Hírmorzsák 2017-11-24 (21:25)

LeBron készül a Black Friday-re - szerinte a fekete mez örökre összefonódik már a Cavsszel. Rose gondolkodik a visszavonuláson, de 70 millió dollárt veszítene vele. Batum könyökének nincs komolyabb baja. A Knicks nagyon félt, hogy Tim Hardaway Jr.-ra tett ajánlatukat meccseli a Hawks, ezért adtak neki ennyi pénzt - Hornacek dicsérte a swingmant. Lonzo Ball 4 évre 10 millió dolláros cipőszerződést utasított vissza. Tony Wroten szeretne visszatérni a Sixershez. Ben Simmons holnap (könyök), Durant (boka) és Draymond Green (pihentetés) ma nem játszanak. Noah-nak gyomorproblémái vannak. Asik pár héten belül rotációtag lehet a Pelicansnél?

Ma Black Friday van Amerikában is, a Cleveland Cavaliers pedig ma éjszaka az új fekete mezében fog pályára lépni a Charlotte Hornets ellen. LeBron James annyit mondott erről, hogy nagyszerű mezek, és reményei szerint ma mindenki tiszta feketében megy meccsre, mert az megadná az alaphangulatot. Mint ismert, a Cavs a 2016-os finálé ötödik és hetedik meccsén is fekete mezben nyert a Golden State Warriors otthonában, abban lettek bajnokok, amiről James annyit mondott, hogy ez a fekete mez örökre összefonódik már a klubbal, hiszen ebben nyerte a csapat az első bajnoki címét - teljesen mindegy, kik játszanak itt a jövőben, a fekete meznek külön jelentéstartalma lesz az ohióiaknál.

A nap híréről külön is beszámoltunk nemrég - Derrick Rose nincs a Cavsszel, és próbálja felmérni, milyen jövője lehet még a kosárlabdázás területén. Az esetleges visszavonulását befolyásolhatja, hogy ha most úgy dönt, hogy nem játszik többet az NBA-ben, akkor 6 évre 70 millió dollártól esik el az adidas-szal kötött megállapodása miatt.

A Hornetsnél volt némi riadalom az elmúlt napokban, miután Nic Batum könyöke megint megsérült - emiatt hagyott ki elég hosszú időt a szezon elején -, de a hírek szerint hosszútávon nem befolyásolja ez Batum játékát. A francia kiscsatár Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy az elmúlt 24 órában azért nem voltak túl nyugodtak, mert az elmúlt két találkozón kiválóan játszottak, ő is kezdte megtalálni a formáját. Volt egy elzárás, amibe kicsit beakadt a könyöke, illetve megütötték, és az fájt neki, de nincs megint szakadása.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a New Orleans Pelicansnél Omer Asik pár héten belül akár az aktív rotációban is találhatja magát - Alvin Gentry vezetőedző elmondása szerint a török center keményen dolgozik azért, hogy újra elkezdhessen edzeni. A Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons holnap este nem játszik az Orlando Magic ellen, mert fáj a bal könyöke - vasárnap nézik majd meg, hogy játékképes állapotba került-e. A Golden State Warriorsnél ma éjszaka Kevin Durant a bal bokája miatt üli ki a Chicago Bulls elleni összecsapást, Draymond Greent pedig egyszerűen pihenteti Steve Kerr. A New York Knicks pedig otthon hagyta Joakim Noah-t, akinek gyomorbántalmai vannak - a francia center nem utazott a csapattal a kétmeccses idegenbeli túrára, mert attól tartanak, hogy megfertőzhet másokat is.

Maradjunk még a Knicksnél: nyáron általános felháborodásra igazolták le 4 évre 71 millió dollárért Tim Hardaway Jr.-t, aki azonban idén 18.4 pontot, 4.5 pattanót és 3.3 gólpasszt átlagol, és az utóbbi időben a dobóformája is rengeteget javult az idény elejéhez képest. Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy azért volt ekkora az ajánlatuk, mert aggódtak, hogy az Atlanta Hawks meccseli majd őket - mint ismert, THJ korlátozott szabadügynök volt. Hornacek elmondása szerint borzasztóan jó második félévet futott Hardaway az előző idényben, és tudták, hogy ez még csak a kezdet. Az nem volt kérdés, hogy vissza akarják hozni, és Steve Mills elnök nagyszerű munkát végzett, rájött, hogyan tehetik ezt meg. Komolyan aggódtak, hogy a Hawks tartani fogja az ajánlatukat, amikor pedig kiderült, hogy nem így lesz, nagyon boldogok voltak. Hardaway sokat játszik Courtney Lee mellett, Hornacek pedig azt mondta, hogy mindketten two-way játékosok, mert THJ is rengeteget fejlődött védekezésben az újonc idénye óta - Atlantában rákényszerítették, hogy hárul is odategye magát. A tréner szerint Hardaway hármas poszton egy kicsit alacsony, de Lee-vel párban a pálya mindkét oldalán kitűnő lehetőségeket adnak a csapatnak.

Nick DePaula és Darren Rovell (mindketten ESPN) jelenteték, hogy Lonzo Ball legalább egy cipőgyártó szerződését utasította vissza, ami 4 évre 10 millió dollárt fizetett volna a Los Angeles Lakers idei 1/2-esének - mint ismert, Ballék a saját márkájukat próbálják futtatni.

A végére pedig Tony Wroten maradt, aki twitteren lobbizott azért, hogy visszatérhessen a Philadelphia Sixershez, mint az eredeti "Process" csapat tagja - 2013 és 2015 között játszott Wroten a Sixersnél, jelenleg pedig a G-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél kosarazik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus