Hírmorzsák 2017-11-08 (21:45)

Ben Simmons 35 éve nem látott statisztikákkal, Lonzo Ball negatív történelemmel. Durant (comb) és Horford (agyrázkódás) nem játszanak ma, Porzingis (váll, boka) is kérdéses. Meyers Leonard egy héten belül visszatérne. Westbrook szerint lesznek jobbak is, nem most kell csúcsformában lenniük. Portistól három hétre elvették az álmát, nem akarja ezt még egyszer átélni. A Bulls-játékosok Portis mellett állnak - Miroticnak fel is út, le is út? Jimmy Butler külön készül a Chicago elleni meccsére. A Suns érdeklődik Jahlil Okafor iránt. Bledsoe szerint itt volt az ideje a váltásnak. A Bucks GM-je szerint jó üzletet csináltak. Egy scout szerint a 2018-as draft Top4-e mind 1/1 lett volna az idei játékosbörzén.

Az esti morzsát két statisztikával kezdjük. Egyrészt a Philadelphia Sixers tavaly 1/1-esével, Ben Simmonsszal - Micah Adams (ESPN Stats & Info) forrásai szerint az elmúlt 35 évben egyetlen játékos sem kezdett annyi ponttal, pattanóval és gólpasszal a szezon első 10 meccsén, mint ő, aki jelenleg 17.8 pontot, 10.1 pattanót és 8 gólpasszt átlagol. A másik napi statisztika Lonzo Ballé - soha egyetlen újonc sem kezdett még 30%-os mezőnypontosság alatt az első 10 mérkőzését figyelembe véve azok közül, akik legalább 100 dobást jegyeztek ez idő alatt, Ballé ez a nem túl megtisztelő csúcs.

Vannak sérülések. A Golden State Warriorsnél Kevin Durant bal combja meghúzódott, emiatt nem játszik ma éjszaka a Minnesota Timberwolves ellen. A Boston Celticsnél Al Horford a liga agyrázkódás-protokollját kénytelen végigcsinálni, ezért nem lesz bevethető ma éjszaka a Lakers ellen. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis játéka kérdéses ma este, az Orlando Magic ellen - a Charlotte Hornets elleni összecsapáson a bal bokája és a jobb válla is meghúzódott. A Portland TrailBlazersnél Meyers Leonard abban reménykedik, hogy egy héten belül visszatérhet - súlyos bokasérülése volt, de az ütemtervnél jobban halad a felépülése.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook a ma hajnali, Sacramento Kings elleni zakó után azt nyilatkozta, hogy szereti az ilyen meccseket, mert szerinte az ilyen mérkőzések hozzák össze a társaságot. Nagyon tetszik neki a csapatuk jelenlegi kerete, és felelősséget vállal az eredményekért - ő is jobb lesz a továbbiakban és az egész gárda is, nem aggódik. Majd márciusban meg áprilisban visszanézik ezeket a vereségeket, és jó mérgesek is lesznek miatta, de nem most akarnak csúcsformában lenni.

A Chicago Bullsnál a 8 meccses eltiltását letöltő Bobby Portis ma hajnalban 24 perc alatt 21 ponttal és 13 pattanóval kezdte meg a szezont a Toronto Raptors ellen. A találkozó után az erőcsatár annyit mondott, hogy három hétre elvették tőle az álmát, ezt pedig nem szeretné még egyszer átélni. Azt is hozzátette, hogy hallott bizonyos dolgokat a közönségtől, de az ilyenekre már régóta nem figyel oda - kisgyerek kora óta cikizik, hogy mekkora szeme van, úgyhogy immunis már az ilyen szóbeli inzultálásokra. A mérkőzés előtt azt is elmondta Portis, hogy továbbra sem beszélt Nikola Mirotic-csal, de csak arra figyel oda, amire befolyása van, a saját játékára - sem a cserepletykák, sem más nem érdekli.

Ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) két meg nem nevezett Bulls-játékosra hivatkozva azt állítja, hogy a chicagói együttesnél egyértelműen Portis mögé álltak a játékosok, az egyikük szerint Mirotic gondja az, ha távozni akar a csapattól - mint ismert, a spanyol-montenegrói magasember ultimátumot adott a klubnak, hogy vagy ő megy vagy Portis.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Jimmy Butler már nagyon készül a visszatérésre, ami február 9-én lesz, akkor játszik a Chicagóval a Minnesota Timberwolves. Butler elmondta már korábban is, hogy elég egyértelmű volt a csapattal: vagy mellette döntenek vagy Fred Hoiberg mellett, és a klub a tréner mellett tette le a voksát. Butler azt is hozzátette, hogy be van karikázva számára az a mérkőzés, kiemelt figyelmet szentel neki.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns érdeklődik Jahlil Okafor iránt. Egyelőre nincs szabad rosterhelyük, de Greg Monroe-t vagy kiteszik a keretből, vagy elcserélik, Okaforral pedig megpróbálkoznának ők is, ha már a Sixersnél nem igazán vált be az egykori 1/3-as.

A Sunstól távozó Eric Bledsoe telefoninterjút adott az ESPN-nek, amelyben elmondta, hogy nagyszerű lehetőség ez számára, hiszen a pályafutása csúcsán egy olyan csapatban kamatoztathatja tehetségét, amely a keleti élmezőnyben van. Úgy érezte, hogy itt az ideje a váltásnak, mert ő és a Suns teljesen más irányba haladtak - nagyon tehetséges a keret Phoenixben, de azt a döntést hozta meg, ami számára a legjobb volt. Bledsoe saját bevallása szerint akkor döntötte el, hogy le akar lépni az arizonaiaktól, mikor az előző idény végén leültették, pedig nem volt sérült, akkor tisztult ki neki, hogy mit is szeretne csinálni - távozni.

Bledsoe-ról a Milwaukee Bucks GM-je, Jon Horst azt nyilatkozta Matt Velasqueznek (Milwaukee Journal Sentinel), hogy szerinte a megfelelő üzletet tudták megkötni, mert egy olyan játékost szereztek Bledsoe személyében, aki dinamikus, képes pontot szerezni és a társakat is kiszolgálja, védekezésben odateszi magát, atletikus és erős is. Horst szerint Bucks-DNS-e van Bledsoe-nak - emberként is kiváló, nagyon tehetséges, több poszton is képes játszani, labdával és anélkül is hatékony, és borzasztóan kemény. Megkérdezték tőle, hogy nem aggódnak-e az irányító miatt a phoenixi korszaka után, amire azt mondta, hogy nem, mert utánajártak a dolgoknak - mindenki nagyon sokra tartja Bledsoe-t, akivel csak beszéltek. A szavezető szerint a liga üzleti oldala néha előtérbe kerül, és Bledsoe nehéz helyzetben volt a Sunsnál - a franchise az egyik, a játékos a másik irányba akart haladni, és ez eredményezte azt, amit végülis mindenki látott, de ez nem kifejezetten érdekelte őket a döntéshozatalnál.

Egy régóta NBA játékosmegfigyelőként dolgozó szakember Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett a 2018-as draftról - a scout szerint a Top4-be várt Luka Doncic, Marvin Bagley, Michael Porter Jr.DeAndre Ayton négyes közül mindenki 1/1 lett volna az idei játékosbörzén. Ezzel nem az idei draftot akarja leszólni, hogy nem volt jó, sokkal mélyebb is volt, mint a jövő évi lesz, de szerinte az idei eresztésből senkiben nincs annyi, hogy franchise player legyen, a következő éviből pedig négy emberben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus