Hírmorzsák 2017-11-21 (20:30)

Doc Rivers helye veszélyben a Clippersnél. Gallinari még legalább 7-10 napot kihagy. Negatív lett Millsap röntgenje. Ben Simmonst nem az Év Újonca díj érdekli, csak a bajnoki cím. Irving Brad Stevens zsenialitását dicsérte. Marc Gasol szerint önzőek és nem védekeznek. Tony Allen szerint Westbrook floppolt, de a büntetőnél megbűnhődött. Az 1/1-esélyes Michael Porter Jr. kihagyja a teljes idényt. Módosított Air Jordan 1-esek 55.000 dollárért keltek el.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers bajban van, és ha nem tud gyorsan változtatni a jelenlegi helyzeten, akkor meneszteni fogják - mint ismert, ma hajnalban zsinórban kilencedik vereségét szedte be a Clippers, a Madison Square Gardenben ráadásul nem nagyon szaggatták szét magukat a negyedik negyedben.

Ha már Clippers, akkor folytassuk a sérülésekkel, Danilo Gallinari ugyanis még legalább 7-10 napig nem lesz bevethető farizomsérülése miatt. A Denver Nuggetsnél Paul Millsap röntgenje negatív lett csuklósérülése után, ennek ellenére nem lépett pályára ma hajnalban a Sacramento Kings ellen - nagyobb baja viszont nincs.

A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-esét, Ben Simmonst a ma hajnali, Utah Jazz elleni 27 pontos, 10 pattanós teljesítménye után kérdezték az Év Újonca díjról meg arról, hogy mekkora esélyt ad magának annak megnyerésére, amire annyit válaszolt, hogy ő gyűrűt akar nyerni, nem is egyet, ez az egyetlen célja.

A Boston Celtics sztárja, Kyrie Irving új csapatában (is) a végjátékok felelőse, és még vasárnap mondta el, hogy Brad Stevens vezetőedző miatt tud ennyire érvényesülni, aki felmérte a képességeit, és tudja, mire képes a negyedik negyedekben, de ő is tudja, mennyire brilliáns elme a tréner - mikor az ilyen helyzetekre készülnek, nagyon egy hullámhosszon vannak, bíznak egymásban, így pedig kitűnő a munkakapcsolatuk. Irving szerint Stevens az igazi vezérük, és próbál annyi mindent tanulni tőle, amennyit csak tud - olyan, mintha egy autós iskolában ott lenne mellette a tanár, aki végigvezeti a pályán, de időnként őt is odaengedi a kormányhoz.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol is vasárnap nyilatkozott a Houston Rockets elleni vereség után. A spanyol játékos szerint úgy nincs védekezés, ha négyen védekeznek öt helyett, náluk ráadásul előfordul, hogy ez a négy ember csak kettő vagy három. Van, amikor mind az öten odateszik magukat, és akkor 10-12 percig sikerül jól teljesíteniük, de ez nem elég, egyáltalán nem kiegyensúlyozottak, így meg nagyon nehezen fognak nyerni. Lehet, hogy hoznak pár meccset, elképzelhető, hogy 50% környékén maradnak, de ez kevés szerinte, az elmúlt 10 évben nem ezt építették fel, és számára ez szégyenteljes. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem direkt önzőek a csapattársai, de egyszerűen túl sokszor gondolnak magukra hamarabb, mint a csapatra. Együtt kellene védekezniük, együtt kellene jó dobóhelyzeteket kialakítaniuk, márpedig ha nem ezt teszik, az láncreakciót indít el.

Délelőtt írtunk már arról, hogy a New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins tett egy könyöklő mozdulatot Russell Westbrook felé, ezért Flagrant 2-vel kiállították. A Pelicans dobóhátvédje, Tony Allen azt nyilatkozta a meccs után, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja egyértelműen floppolt, és kihasználta, hogy Cousinsnak milyen múltja van a bíróknál, mert tudta, hogy be fogják ezt fújni a centeren. Allen szerint látható volt, hogy semmi baja nincs Westbrooknak, azonnal felpattant, aztán kihagyta a büntetőt, ami meg tudjuk, mit jelent, "ball don't lie".

Egy, a draftot komolyan befolyásoló hír: az 1/1 egyik legnagyobb esélyesének tartott Michael Porter Jr. kihagyja a teljes idényt, miután porckorongműtétje volt.

A végére pedig Michael Jordan módosított Air Jordan 1-ese maradt, ami 55.000 dollárért kelt el, ezzel ez a legdrágább pár a modellből. Jordan 1986-ban viselte ezt a cipőt, miután visszatért lábsérülését követően, és a bal csukán volt egy kis változtatás, hogy megvédje minden idők legjobbjának bal bokáját és lábfejét - ez a két ismert módosított változat közül az egyik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus