Hírmorzsák 2017-11-12 (20:45)

Porzingis és Kanter is válaszoltak LeBron James hajnali, Knickset érintő kijelentésére - bevédték Ntilikinát. Porzingis mesélt arról, mi a különbség az idei és a tavalyi Knicks között. Jimmy Butler szerint a védekezésük a gyengeségük, ezen kell állítaniuk. Lonzo Ballt nem érdekli a tripla-duplája, mivel kikaptak. Kyle Kuzma szerint a Top5-ben kellett volna elkelnie a drafton. Rick Carlisle szerint nincs örökre a padra száműzve Nerlens Noel, csak meg kell dolgoznia a játéklehetőségért. A New York kitette keretéből Mindaugas Kuzminskast. D'Angelo Russell több meccset is kihagyhat bal térdsérülése miatt 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Brooklyn Nets hátvédje, D'Angelo Russell valószínűleg kihagy pár mérkőzést, miután ma hajnalban, a Utah Jazz ellen megsérült a bal térde.

A Minnesota Timberwolves ma hajnalban a Phoenix Sunstól kapott ki, ami nyilvánvalóan csalódásra adott okot az együttesnél, erről beszélt a találkozó után Jimmy Butler. A nyáron szerzett sztár az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy a támadással semmi gondjuk nem lesz a szezon során, de tőlük és másoktól is azt fogják hallani folyamatosan, hogy egyáltalán nem védekeznek. Butler szerint egyértelműen a hátul mutatott teljesítményük a gyengéjük jelenleg, és amíg ezt nem oldják meg, addig nagyon sok hasonló eredmény fog születni, mint ami most a Suns ellen. Nem tudják elérni, hogy az ellenfeleiknek a gyengeségeiket kelljen használni, játszhatnak az erősségeikre, és ebben ő is ludas, Devin Booker ma lejátszotta a pályáról - nem volt ott a dobásokon, és onnan dobhatott Booker, ahonnan szeret. Egyértelmű, hogy neki is jobban kell védekeznie, az egész nála kezdődik.

Arról a reggeli hírekben olvashattatok már, hogy LeBron James szerint a New York Knicksnek Dennis Smith Jr.-t kellett volna kiválasztania a drafton. James elmondása szerint egy igazi csiszolatlan gyémánt került a Dallas Maverickshez, egy nagyon jó játékosról mondott le a Knicks - azt is kiemelte, hogy tudja, hogy ebből még lesz pár szalagcím. A New York magasembere, Enes Kanter azt válaszolta erre Adam Zagoriának (SNY.tv), hogy őt aztán nem érdekli, ki mondja, de nem engedi, hogy bárki tiszteletlenül beszéljen a "családjával", és nagyon örülnek annak, aki most a csapatukban van - mint ismert, a Knicks 1/8-on Frank Ntilikinát draftolta, Smith pedig egy hellyel később került a Mavshez. Kristaps Porzingis annyit tett ehhez hozzá, hogy fogalma sincs, miért mondta ezt James, de senkire nem cserélné le a francia irányítót.

Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) arról is beszélt, hogy mi volt a különbség a tavalyi meg az idei Knicks között. A lett unikornis szerint az előző idény első felében voltak bőven 50% fölött is, de ezt csak a tehetségüknek köszönhették - úgy érezte, hogy abszolút nem voltak meg azok az alapok csapatként, amikkel ezt a teljesítményt hosszútávon is tartani tudták, nem is sikerült. Idén az a különbség, hogy 48 percig küzdenek, hajtanak védekezésben, sosem adják fel, támadásban pedig rengeteg gólpasszt osztanak ki, egységesen kosaraznak, rengeteget jár a labda, így mindenkit bevonnak a játékba és mindenki veszélyes. Porzingis szerint egyszerűen jobb a kapcsolat idén a gárdán belül.

Az is a Knickshez tartozik, hogy Mindaugas Kuzminskast kitették keretükből - Joakim Noah visszatérése miatt volt erre szükség.

Szintén volt arról szó reggel, hogy a Dallas Mavericksnél Rick Carlisle önszántából tette ki Nerlens Noelt a rotációból, semmilyen sérülés nem hátráltatja a centert. A tréner szerint jelenleg Noel és Salah Mejri között kell elosztani a perceket, és utóbbi dolgozott meg értük. Nincs végleg a padra száműzve Noel, náluk nem így működnek a dolgok, de a helyzet egyszerű: fel kell venni a küzdelmet, aztán ha valaki kiérdemli a játéklehetőséget, akkor megkapja, de azért is meg kell küzdeni, hogy megtartsa valaki a perceit. Noel azt mondta, hogy rendben van, nagyon magabiztos játékos, és tudja, hogy meccsbefolyásoló tényező tud lenni. Ha pályára szólítják, mindent meg fog tenni a győzelem elérése érdekében, mert csak erről szól a játéka.

A Los Angeles Lakers idei 1/2-ese, Lonzo Ball pedig szintén a ma reggel témája volt, miután a legfiatalabb játékos lett a liga történetében, aki tripla-duplát tudott elérni. Ball Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy ugyanilyen stílusban játszott világ életében - a mai NBA-ben rengeteg irányító szerez sok pontot, de őt sokkal jobban izgatja a játékra gyakorolt hatása és az, hogy mit tud tenni azért, hogy csapata győzzön. Nem mindig a pontszerzésről fog szólni a játéka, de azt is elmondta, hogy ebben a szegmensben is próbál fejlődni. Hozzátette, hogy nem könnyű a mostani idegenbeli túrájuk a sok vereséggel, mert több időzónában kell egymás után játszaniuk, méghozzá elég jó csapatokkal, de tanulniuk kell ebből. Többször elmondta már, de most is, hogy az ő játékát az minősíti, hogy nyernek vagy veszítenek - ma kikaptak, ezért nem is nagyon érdekli ez a tripla-dupla. Volt esélyük szerinte a győzelemre, de nem tudták kihasználni, úgyhogy folytatniuk kell a munkát.

A végére pedig Ball csapattársa, a Lakers másik idei első körös draftee-ja, Kyle Kuzma maradt, akinek feltették a kérdést, hogy hol kellett volna szerinte elkelnie az idei játékosbörzén, amire annyit mondott Mike Trudellnek (Lakers riporter), hogy egyértelműen a Top5-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus