximum 15 főbe. Keresik már a cserepartnert, akit érdekelne Kuzminskas, amennyiben viszont nem találnak olyan lehetőséget, ami nekik is megfelelne, akkor jó eséllyel Ramon Sessions kerül lapátra - Jarrett Jack biztosan nem, hiszen mióta ő a kezdő, 5-1-et ment a csapat.

Arról pedig tegnap este írtunk, hogy Lamar Odom összeesett egy night club VIP részlegén, de állítólag csak kiszáradt egy kemény edzés után. Egy Odom-közeli forrás azonban a PEOPLE magazinnak azt mondta, hogy megint egyre lejjebb csúszik a korábban legjobb hatodik ember díjat is nyerő játékos, és sokan aggódnak érte. Tavasszal még jobb hangulatban volt, de nyáron megint elkezdtek a dolgok egyre rosszabbra fordulni körülötte, és nagyon úgy tűnik, hogy ez így is fog folytatódni, ami megijeszti az Odomhoz közelállókat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus