Hírmorzsák 2017-11-14 (10:45)

Folytatódik a James-Knicks szappanopera: LeBron nekiment Ntilikinának, Kanterrel folytatta a szópárbajt, Phil Jacksonnak pedig megint beszólt. Tobias Harris és Nikola Jokics lettek a hét játékosai. LeBron Lonzo Ballt dicsérte. Ball a Suns ellen a teljes negyedik negyedet végigülte, de nem panaszkodik. Rondo visszatért. Aaron Gordon indulna a 2018-as All-Star gála zsákolóversenyén, ha meghívják. A Pistons és a Rockets Top10-ben védekezésben és támadásban is. Stauskas egy-másfél hetet kihagy (boka), Baylessnek megint a csuklójával van gondja.

A Detroit Pistons csatára, Tobias Harris, illetve a Denver Nuggets centere, Nikola Jokics lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Harris 3-0-t ment az autóvárosiakkal, miközben 21.3 pontot és 7.7 pattanót átlagolt 64%-os triplamutatóval, és minden mérkőzésen legalább 4 bedobott hármassal. A szerb csillag 17.2 pontos, 11.9 pattanós és 4.9 gólpasszos mutatót hozott össze ez idő alatt.

Az elmúlt napokban lényegében minden morzsában tárgyalt LeBron James - New York Knicks balhé tovább folytatódott az éjszaka folyamán is - a Cleveland Cavaliers a Knicks vendége volt, és ahogy arról olvashattatok már az összefoglalóban, 23 pontos hátrányból fordítva győztek az ohióiak. Frank Isola (New York Daily News) folytatta tovább a butáskodást, miután twitteren azt írta, hogy volt a Cavsnek egy Dennis Smith Jr.-nál és Frank Ntilikinánál is jobb irányítója, akit aztán megpróbáltak az Indiana Pacershez cserélni - erre reagált Brian Windhorst (ESPN), hogy ez úgy történt, hogy a Pacers felajánlotta Kyrie Irvingért Paul George-ot, a Cleveland meg nemet mondott.

A meccsen aztán James összekapott Frank Ntilikinával is többek között, ahogy azt a mai Visszajátszásban is láthattátok már, majd jött Enes Kanter testőr. A találkozó után Kanter találta be LeBront, akivel egyébként is volt már szóváltásuk az előző napokban. James tavaly elkezdett vizes palackkal játszani a Madison Square Gardenben, amit páran tiszteletlenségnek vettek - Kanter erre utalva azt mondta, hogy még egyszer ilyen nem lesz, és nem érdekli, ki minek hívja magát, királynak, királynőnek vagy hercegnőnek, ilyet velük senki nem csinál, mert harcolni fognak. James erre reagálva annyit mondott az újságíróknak, hogy ő a király, a felesége a királynő, a lányuk pedig a hercegnő. Mikor rákérdeztek, hogy mi történt ennél az összezördülésnél, akkor annyit mondott, hogy semmi, nyertek.

LeBron azért természetesen nem felejtett el odaszúrni egyet megint Phil Jacksonnak. A meccs után ugyanis azt is elmondta a Cavs ikonja, hogy jól játszik a Knicks, és Jeff Hornacek végre mosolyog a pálya szélén - James megfogalmazása szerint "az öregember" elküldésével végre a saját elképzeléseit valósíthatja meg a vezetőedző, és úgy tűnik egyelőre, hogy ezzel hatékony a New York.

Jamesnek azért volt malícia nélkül átitatott dicsérete is - a találkozó előtt még a Los Angeles Lakers idei 1/2-esét, Lonzo Ballt dicsérte, miután a játékmester megdöntötte a csúcsát 5 nappal, már ő ért el legfiatalabban tripla-duplát a liga történetében. LeBron annyit mondott, hogy gratulál Ballnak, aki nagyon-nagyon jó, sőt, egészen kiváló irányító lehet, ha tovább dolgozik, és eddig úgy néz ki, hogy ezt teszi. Ball annyit mondott erre, hogy ez nagy motiváció számára - ha James mondja ezt személyesen, az megtiszteletés, úgyhogy megpróbál minden egyes nap fejlődni.

A Lakers ma hajnalban legyőzte a Phoenix Sunsot, de Ball a teljes negyedik negyedet a padon töltötte, miután 3/10-es mezőnymutatóval 7 pontig, 5-5 gólpasszig és pattanóig, valamint 4 eladott labdáig jutott. Az irányító a meccs után elmondta, hogy nem panaszkodik, hiszen győztek - a csapattársai elvégezték a munkát, így legalább egy meccset tudtak nyerni ezen az idegenbeli túrán. Ball azt is hozzátette, hogy Jordan Clarksonnak nagyon ment, ő is inkább vele játszatta volna le a végjátékot.

A Philadelphia Sixersnél Jerryd Bayless zsinórban negyedik meccsét hagyta ki ma hajnalban - megint a bal csuklójával vannak gondok. A Sixersnél Nik Stauskas is hiányzik (bár ő egyébként is kiszorult az aktív rotációból), neki a jobb bokája fáj, és 7-10 napos kihagyás vár rá. A New Orleans Pelicansnél Rajon Rondo felépült sportsérve és műtétje után, ma hajnalban be is mutatkozott új csapatában az Atlanta Hawks ellen.

Az Orlando Magic idén nagyot robbantó játékosa, Aaron Gordon Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy ha meghívnák a 2018-as All-Star gála zsákolóversenyére, akkor szívesen elindulna.

A végére pedig a támadási és védekezési hatékonyság - életkor halmazábra maradt, amely alapján kiderül, hogy csak a net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbség) harmadik és negyedik helyen álló Houston Rockets és Detroit Pistons helyezkednek el támadásban és védekezésben is a Top10-ben. A net rating alapján első Golden State Warriors a ligaelső támadójátéka mellett csak a 13. egyelőre védekezésben, a net ratingben második Boston Celtics pedig a ligaelső védekezése mellett 17. az előrejátékot tekintve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus