Hírmorzsák 2017-11-11 (11:30)

Durant All-Defensive csapattag akar lenni - nem akarta, hogy őt mutogassák a videózásoknál, ezért kezdett el védekezni. Jimmy Butler több figyelmet szentel innentől a pontszerzésnek. Embiid nagyon várja már, hogy a Warriors ellen játszhasson - már nyáron elkezdte a trash talkot Draymond Greennel. Irving agyrázkódást szenvedett. Tony Parker még november vége előtt el akarja kezdeni a szezont. Bledsoe szerint nem tehet arról, ahogy a Suns iránt érzett annál a bizonyos tweetjénél. Earl Watson nem vonta eléggé felelősségre a játékosait. Hivatalos: Chicagóé a 2020-as All-Star gála.

A Golden State Warriors egyik sztárja, Kevin Durant Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett a védekezésről. Durant saját bevallása szerint korábban egy scorer, egy egy-egy játékos volt, és csak arra gondolt, hogyan tud különbözőképpen pontot szerezni, nem arra, hogy hogyan tud befolyással lenni különböző módokon a játékra, ez utóbbira nagyjából 2012/13 óta próbál odafigyelni. A védekezés két évvel azt megelőzően kezdett központi téma lenni nála, hogy az oaklandiekhez került, mert nem akarta, hogy a különböző videózásokon állandóan őt mutogassák, mint negatív példát, hogy hogyan futottak be mögötte, vagy hogyan nem ment oda megzavarni egy dobást.

A videózások előtt ideges is volt emiatt, ezért akart fejlődni, most pedig szeretne All-Defensive tag lenni - jelenleg egyébként 2.45-ös blokkátlaga van, amivel Rudy Gobert mögött második a ligában. Azt szeretné, ha az edzők megbízhatnának benne, és nem kellene lekapniuk folyamatosan a negyedik negyedekben azért, mert nem tud védekezni - sosem akart ilyen játékos lenni, és ettől jobban félt, mint bármitől. Durant azt is elmondta, hogy sokat segít neki, hogy Draymond Greennel, Andre Iguodalával és Shaun Livingstonnal van egy csapatban, mert átragad rá is ugyanaz a mentalitás. Nagyon jó egy egységet alkotni támadásban és védekezésben egyaránt a másik négy pályán lévő csapattársával - nem akar kilógni ő sem a sorból.

Szntén a Warriorshoz kapcsolható, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt nyilatkozta tegnap, hogy a nyáron találkozott az előbb említett Draymond Greennel, és megmondta neki, hogy rendesen el fogja őt "verni" a pályán. Alig várja már, hogy a Golden State ellen játszhasson - a kiváló csapatuk mellett azt is kiemelte Embiid, hogy Green mennyire jó trash talkban, és úgy érzi, hogy ő is fel tud nőni a feladathoz ilyen tekintetben is. Azért is várja már ennyire a bajnok elleni összecsapást, mert még soha nem játszott ellenük - mint ismert, az előző három idényben összesen 31 mérkőzést bírt, és az első két teljesen kihagyott szezonja után az előző évben egyik Warriors elleni találkozón sem volt bevethető.

A Boston Celticsnél ma hajnalban Kyrie Irving agyrázkódást szenvedett, miután saját csapattársa, Aron Baynes lekönyökölte véletlenül a Charlotte Hornets elleni összecsapás legelején. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de ha agyrázkódásról van szó, akkor az ilyenkor szokásos protokollon át kell esnie. Sérülések témakörbe tartozik az is, hogy a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker azt mondta, hogy nagyon jól halad a rehabja, és érzése szerint még november vége előtt elkezdheti a szezont.

Ma hajnalban bemutatkozott a Milwaukee Bucksnál Eric Bledsoe, aki a Spurs elleni idegenbeli sikerrel debütált új csapatában. Bledsoe még a meccs előtt beszélgetett a Bucks kommentátorával, Telly Hughes-zal - szerinte sokan nagy ügyet csináltak a "nem akarok itt lenni" tweetjéből, de nem tudott mit kezdeni azzal, amit akkor a Suns iránt érzett, és most már nem is tud mit csinálni ezzel kapcsolatban. Leadta az ilyenkor mindig kötelező mondatokat is - nagyon örül, hogy Milwaukee-ban van, és csodálatos helynek és csapatnak tartja új klubját.

Ide kapcsolható, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint Earl Watson rengeteg hiba után is a pályán hagyta a játékosait a szezon első három meccsén, és emiatt sokan elgondolkodtak, hogy van-e bármilyen következménye, ha nem játszanak jól, ha ilyen szinten nincsenek felelősségre vonva.

A Minnesota Timberwolvestól Jimmy Butler tegnap kijelentette az újságíróknak, hogy mostantól kezdve jóval több figyelmet fog szentelni a pontszerzésnek - szerinte elég jó lett ebben az évek során, szeret is sok pontot dobni, úgyhogy egy másik játékost fognak látni innentől kezdve. Butler szerint egy csapat vezetése nem csak arról szól, hogy kosarakat kell szórni, de úgy érzi, több kell tőle ebben a tekintetben, méghozzá sokkal több, jelenleg túlságosan passzív támadásban. Mindig passzolni fog az üres embernek, de ha úgy érzi, hogy jó helyzetben van, akkor vállalni fog minden egyes alkalommal.

A végére pedig a tegnap reggeli hír megerősítése maradt: tegnap este hivatalosan is bejelentették, hogy Chicago rendezi a 2020-as All-Star gálát február 14. és 16. között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus