Hírmorzsák 2017-11-10 (21:15)

A Thundernél csapatmegbeszélést tartottak, erről beszélt Westbrook, George, Anthony és Felton is. Adrian Wojnarowski szerint a jelenlegi OKC egy egyéves projekt, nem lehet együtt tartani a magot. Wojnarowski szerint keleten elkaphatónak érzik a Cavst, ezért a deadline-nál nyugatról keletre költözhet több sztár is. LeBron szívesen lenne csapattulajdonos egy nap. Isaiah Thomas szerint hamarabb összeszokik Jamesszel, mint Irving. A Sixers közel áll a hosszabbításhoz Covingtonnal. Phil Jackson George Hillt akarta Ntilikina mentorának. Porzingis holnap este visszatérhet. A Pelicans kitette Josh Smith-t.

Az Oklahoma City Thundernél volt egy hosszabb csapaton belüli megbeszélés a ma hajnali, Denver Nuggets elleni zakó után. Paul George azt nyilatkozta Brett Dawsonnak (The Oklahoman), hogy jobb volt ez így, hogy mindenki elmondta, amit akart, és nem tartották magukban, mert akkor egyre csak nőtt volna a feszültség bennük. Raymond Felton szerint nem egymással van bajuk, hanem a vereségekkel, de jó, hogy így van, mert ha nem lennének frusztráltak ebben a helyzetben, az lenne a probléma. Russell Westbrook szerint mindenkinek minden évben van gondja, ők most esnek túl a sajátjukon. Carmelo Anthony pedig annyit tett ehhez hozzá, hogy két lehetőség van, vagy ezen a pocsék sorozaton kattognak még, vagy előre néznek, és megpróbálják maguk mögött tudni. Melo szerint sokat panaszkodnak a back-to-backek miatt, de az ilyen esetekben pont jól jön, hiszen azonnal tiszta lappal lehet nyitni.

A Thunderhez kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) beszélgetett Royce Younggal és Bobby Marksszal az OKC jövőjéről, márpedig szerinte ez a mostani csapat egy egyéves projekt - a fizetések miatt szinte kizárt, hogy jövőre is együtt tartsák a Westbrook-George-Anthony magot, hiszen idén is 25 milliós luxusadójuk lesz, jövőre ennél még több lenne. Wojnarowski szerint ez még a Los Angeles Lakersnek, a New York Knicksnek vagy Steve Ballmernek is komoly költség lenne ez, de a Thunder tulajdonosának, Clay Bennettnek egy kis piacon pláne.

Wojnarowski beszélt másról is, méghozzá arról, hogy szerinte keleten több csapat is elkaphatónak érzi jelenleg a Cleveland Cavalierst, és abban a főcsoportban még nagyon sokan csak keresik önmagukat. Az elismert újságíró szerint nyugaton nem nagyon változott az elképzelés a Golden State Warriorsről, az egyik vezető szerint pedig nagyon sok olyan csere lehet a trade deadline-nál, amelyben nyugatról kerülnek át jó játékosok keletre - egyszerűen azért, mert keleten úgy érzik sokan, hogy most van esélyük, nyugaton pedig megpróbálnak fizetésektől szabadulni vagy nagyobb sapka alatti helyet a nyárra. Wojnarowski szerint nagyon könnyen elképzelhető, hogy több keleti csapat is fel fogja tuningolni az állományát, és az előző években trenddé váló keletről nyugatra költözés a sztárok között meg fog fordulni.

Ha már a Cavs: LeBron James Jason Lloydnak (The Athletic) elmondta, hogy nagyon szívesen lenne csapattulajdonos egy nap - ha ilyen helyzetbe kerül anyagilag, és a megfelelő csapat van körülötte, akkor bármelyik franchise-nak szívesen lenne a tulaja. Azt is hozzátette, hogy egyelőre szó nincs arról, hogy például Dan Gilbert eladná a Cavst.

Szintén a clevelandiekhez kapcsolható, hogy Isaiah Thomas Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy persze kell némi idő, mire beleszokik a Cavs rendszerébe, de idősebb, és kicsit többet tud a kosárlabdáról, úgyhogy gyorsabban hozzá fog szokni a LeBron James melletti játékhoz, mint valaki más - itt egyértelműen Kyrie Irvingre utalt Thomas. Az irányító csípősérüléséből próbál visszatérni, és elmondása szerint egyre jobban van - hétről hétre jobban érzi magát, és folyamatosan egyre több mindent tud csinálni.

Marc Stein (New York Post) forrásai szerint a Philadelphia Sixers közel áll a megegyezéshez, hogy idő előtt hosszabbítsanak Robert Covingtonnal - nagyjából évi 15 millió dollár környékére várják a fizetését, és mivel van még sapka alatt helye a Sixersnek, így elképzelhető, hogy már erre az idényre is módosítják a szerződését, jóval több pénzt fog kapni, mint a most beírt 1.5 millió dollár.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks előző elnöke, Phil Jackson George Hillt akarta leigazolni Frank Ntilikina mentorának, ha maradt volna posztján - őt például Tim Hardaway Jr. egyáltalán nem érdekelte.

A Knicksnél egyébként Kristaps Porzingis holnap este, a Sacramento Kings ellen visszatérhet.

A végére pedig a New Orleans Pelicans maradt, amely kitette Josh Smith-t - az erőcsatárt csak a Hardship Exception miatt tudták leigazolni, tehát ideiglenes szerződést kaphatott a sérülések idejére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus