Hírmorzsák 2017-11-13 (20:45)

Durant lett az év bajnoka a GQ-nál. LeBron szerint Phil Jacksonnak akart beszólni a Dennis Smith Jr.-os kommentjével, de azért helyrerakta Enes Kantert is. Porzingis már második a PER listán Giannis mögött, NET ratingben a Golden State vezet. Embiid imádja Lonzo Ballt, semmi baja nincs vele. Mirotic már a Bullsnál edz, de még mindig kerüli Portist, aki üzent neki. Devin Booker szerint a Suns jó irányba halad, egyszerűen nincs még elég tapasztalatuk. Earl Watsonnak azt mondták, mikor kinevezték ideiglenes vezetőedzőnek, hogy hosszútávra nem tartják meg. Megvan a Hornets mezszponzora. Batum szerdán elkezdheti az idényt, Steph Curry ma éjszakai játéka kérdéses. MWP jövőre Stephen Jackson csapatában játszik a BIG3-ben, Iverson és Abdul-Rauf visszatérnek.

A ma esti morzsát a Golden State Warriorsszal kezdjük. Egyrészt Steph Curry játéka kérdéses ma éjszaka, az Orlando Magic ellen, miután meghúzta a jobb combját. Másrészt Kevin Durantet az év bajnokának választotta a GQ magazin.

Tegnap délelőtt olvashattatok róla, hogy LeBron James szerint a New York Knicksnek Dennis Smith Jr.-t kellett volna kiválasztani az idei drafton, tegnap este pedig arról is írtunk, hogy Enes Kanter és Kristaps Porzingis is megvédték a Smith helyett kihúzott Frank Ntilikinát. James elmondása szerint abszolút nem akart Ntilikinára semmi rosszat mondani, egyszerűen arra gondolt, hogy Smith mennyire jó lenne a Knickshez, meg oda akart nyomni Phil Jacksonnak egyet. Nem is gondolt a francia irányítóra, amikor Smith-ről beszélt, csak a Knicks vezetőségére, Jacksonra, Smith tehetségére, illetve arra, hogy a Dallas Mavericks irányítója milyen jól illene Porzingis mellé. Ennyit mondana azoknak, akik nem látnak tovább az orruknál meg Enes Kanternek, akinek mindig van valami megjegyzése - azt is hozzátette, hogy nem tudja, mi baja van a töröknek.

Ha már szóba került Porzingis, akkor itt térjünk ki a heti statisztikákra. PER-ben továbbra is Giannis Antetokounmpo vezet (32.6), viszont feljött mögé a második helyre a Knicks sztárja, Porzingis (30.7) már ott lohol a görög nyomában - a harmadik Anthony Davis (30.2), a Top25-öt pedig ezen a linken megtaláljátok. NET ratingben a Golden State Warriors már vezeti a ligát +11.7-tel (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége), a Boston Celtics a második (+8.5), a Houston Rockets pedig a harmadik (+8.3) - a teljes listát ezen a linken találjátok!

A héten a Philadelphia Sixers a Los Angeles Lakersszel is játszik, Joel Embiid pedig az ESPN-nek elmondta, hogy függetlenül attól, mi volt az apjával, szeretné, ha egy valami világos lenne mindenkinek: imádja Lonzo Ballt. Embiidnek tetszik, amit Ball csinál, főleg a saját cipőmárkájával - sokat azt gondolják, hogy ő utálja az aranysárga-lilák irányítóját, de ez egyáltalán nincs így, sőt, pont az ellenkezője igaz.

A Chicago Bullsnál van egy ennél konkrétabb szappanopera. Nikola Mirotic visszatért a csapat edzőközpontjába, ott végez könnyített tréningeket, de a hírek szerint továbbra is kerüli Bobby Portist. Portis annyit mondott erről, hogy ő többet nem próbálkozik - ha a spanyol-montenegrói magasember rendezni akarja a helyzetet, ő tárt karokkal várja. John Paxson annyit mondott erről, hogy mindkét érintett felnőtt ember, ez egy munkahely, és mindketten a csapat részei, ennyire egyszerű a helyzet.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy szerinte jó irányba halad a klub. Booker szerint rengeteget melóznak, de nagyon fiatal csapatuk van, és nagyon kevesen fogják fel, mennyire tehetséges játékosok alkotják a ligát, amelyben megfelelő tapasztalat híján nagyon nehéz eredményeket elérni. Az a fontos, hogy továbbra is fejlődjenek, és ezt tudják is - van egy kiváló fiatal magjuk, akiknek érett, felnőtt emberek ellen kell felvenni a küzdelmet. A Golden State Warriors vagy a San Antonio Spurs, tehát az igazán jó csapatok 5-10 éve együtt vannak, úgyhogy úgy érzi, jó úton járnak. Pár éven belül azzal az állománnyal, amivel jelenleg rendelkeznek, plusz némi tapasztalattal kitűnően szerepelhetnek majd.

Szintén az arizonaiakhoz tartozik, hogy volt vezetőedzőjük, Earl Watson az ESPN The Hoop Collective című adásában azt mondta, hogy eredetileg, mikor megkapta az ideiglenes tréneri posztot a Sunsnál, akkor a vezetőség és a tulajdonosi kör megmondták neki, hogy nem lesz véglegesítve a posztján. Nem tudta, mi fog történni, de úgy érezte, rövid élete lesz a Phoenix élén, úgyhogy komoly nyomot akart hagyni a csapaton, hogy bárki is következzen utána, az jobb állapotban találja az együttest, mint előtte volt. Watson szerint a játékosok fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, illetve arra, hogy a fiatalokra támaszkodjanak. A menesztéséről annyit mondott, hogy kapott egy üzenetet, hogy találkozni akarnak vele a vezetők, és azért innen már tudta, mi következik.

Az egykor nagy reményekkel induló Perry Jones III aláírt a G-Ligás Iowa Wolveshoz - az előző idényt is ennél a csapatnál töltötte.

A Charlotte Hornetshez két hír tartozik. Egyrészt megvan a mezszponzoruk - a LendingTree-vel írtak alá szerződést. Másrészt egyik sztárjuk, Nicolas Batum még nem kezdhette el a szezont, miután az előszezonban megsérült a bal könyöke. A francia swingman először vett részt az 5-5 elleni gyakorlatokban azóta, és ha nem lesz visszaesés állapotában, akkor szerda éjszaka pályára is léphet a Cleveland Cavaliers ellen.

A végére pedig a BIG3 maradt, amely bejelentette, hogy Metta World Peace a Killer 3s-nél játszik jövőre Stephen Jacksonék mellett, Allen Iverson visszatér, és a 3's Company edzője lesz, Mahmoud Abdul-Rauf pedig marad a 3 Headed Monstersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus