Hírmorzsák 2017-11-09 (10:00)

Jimmy Butlert csak a bajnoki cím érdekli, szerinte a Timberwolvesnál reális esélye van elérni ezt. Lehet, hogy Porzingis könyökét meg kell műteni a nyáron. Jayson Tatum bokasérülést szenvedett. Westbrook, Paul George és Donovan egyenként 15.000 dolláros büntetést kaptak. Brett Brown szerint Ben Simmons és Embiid is profitáltak abból, hogy hosszabb ideig nem játszhattak NBA-karrierjük elején. Robin Lopez rengeteget segít Lauri Markkanennek a pályán belül és azon kívül is. A Bucksnál odaszúrtak egyet a Bullsnak.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Jimmy Butler a ma hajnali, Golden State Warriors elleni mérkőzés előtt nyilatkozott még Sam Alipournak (ESPN) - egy valamiért játszik, ez pedig a bajnoki cím, márpedig jelenlegi csapatánál erre reális esélye van, minden nap mosolyogva is kel fel, mert tudja, hogy egészen kiváló gárdát alkothatnak. Butlert saját bevallása szerint nem nagyon érdekli a Golden State sem - kitűnő játékosaik vannak, nagydarab wingek, mint ő és Andrew Wiggins, valamint ott van Karl-Anthony Towns, és ők hárman folyamatosan matchupgondokat tudnak okozni ellenfeleiknek. Ott van még mellettük a "pontszerzés ura", Jamal Crawford, illetve Taj Gibson is, aki pedig a kisdolgokat csinálja parádésan. 13 éve nem volt rájátszásban a Timberwolves, de mindannyian ugyanazt mondják erre - "F*ck history", magyarul nem nagyon érdekli őket a történelem.

A New York Knicks sztárját, Kristaps Porzingist lehet, hogy műteni kell a nyáron - a tegnap megjelentekkel ellentétben nem a jobb vállával vannak gondok, hanem a jobb könyökével, és évek óta bajlódik ezzel a lett magasember. Porzingis Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy ha megütik a könyökét, akkor feldagad, és nem is tudja kinyújtani, nagyon érzékeny. Nem nagyon zavarja, de azért mindig meg kell várni, amíg a duzzanat és a fájdalom elmúlik, ezért valószínűleg a nyár folyamán valamit kezdeni fog ezzel, mert minden évben nem játszhatja el ezt

A Boston Celticsnél ma hajnalban Jayson Tatumnak idő előtt ért véget a Los Angeles Lakers elleni összecsapás, mert a második negyedben bokafájdalmakra panaszkodott. Az idei 1/3-as jobb bokájával van gond, Brad Stevens vezetőedző pedig elmondta, amit ilyenkor szoktak - ma lesznek további vizsgálatok, utána tudják majd megmondani, mekkora a probléma.

A liga egyenként 15.000 dollárra büntette Russell Westbrookot, Paul George-ot és Billy Donovan vezetőedzőt az Oklahoma City Thundertől, miután nyíltan kritizálták a játékvezetést a Portland TrailBlazers elleni összecsapást követően.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy szerinte hasznos volt Ben Simmons és Joel Embiid számára is, hogy hosszú kihagyásokkal kezdték NBA-pályafutásukat - idősebbek, nagyobbak, erősebbek és okosabbak lettek. Feltette a kérdést Brown, hogy vajon akkor is így indítottak volna újonc szezonjukban, ha azonnal bevethetőek lettek volna? Szerinte mindketten profitáltak a kihagyott időből. Simmons rengeteget videózott Brownnal, az irányítók játékát vizsgálták. A tavalyi 1/1-es szerint ez nagy hasznára vált, de nem lehet ahhoz hasonlítani, mintha játszott volna - szerinte többet tanult a pályán, mikor testközelből látott különböző csapatokat, felállásokat. Hozzátette, hogy ettől függetlenül persze kifizetődött az, hogy sokáig tanulmányozhatta külső szemlélőként is a játékot.

A Chicago Bulls idei 1/7-ese, Lauri Markkanen Stephen Noh-nak (The Athletic) elmesélte, hogy Robin Lopez rengeteget segít neki a pályán belül és azon kívül is - a meccsekre való felkészülésben is ad neki tanácsokat, a pályán pedig mindig tudja, hogy mit csinál, úgyhogy próbál tőle annyi mindent tanulni és annyi mindent kérdezni, amennyit csak tud. Lopez annyit mondott, hogy támadásban szeretne minél nagyobb segítség lenni a finn számára, próbálja üres helyzetekbe hozni, illetve keresni a pályán, ha nála van a labda. Markkanen elmondása szerint jobban élvezi Lopezzel a játékot, és kiváló ember is a center, ebben is szeretne rá hasonlítani. Fred Hoiberg szerint Lopez nagyon jól megtalálja a közös hangot mindenkivel, idén ez előtérbe került, mert ő a vocal leader az együttesnél - elfogadta a vezérszerepet, és jól is csinálja.

A végére pedig maradjunk a Bullsnál. A Milwaukee Bucksszal különösen "szereti" egymást a két együttes, és a wisconsiniak új jegyértékesítő rendszere oda is nyom egyet a Chicagónak. Különböző meccseket lehet összeválogatni, így összességében olcsóbban lehet megszerezni egy-egy 5 vagy 6 meccses "gyűjtőcsomagot" - minden csapatnál a sztárt vagy a legismertebb embert rakták ki, a Bullshoz viszont Benny the Bull, a kabalafigura került ki, jelezvén hogy jelenleg egyetlen igazán jó játékosa sincs "a szomszédnak".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus