Hírmorzsák 2017-11-10 (09:30)

LeBron szerint nem hagyatkozhatnak arra, hogy majd Isaiah Thomas visszatérésével minden rendben lesz. James bal bokája megint kiment. A Rockets two-way játékost akar Capelából faragni, D'Antoni szerint idővel a liga egyik, ha nem a legjobb centere lesz a svájci. Melo megelőzte Allen Iversont az örökranglistán. Lonzo Ball dobószázaléka történelmi mélységekben. Gallinari és Beverley sem játszanak a Thunder ellen, Tatum játéka kérdéses ma este. Irving szerint Marcus Smart létszükséglet számukra. Kiddet 15.000 dollárra büntette a liga. Monroe-t meglepte, hogy elcserélte őt a Bucks - szívesen játszana a Sunsnál is. Cousins szerint Valanciunas nagyon jó flopper, a litván szerint életében nem floppolt még. Chicago rendezi a 2020-as All-Star gálát. A Cavs GM-je már Doncicot figyeli.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James nem számít arra, hogy majd Isaiah Thomas visszatérése oldja meg a gondjaikat - ligautolsók voltak a ma hajnali meccs előtt (is) védekezésben, Thomas pedig tavaly a Real Plus-Minus alapján a liga legrosszabb védője volt. James szerint nem is akarnak Thomasra támaszkodni ennyire, mert azt szeretnék, ha időt hagyna magának, és akkor térne csak vissza, ha teljesen egészséges, mert akkor be fog tudni illeszkedni hozzájuk. Komoly szerepet szánnak egyébként az irányítónak, tudják, mire képes, de még pályára sem lépett Cavs-mezben, és akkor sem akarnak ekkora nyomást helyezni rá, ha szereti ezt IT. LeBron szerint akár Thomasról, akár róla, akár a szintén sérült Tristan Thompsonról van szó, nem hagyatkozhatnak csak egy emberre, hogy majd tőle úgy fognak játszani, ahogy szeretnének - egyszerűen az a helyzet, hogy vannak olyan játékosaik, akiknek feljebb kell kapcsolniuk

Ugyancsak a Cavshez tartozik, hogy GM-jük, Koby Altman Tel-Avivban járt tegnap, Luka Doncicot figyelte a clevelandi szakvezető - a Real Madrid Euroliga-mérkőzés játszott Izraelben. Mint ismert, az ohióiaknál van a Brooklyn Nets idei első körös pickje, ami egészen jó helyre szólhat majd a 2018-as drafton. A szlovén csodagyerek egyébként 19 ponttal, 6-6 pattanóval és gólpasszal zárt, igaz csapata kikapott a Maccabitól, Doncic pedig három dobást is hibázott az utolsó percben - nem rajta múlt így sem a vereség, 30 VAL-lal végzett.

A Clevelandet ma hajnalban legyőző Houston Rocketsnél nagyon bíznak Clint Capelában - GM-jük, Daryl Morey Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a Golden State Warriorst csak úgy lehet megverni, ha elit közeli two-way (elöl-hátul hasznos) játékosokat fejlesztenek, és a svájci centerben megvan erre lehetőség. Morey szerint Capela jól halad, tavaly is tett egy nagy lépést ennek az irányába, és bár nagy teher ez egy embernek, de szükségük lenne arra, hogy még egy szinttel tovább fejlődjön. Mike D'Antoni vezetőedző szerint ez csak idő kérdése - ő nagyon meg lenne lepve, ha Capela idővel nem a liga egyik, ha nem a legjobb centere lenne.

A Clevelandhez hasonlóan az Oklahoma City Thundernek sem megy egyelőre, Carmelo Anthony viszont feljebb ugrott az örökranglistán - megelőzte Allen Iversont, már a 24. helyen áll a pontokat tekintve, és Ray Allen van előtte. Napi statisztika az is, hogy a Los Angeles Lakers idei 1/2-ese, Lonzo Ball minden idők második legrosszabb mezőnyszázalékával rendelkezik karrierje első 12 meccse alapján a támadóidő 1954/55-ös bevezetése óta - 1962/63-ban Wayne Hightower 26.8%-kal kezdte pályafutását, Ball mögötte a második 29.2%-os mutatóval.

A Thunder ma éjszaka a Los Angeles Clippersszel fog játszani, akik erősen foghíjasak lesznek - Patrick Beverley a jobb térde, Danilo Gallinari pedig a bal farpofája miatt hagyja ki az összecsapást. A Cavsnél LeBron James ma hajnalban rálépett Trevor Ariza lábára, így az előszezonban megsérülő bal bokája újra kiment, de James az összecsapás után úgy nyilatkozott, hogy meg kell majd erősíteni, de rendben lesz - valószínűleg nem hagy ki meccset emiatt. A Boston Celticsnél Jayson Tatum játéka kérdéses a Charlotte Hornets ellen, ő az előző összecsapáson a jobb bokája miatt hagyta el idő előtt a pályát, de a vizsgálatok alapján nincs nagyobb gondja.

A Celtics irányítója, Kyrie Irving Doris Burke-nek (ESPN) Marcus Smart fontosságáról beszélt. Irving szerint Smart létszükséglet a szempontjukból, mert megcsinálja a kis dolgokat is, amik nagyon kellenek a nagy egészhez, ahhoz, hogy sikeresek tudjanak lenni. Irving szerint Smart rendkívül fontos tagja az együttesnek támadásban és védekezésben is.

A Milwaukee Bucks vezetőedzőjét, Jason Kiddet 15.000 dollárra büntette a liga, miután nyíltan kritizálta a játékvezetést a Cavs elleni vereséget követően.

A Buckstól elcserélt Greg Monroe Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy meglepődött és teljesen vakon volt azzal kapcsolatban, hogy elcserélte őt a Milwaukee - épp próbált felépülni, egészséges lenni, hogy segítse csapatát, de így is ezt fogja tenni, hogy elcserélték. Monroe azt is hozzátette, hogy játszana a Phoenix Sunsnál szívesen, de tudja, hogy elég érdekes a helyzet az arizonaiaknál, nem tudják, merre induljanak el a Bledsoe-cserét követően - beszélt egyébként Ryan McDonough-val, a Suns GM-jével is erről, hogy készen áll, ha kell, ha pedig nem, akkor megvitatják, hogyan tovább.

A Toronto Raptors ma hajnalban a New Orleans Pelicanst verte, DeMarcus Cousinsnak pedig megint volt némi problémája. A center találkozó után azt nyilatkozta, hogy Jonas Valanciunas floppolt, de a litván egyébként is nagyon jó ebben - az első félidő végén adott el egy támadófaultot a kanadaiak középjátékosa, valószínűleg ez nem tetszett Cousinsnak. Valanciunas annyit mondott erre Daniel Reynoldsnak (Raptors HQ), hogy életében nem floppolt még.

A végére pedig egy távoli jövőbe szóló hír maradt: az előbb említett Nick Friedell információi szerint Chicago rendezi a 2020-as All-Star gálát. Utoljára 1988-ban rendezett a város ilyen eseményt, akkor Michael Jordan lett a zsákolóbajnok és a főmeccs legértékesebb játékosa is, a United Centerben azonban még nem volt All-Star gála.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus