Hírmorzsák 2017-11-20 (10:35)

Embiid a 3-1-ről bukott Warriors-finélával trollkodott a zakójuk után. Markelle Fultz még 2-3 hétig harcképtelen. Durantnek bokasérülése van. Anthony Davisnek nincs agyrázkódása. Curry elfelejtette a Steve Kerr által kért játékot. Rick Carlisle szerint Jason Terry az egyik legfőbb oka, hogy aranygyűrűt nyert a Mavs. Nick Youngnak nincs baja D'Angelo Russell-lel. David Lee visszavonult. A Magic negatív franchise-rekordot állított be, Vucevic szerint szégyellniük kell magukat. Jahlil Okafor apja "Free Jah" pólóban ment Sixers meccsre.

Kezdjük a sérülésekkel. A Philadelphia Sixersnél Markelle Fultz válla egyre jobb állapotban van, viszont még 2-3 hétig nem tud pályára lépni az idei 1/1 - fizioterapeutához jár Fultz, és lassan elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát. A Golden State Warriorsnél Kevin Durant bal bokája a Sixers ellen sérült meg tegnap hajnalban, ma nem is játszott - állapota day-to-day, nem tűnik súlyosnak a problémája. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis mégsem agyrázkódást szenvedett, hanem a jobb szeme fölött zúzódott meg az egyik csontja.

A Warriors cserejátékosa, Nick Young a Brooklyn elleni összecsapás előtt elmondta, hogy semmi problémája nincs D'Angelo Russell-lel - olyan lesz neki ez a mérkőzés, mintha egy volt csapattárssal találkozna, hiába történt köztük az, ami. Young azt is hozzátette, hogy nagyon rosszul alakult számára az előző idény, szeretett volna újra játszani, és nem akarta, hogy így fejeződjön be a pályafutása.

A Golden State vasárnap hajnalban még a Philly ellen mutatott be nagy fordítást, az első negyedben azonban volt egy kis összezörrenés Steve Kerr vezetőedző és Steph Curry között - kért egy időt a tréner, majd a folytatás után 7 másodperccel még egyet, hogy egy kicsit helyretegye irányítóját. Curry elmondása szerint egyértelműen az ő hibája volt az eset, egyszerűen elfelejtette a játékot, amit Kerr felrajzolt nekik, márpedig irányítóként elfogadhatatlan, hogy fogalma sincs, hova fogja dobni a labdát. 

Ugyanehhez a meccshez tartozik Joel Embiid újabb trollkodása - twitterre rakta ki a Sixers centere a meccs után, hogy "most már legalább tudjuk, milyen egy nagy előnyt leadni", utalva ezzel még a Golden State 3-1-ről elbukott 2016-os fináléjára.

A Dallas Mavericks szintén vasárnap hajnalban győzte le a Milwaukee Bucksot, Jason Terry pedig jó eséllyel utoljára lépett pályára korábbi sikerei színhelyén, az American Airlines Centerben - három perc alatt volt egy mezőnykosara. A Dallas vezetőedzője, Rick Carlisle elmondta a meccs után, hogy tudta, hogy Terry kosarat fog dobni, és ő is tapsolt, mégha nem is tudja, mennyire volt ez helyénvaló. A tréner hozzátette, hogy mindenki tudja, mennyire kedveli Terryt, aki az egyik fő oka annak, hogy most aranygyűrű lehet az ujjukon.

A sérülésektől sújtott Utah Jazz tegnap hajnalban 40 ponttal verte idegenben az Orlando Magicet, ami a floridaiak történetének holtversenyben legnagyobb arányú hazai veresége, és összességében is a negyedik legsúlyosabb zakójuk. A találkozót követően Nikola Vucevic azt nyilatkozta, hogy szégyellniük kell magukat, hogy így teljesítettek - ez mindig elfogadhatatlan, de főleg saját közönségük előtt. Profi játékosként sokkal büszkébbnek kellene lenniük, ebből most mégsem lehetett látni semmit.

David Lee tegnap bejelentette, hogy 34 évesen visszavonul a kosárlabdázástól. - volt bajnok a Golden State-tel 2015-ben, kétszer All-Star volt, keresett majdnem 100 millió dollárt csak a csapatoktól kapott bérei alapján, három hete pedig eljegyezte kedvesét, a kétszeres US Open döntős korábbi világelsőt, Caroline Wozniackit.

A végére pedig Jahlil Okafor apja maradt, aki jelezte, hogy mit kéne tenni fiával. Mint ismert, a center olyan hamar szeretné elhagyni a Sixerst, amilyen gyorsan csak lehet, de a Philly egyelőre nem akarja kivásárolni egykori 1/3-asát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus