Hírmorzsák 2017-11-12 (09:45)

Lonzo Ball történelmet írt, Dennis Smith Jr. egy illusztris társaságba került, DeMarcus Cousins pedig egy nem annyira pozitívba. A Cavs érdeklődik Monroe iránt? Kyrie Irvingnek eltört az egyik arccsontja, de agyrázkódást nem szenvedett. Steph Curry szerint Ben Simmons és Joel Embiid állatok. LeBron James szerint Dennis Smith Jr.-nak most a Knicksnél kellene játszania. Joakim Noah szerint az eltiltása segített rendbe rakni az életét.

Sam Amico (AmicoHoops) hozta a hírt, úgyhogy borzasztóan óvatosan kell kezelni, de az újságíró úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers kinézte magának Greg Monroe-t, és azon gondolkodnak, hogy ajánlatot tesznek érte a Phoenix Sunsnak.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry azt nyilatkozta a ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni összecsapás előtt a Sixers két magasemberéről, Ben Simmonsról és Joel Embiidről, hogy állatok, és nagyon magas szinten játszanak jelenleg. Jó passzban vannak, kiváló keretük van, és most egészségesek is, ami természetesen jó a ligának. Hihetetlen dolgokat csinálnak, jó lesz velük megismerkedni a pályán, kemények, és nagyszerű történet az övék.

A ma hajnal egyik statisztikája, hogy a New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins lett a liga történetének nyolcadik játékosa, aki úgy játszott 500 mérkőzést a ligában, hogy egyetlen egyszer sem szerepelt a PO-ban. A Los Angeles Lakers sok savat kapó idei 1/2-ese, Lonzo Ball a Milwaukee Bucks elleni mérkőzésen a liga történetének legfiatalabb játékosa lett, aki tripla-duplát ért el - 20 évesen és 15 naposan sikerült ez neki, az eddigi csúcsot LeBron James 20 évvel és 20 nappal tartotta. Ballnál meg lehet említeni azt is, hogy 1983/84 óta mindössze a 16. játékos, aki a tripla-dupla mellett legalább 3-3 szerzett labdát és blokkot is jegyzett (19 pont, 11 pattanó és 13 gólpassz mellett 3 szerzett labdája és 4 blokkja volt) - 83/84 jegyzik az összes statot, a teljes listát pedig ezen a linken találjátok. A Dallas Mavericks újonca, Dennis Smith Jr. is illusztris társaságba került - Kevin Garnett, LeBron James és Kyrie Irving után ő a negyedik játékos, aki tinédzserként egy legalább 20/5/5/2/2-es számsort hozott egy mérkőzésen.

Ha már szóba került Dennis Smith Jr. és közvetve LeBron James is, akkor folytassuk velük, a Cleveland Cavaliers ikonja ugyanis a ma hajnali, Dallas elleni meccsük után kijelentette, hogy az irányítónak a New York Knicksnél kellene most játszania - mint ismert, a Knicks Frank Ntilikinát választotta ki 1/8-on, Smith pedig egy hellyel később, az 1/9-en került a texasiakhoz az idei játékosbörzén.

Maradjunk még mindig a Mavsnél, akiknél Nerlens Noelnek semmi baja nincs, mégis kikerült a rotációból is. Rick Carlisle vezetőedzőtől kérdezték, hogy mi ennek az oka, mire annyit válaszolt, hogy a játékperceket ki kell érdemelni.

Térjünk még vissza kicsit a New Yorkra, miután Joakim Noah letöltötte 20 meccses eltiltását. A francia játékos Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ez nemcsak tanulópénz volt neki, hanem szégyelli is magát miatta, de ez az eset segített rendbe rakni az életét, és most csak arra figyel, ami igazán számít. Még mindig úgy érzi, hogy egy nagy lehetőség számára, hogy otthon játszhat, és ezt nem veszi készpénznek. Noah azt is hozzátette, hogy bármilyen szerepet is kap a Knicksnél, elfogadja, és csak annyit tehet, hogy mindig készen fog állni minden feladatra.

A végére pedig ezúttal Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving maradt, aki nem agyrázkódást szenvedett, hanem eltört egy arccsontja a tegnap hajnali, Charlotte Hornets elleni találkozón, mikor csapattársa, Aron Baynes véletlenül lekönyökölte - valószínűleg nem játszik ma este, a Toronto Raptors ellen, és két hétig védőmaszkot kell hordania.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus