Hírmorzsák 2017-11-17 (21:15)

Curry szerint nagyon valószínű, hogy a döntő előzetese volt a hajnali Celtics-Warriors. Durantnek fontosak az egykori csapattársai és főnökei a Thundernél, de volt rájuk mérges is - nagyon a szívére vette a sok negatív jelzőt olyanoktól, akik korábban körberajongták. Draymond Green és Steve Kerr bíróztak kicsit a Celtics elleni vereség után. Jaylen Brown úgy játszott, hogy előtte halt meg a legjobb barátja. Mike Conley legalább két hétre kiesett (sarok, Achilles). Lonzo Ball marad a Lakers kezdő irányítója. Új utazási ütemterve van a Cavsnek erre az idényre. Harden azt hitte ma hajnalban a félidőben, hogy elromlott az eredményjelző - a Suns közösségi médiával foglalkozó részlegén poénosra vették a dolgot.

Tegnap este olvashattatok már Kevin Durant egyik nyilatkozatáról, de a Golden State Warriors kiscsatára Ric Bucherrel (Bleacher Report) is beszélgetett, amelyben szóba került többek között az Oklahoma City Thunder is. Durant azt mondta, hogy lehet, hogy nem beszélnek egymással, vagy mérgesek is rá, de nagyon sokat jelentenek neki azok az emberek - legyen szó Troy Weaverről, Westbrookról, Prestiről, Nick Collisonról, Wilson Taylorról vagy Clay Bennettről és a családjáról, ő tiszta szívéből szereti őket. A kiscsatár szerint ha nem is beszélnek egymással, majd fognak.

Saját bevallása szerint azért nem mindig így tekintett a dolgokra, például amikor visszatért először Oklahoma Citybe, vagy amikor odaadták másnak a korábbi mezszámát. Ez utóbbival kapcsolatban egyébként azt mondta, hog a legjobb barátja a Thundernél dolgozik, de neki is megmondta, hogy "b*sszák meg, ez így nincs rendben". Aztán lenyugodott egy kicsit, és úgy volt vele, hogy nem annyira komoly ez a dolog, hiszen nem az ő mezszáma már, annak adják, akinek akarják. Ettől függetlenül azért szerinte mikor felmerült, hogy egy two-way szerződésű játékosnak adják a 35-öst, akkor mondhatta volna valaki, hogy "na ne, túl sok szép emlékünk van ezzel a számmal kapcsolatban". Persze ez egy idő után mindegy lesz - ő csinált valamit, ami nem tetszett a Thundernek, és a csapat is csinált valamit, ami nem tetszett neki, van ilyen. Szerinte ha a halálos ágyán feküdne, akkor Presti és Westbrook is ott lennének mellette, úgyhogy inkább ilyen szemszögből nézi a helyzetet.

Durant beszélt arról is, hogy ő is ember, akinek vannak érzései, és ezt nem fél kimutatni mások előtt. Nagyon nem esett neki jól, hogy azok az emberek anyázták a pálya széléről, akik pár hónappal korábban még azt gondolták, hogy valami isteni csoda, csak azért, mert az ő csapatukban játszott. Állandóan a TV-ben voltak, sokáig jutottak a PO-okban, és mindenki büszkéledhetett másoknak, hogy milyen jó városban él. Addig minden rendben volt, amíg ő tett valamit az emberekért, és őket képviselte, aztán meg amikor a saját kezébe vette a sorsát és a pályafutását, akkor azonnal elkezdték mindenféle negatív jelzővel illetni. Nagyon furcsa volt neki, hogy olyanok, akik érte szorítottak, és beszélt is velük rendszeresen, most teljesen kifordultak magukból.

Ha reagál ezekre, akkor azt mondják, hogy maradjon csendben, túl érzékeny, és tűrnie kellene a savazást, mert mindenki keresztülment ezen, Michael Jordan is. Ő úgy gondolja, hogy Jordan egyáltalán nem ment át ilyesmin, maximum olyanon, hogy az újságban azt olvasta, hogy 7/33 volt az előző meccsen, és vajon hogyan fog ebből kilábalni. Durant szerint ez kritika, de az nem kritika, hogy "kapd be", "gyáva", "rib*nc". A kritika az, ha Mr. Megbízhatatlannak hívják, másnap pedig egy kiváló meccsel válaszol erre.

A Warriors ma hajnalban a Boston Celticsszel játszott, és ki is kaptak a ligaelsőtől. A mérkőzést követően megkérdezték Steph Curryt, hogy ez a döntő egyik "előzetese" volt-e, amire azt mondta, hogy nagyon valószínű. Jelenleg a Celtics az első keleten, de persze a PO-ban még le kell győzniük a főcsoportból zsinórban háromszor a fináléba jutó Cleveland Cavalierst. Majd kiderül, mi történik, de hozzátette, hogy úgy hallotta, elég jó az időjárás júniusban Bostonban.

A meccs után bírózott egy kicsit a Golden State - mint ismert, négy ponttal kikaptak, miután 88-88-as állásnál Kyrie Irving két büntetővel hozta a meccset a Bostonnak. Draymond Green azt nyilatkozta, hogy Irving nem dobott jól, de rengetegszer odaállhatott a vonalra - az már más kérdés, hogy érdemtelenül tehette-e ezt vagy sem. Steve Kerr vezetőedző annyit tett hozzá, hogy megnézte a felvételeket, semmilyen fault nem volt ott a végén - Green kapott egyébként személyi hibát.

A Celtics wingje, Jaylen Brown 22 ponttal, 7 pattanóval és 2 blokkal segítette csapatát, pedig egy nappal korábban halt meg a legjobb barátja, Trevin Steede. Brown azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz volt ezt elfogadni, mindenki teljes sokkban volt, de tudta, hogy néha barátja is azt szeretné, ha játszana. Nehéz volt összeszedni a gondolatait, és eleinte a szobáját sem akarta elhagyni, egyáltalán nem volt olyan állapotban, hogy játsszon, viszont az elhunyt srác édesanyja és családja inspirálták, hogy mégis játsszon. A csapattársai sokat segítettek neki, és sikerült behúzni ezt a győzelmet, a mérkőzés után pedig Irving oda is adta neki a meccslabdát azzal, hogy "ezt Trevinért".

Van egy elég komoly probléma a Memphis Grizzliesnél, Mike Conley bal sarka és Achillese fáj. Egyelőre nem műtik, de legalább két hetet ki kell hagynia, addig megpróbálnak más kezelésekkel javítani állapotán.

A Los Angeles Lakersnél Lonzo Ball marad a kezdő irányító annak ellenére, hogy 30.3%-kal dob a mezőnyből és 23%-kal a triplavonalon túlról. Luke Walton vezetőedző azt mondta Serena Wintersnek (Lakers Nation), hogy úgy tűnt, mintha a tegnap hajnalban nem ugyanolyan energiával és örömmel játszott volna Ball, mint egyébként, de az jó jel, hogy mérges magára, és idegesíti a jelenlegi helyzet. Ball egyébként a Philly elleni mérkőzés után és tegnap reggel is plusz dobóedzéseket végzett a hírek szerint.

A Cleveland Cavaliers megváltoztatta az utazási menetrendjét, és egyelőre ez be is jön a társaságnak - a meccsek után maradnak az adott városban, ahol épp pályára léptek, és csak másnap utaznak tovább. Steve Spiro, a Cavs erőnléti edzője azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy az alvásnál nincs jobb pihenés - amennyire megterheli a testét egy-egy NBA játékos a sok utazással, a meccsekkel és az edzésekkel, lehet akármilyen technológiájuk, de az éjszakai alvásnak nagyon fontos szerepe van a teljesítményben, erre oda kell figyelniük. LeBron James annyit mondott, hogy öregek, úgyhogy amikor lehetőségük van ott aludni az adott városban a mérkőzés után, ezt kell tenniük. Tyronn Lue vezetőedző szerint ez sokat segített nekik - nincs annyi back-to-back, főleg idegenben, úgyhogy a köztes napokon tudnak utazni a következő városba, ami nekik nagyon jól jön.

Arról tegnap este szó volt, hogy a Dallas Mavericks leigazolja Antonius Clevelandet - two-way szerződést kapott a Goden State D-Ligás csapatától szerzett játékos, és Gian Clavellt rakták ki a keretből, hogy legyen hely számára.

A végére pedig a Houston Rockets maradt, amely ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen 90 pontot dobott a félidőben. James Harden azt nyilatkozta, hogy azt hitte, hogy elromlott az eredményjelző - Harden egyébként 23 pontot szórt a második negyedben, ezzel holtversenyben a második a Rockets történetében, Yao Ming legjobbját állította be, Vernon Maxwellnek viszont volt egyszer egy 30-as negyede. A Phoenixnél is értették a tréfát, instagramra tették ki az alábbi képet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus