Hírmorzsák 2017-11-23 (10:00)

Beverley befejezte a szezont. A Clippers több csapattal is tárgyal DeAndre Jordan elcseréléséről. Antetokounmpo jobb térde fáj. Embiid 81%-os állapotban van, szerinte ő a legjobb védőjátékos a ligában, Draymond Green szerint pedig zseniális a Philly centere. Durant szerint nem lényeg a közte és Westbrook közötti ma hajnali szócsata, az sokkal inkább, hogy a Thunder nagyszerűen játszott, ők meg nem. A Raptors negatív, a Knicks pozitív franchise-rekordot döntött. Anthony Davis megelőzte Chris Pault a Pelicans örökranglistáján. Delon Wright egy hónapot kihagy, de nem kell műteni a vállát. A liga új edzőközpontot épít Mexikóvárosban.

Tegnap este volt róla szó, hogy Patrick Beverley-nek meg kellett műteni a jobb térdét - nem sokkal később jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN), hogy az ún. microfracture beavatkozás volt, és az elszakadt meniscusát is helyre kellett hozni, így Beverley befejezte a szezont, 9 hónapos rehab vár rá.

Ugyancsak a Clippershez kapcsolódik, hogy Tim Bontemps (Washington Post) információi szerint több csapattal is tárgyalásban állnak DeAndre Jordannel kapcsolatban - arról nincs információ, hogy melyek ezek az együttesek.

Térjünk vissza kicsit a sérülésekhez. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpónak a jobb térde fájt, ezért nem játszott ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen - nélküle is nyert csapata az Eric Bledsoe-Khris Middleton tengelyre építve. A Toronto Raptorsnál nem kell műteni Delon Wrightnak azt a vállát, ami még a New Orleans Pelicans elleni találkozón ment ki egy héttel ezelőtt, mikor DeMarcus Cousinsszal ütközött egy lepattanóért folytatott harcban, de Wojnarowski úgy tudja, hogy az irányítónak ettől függetlenül egy hónapot ki kell hagynia.

Ha már a Raptors, akkor jöjjenek a napi statisztikák, a kanadaiak ugyanis negatív franchise-rekordot állítottak fel azzal, hogy 41-10-re, 31 ponttal bukták el a New York Knicks elleni harmadik negyedet - eddig -27 volt a legrosszabb felvonásuk. Knicksnél a +31-es 12 perc szintén klubcsúcs a támadóidő 1954/55-ös bevezetése óta, de természetesen pozitív értelemben. Az előbb közvetve megemlített Pelicansnél Anthony Davis 24 ponttal zárt ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen, ezzel 7938 pontja van összességében, így fellépett a franchise örökranglistáján a második helyre - Chris Pault előzte meg két ponttal, és David West (8690) van még előtte.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid egyrészt az ESPN The SC6 nevű műsorában elmondta, hogy 81%-os állapotban van jelenleg - a Los Angeles Lakers elleni legendás számsora után nyilatkozta azt, hogy 69%-on áll. A ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni győzelmet követően azt mondta a riportereknek, hogy nem akar nagyképűnek tűnni, de úgy gondolja, hogy ő a legjobb védőjátékos jelenleg a ligában. Arról pedig volt szó hétfő délelőtt, hogy a 3-1-ről elbukott Warriors-fináléval trollkodott, miután nagy előnyből kaptak ki a Golden State ellen. Draymond Greent kérdezték a dologról, amire annyit mondott, hogy Embiid zseniális, imádja.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Durant és Russell Westbrook között volt némi összeröffenés a ma hajnali Golden State - Oklahoma City Thunder meccsen, de inkább csak magyaráztak egymásnak. A mérkőzés után kérdezték erről KD-t, amire annyit kérdezett vissza, hogy a találkozót magát is nézték, vagy csak a balhéra vártak? Durant szerint a meccs a lényeg - ők kikaptak, a Thunder rendesen elintézte őket, nagyszerűen játszottak, amiért minden elismerést megérdemelnek, nekik pedig javulniuk kell. Ezt követően azt is hozzátette a kiscsatár, hogy lényegtelen, hogy ki kinek az arcába mászik bele, ezek nem valós dolgok, és külön üzent a szurkolóknak, hogy ne higgyenek a médiának, mert hazudnak nekik - csak a kosárlabda a lényeg, az OKC kiválóan játszott, ők meg nem.

A végére pedig a liga maradt, amely Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint hamarosan bejelenti, hogy új kosárlabda és edzőközpontot építenek Mexikóvárosban. Az NBA régóta gondolkodik azon, hogy legyen egy mexikói franchise is, és ez lehet az első lépés a gyakorlati megvalósítás felé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus